Mrhb arkadaşlar ben P işitme engelli 4yıldır kamuda devlet memuruyum (memur olmadan öncede 4-5yıl özelde yine özürlü olarak primim ödendi), aynı zamanda da bipolar bozukluk hastasıyım, suan 33 yaşındayım 18yaşımdayken kulaklarımı kaybettim ve arkasından da bipolarla tanıştım, bipoların özür gurubuna girdiğini bilmiyordum, işyerimde geç kalmamla ilgili uyarı verdiler, 6aydır burdayım tayin oldum eski isyerimde öğleden sonra bile gidiyordum işe idare ediyordu Allah razı olsun müdürüm, neyse bipolarla ilgili araştırma yapıyordum (esasında extayc ve esrarın bipolara etkisine bakıyordum, uyarıcı almayı düşünecek kadar kötüyüm yani), karıştırırken sitede bipolar formunu gördüm, benim bipolar dan raporum yok,ama 10yıldır devlet hastanesi olsun özel olsun tedavi görüyorum ve çok agır ve kronik; depresyon, uyku problemi, dikkat eksikliği, algılarımda zayıflık, özgüvensizlik, konuşurken nefesimin atrması, titreme,vs. gibi sürekli devam eden sorunlarım var okadar sürekliki maniye girmeyi özlüyorum, 2-3 yılda bir 1-2aylığına maniye giriyorum ve işyerime, çevreme rezil oluyorum, bu hastalıktan çok utanıyorum, ayrıyetten koklear implant kullanıcısıym zor duyuyorum, sosyal hayat sıfır, arkadaşlık sıfır, başdönmesi, denge kaybı var, işe nasıl geliyom ben bile bilmiyorum samimi söylüyorum40dk geç kalarak gelmek benim için başarı bile, zaten şimdi bi laf diyecek diye strese girmek bile oldürüyo beni, hazirana kadar çalıştıktan sonra istifa edip, kardeşimle birlikte ufak bir iş kurmaya karar vermiştim zaten, çalışamıyorum çünkü, formda bipolarında bir engel gurubu hatta emekli bile olduklarını görünce bende sormak istedim
Hali hazırda zaten işitmedenP raporum var, bipolardan da rapor alıp malulen emekli olabilir miyim?
bipolardan en az yüzde kaç rapor veriyolar, ( gerçi bana düşük verirlerse kahrolurum, benim bi kademe üstüm yaşamaz ya ben zor yaşıyom bide ben duyamıyorum ya, heyetin önüne çıkmaya bile utanıyorum, ne diyecem şimdi ağlayım mı bak kafamda depresyon var gördün mü, heyet tecrübesi olanlar paylaşşın lütfen)
bu iki rapor birleşir mi oranım yükselir mi, eğer bipolar rapor alırsam, ehliyetimi elimden alırlar mı, çocuğumuz olmuyo evlat edinebilir miyiz? bu raporu alırsam?
oturan boğa sizden özellikle cvp bekliyorum herkese şimdiden tşk ederim, imtihanınız kolay ola...
Hali hazırda zaten işitmedenP raporum var, bipolardan da rapor alıp malulen emekli olabilir miyim?
bipolardan en az yüzde kaç rapor veriyolar, ( gerçi bana düşük verirlerse kahrolurum, benim bi kademe üstüm yaşamaz ya ben zor yaşıyom bide ben duyamıyorum ya, heyetin önüne çıkmaya bile utanıyorum, ne diyecem şimdi ağlayım mı bak kafamda depresyon var gördün mü, heyet tecrübesi olanlar paylaşşın lütfen)
bu iki rapor birleşir mi oranım yükselir mi, eğer bipolar rapor alırsam, ehliyetimi elimden alırlar mı, çocuğumuz olmuyo evlat edinebilir miyiz? bu raporu alırsam?
oturan boğa sizden özellikle cvp bekliyorum herkese şimdiden tşk ederim, imtihanınız kolay ola...