Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar ve fazla kilo ile askerlikten muaf olur muyum?

byerdal1

Yasaklı Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, askerlik muafiyeti hakkında google'da bir çok aramada platformunuzdaki konular oldukça çok yönlü bir şekilde değişik konularda önüme çıkıyor. Kendimi tanıtarak işe başlamak istiyorum, 2016 Eylül itibari ile AÖF'te kayıtlı olduğum bölüm nedeniyle 31.12.2020'ye kadar tecilim var. Şu an 26 yaşındayım. 15 yaş itibariyle Bipolar Mizaç Bozukluğu teşhisiyle yıllardır tedavi gördüm.. Yaklaşık 10 yılımı hastanelerde ayaktan tedavi olaraktan geçirdim.. Her ay neredeyse mutlaka düzenli randevumuz oluyordu.. Önceleri akineton+risperdal kullandım, daha sonrasında sadece risperdal+abilify kullandım.. Ve bu süre zarfında ister istemez acayip bir şekilde kilo aldım..

Risperdal'ın özellikle Abilify'ın aşırı derecede kilo aldıran bir ilaç olduğunu her yerde okudum. Netice olarak 15 yaşında tığ gibi bir delikanlı iken bugün 160 kilo ve 1,86 boyunda orta yaşlara doğru ilerleyen yetişkin bireyim.. Diyeceğim o ki; ben 10 yıldır yeşil reçeteli ilaçlarla tedavi görüyorum, bir o kadar da kilo sorunum var ve obezite hastası birisiyim.. Artık AÖF'e daha fazla para yatırmamak için Pazartesi günü gidip önce öğrencilik kaydımı sildireceğim, daha sonra 2 ay içerisinde de askerlik şubesine başvuracağım.. Bahsettiğim gibi iki problemim var, birisi kilo, diğeri ise psikayatrik ilaç ve teşhisler.. Ben kilo+ilaç ve psikotik teşhis dökümanlar, ilaç raporları gidersem ilk aşamada muaf olur muyum? Yoksa burada yazıldığı üzere en az 3 kez birer yıl ara ile heyete mi görünmem gerekiyor?

Bu konu hakkında benim durumuma düşmüş kişiler de yanıtlarsa çok memnun olurum, hem de bilgilenmiş oluruz. Teşekkür ederim.

MRB 100 kg da muaf/erteleme Süreci olunur ama sizler psikiyatri sorunuz olduğunda risperdal+abilify orta derece depresif nöbet ilaçları aldığınızda ve muhtemelen 12 yıl aşkın tedavi sürecınız var muaf olursunz

Bende bipolar hastalığı sonucunda askerlikten muaf oldum. 3 yıl sonunda muaf verdiler. İlk iki yıl kontrol muayenesi vermişlerdi. Abilify bende hiç kilo aldırmamıştı. Rexapin kullandığım dönemlerde çok kilo almıştım bende. Sonra yürüyüş yapa yapa kiloları verdim. Yürüyüş yapmak gerçekten hem kilo için hemde psikolojik olarak iyi oluyor.

ismira86

Size de cevabınız için teşekkür ederim. Peki size ilk iki yıllık kontrolü tek seferde mi kararlaştırdılar, yoksa toplamda 3 yıl için her yılın sonunda tekrar tekrar gelmeniz mi istenildi?

Değerli arkadaşlar, bugün Şişli'nin Gümüşsuyu'ndaki şubesine muayene için sevk edildim. Burada Dahiliye bölümüne göründüm, 1 yıl erteleme ve sonucunda da 1 yıl sonra muafiyet alırsın dedi bana bakan doktor.

Yalnız; şöyle bir şey var bugün günlerden Salı ve ben bazı evrakların eksik olduğu gerekçesiyle heyete alınmadım, sebebi ise aile hekiminin bana 2 adet daha evrak vermesi gerekiyormuş. Hekimime gittim, buradan hekimim tekrar araştırdı ve verebileceği başka evrak olmadığını gördük. Ama şöyle bir şey var, biz e-devlet üzerinden ASAL yoklama başvurusu yaparken girdiğimiz 2 adet form bilgisi mi bizden isteniyor..

Gümüşsuyu'na gidenler veya daha önce böyle bir sorunla karşılaşan arkadaşlarım lütfen bana yardımcı olabilirler mi? Perşembe günü heyete girmem gerekiyor.

Bende 2, yıl erteleme aldım sonra askere aldılar:) şuan askerim

Hemde taksim gümüşsuyundan

teşhisin neydi hangi rahatsızlığın ar?
edocan34

hangi rahatsızlığın vardı?teşhis neydi?

Heye çıkabilmem için aile hekiminin iki adet evrak daha vermesi gerektiğini söylediler, ama aile hekimi sadece sevk evrakı verebiliyor.. Bu konuda bilgisi olan var mı?

bana toplam 2 evrak verdi aile hekimi,
Biri hastalıkları belirten hastane sevk kağıdı(anladığım kadarıyla bu sizde var?
Biri kontrol sonucu raporun yazıldığı , askerlik şubesine teslim edilecek durum bildirir kağıt

Birini eksik vermiştir aile hekiminiz ,tekrar yanına gidin çıktı alıp verir size .İkisinde de net fotonunuzun olması gerekiyor.Heyete ilk başvuruda veriyorsunuz ikisini

Arkadaşlar merhaba, konunun üzerinden yaklaşık 1 yıl geçti geçecek bu işlemleri ilk kez yaptırıyor olmaktan dolayı ilk muayene işleminde bayağı bir elim ayağıma dolaştı.. Bu süreçte kilom 168'e çıkmıştı, sadece kilo sebebi ile bir yıl erteleme verdiler, psikyatrik yönlendirme yap dediğim halde aile hekimim yönlendirme sağlamamış, şubeye sorduğumda bu insiyatif onların dedi.. Ancak bu sefer ben de hazırlıklıyım, şimdi daha önce psikyatrik tedavisini gördüğüm hastahaneden epikriz raporumu çıkarttım. Gut hastalığı adını verdiğimiz bir hastalığa da yakalandığım için dahiliyeye gitmek zorunda kaldım ve bu sebeple sıkı bir diyet programı ile 168'den 145'e kadar düştüm. Şubeyi sorduğum zaman benim boyuma göre (boyum 1.85) senin kilon 113 olmadan seni alamayız diye bir görüş belirttiler.. Ekim'in ilk haftası şubeye gideceğim oradan da tekrar yine hastane yolu görünecek.. Şubenin bana söylediği seni en az bir yıl daha ertelerler ama muafiyet de verebilirler tamamen insiyatife kalmış bir iş diye belirtti.. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz? Tecrübelerinden yola çıkarak görüş paylaşacak arkadaşlar varsa şimdiden teşekkür ederim.

Üst Alt