Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar ve işitme engelliyim. Malulen emekli olabilir miyim?

grafomer

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Mrhb arkadaşlar ben P işitme engelli 4yıldır kamuda devlet memuruyum (memur olmadan öncede 4-5yıl özelde yine özürlü olarak primim ödendi), aynı zamanda da bipolar bozukluk hastasıyım, suan 33 yaşındayım 18yaşımdayken kulaklarımı kaybettim ve arkasından da bipolarla tanıştım, bipoların özür gurubuna girdiğini bilmiyordum, işyerimde geç kalmamla ilgili uyarı verdiler, 6aydır burdayım tayin oldum eski isyerimde öğleden sonra bile gidiyordum işe idare ediyordu Allah razı olsun müdürüm, neyse bipolarla ilgili araştırma yapıyordum (esasında extayc ve esrarın bipolara etkisine bakıyordum, uyarıcı almayı düşünecek kadar kötüyüm yani), karıştırırken sitede bipolar formunu gördüm, benim bipolar dan raporum yok,ama 10yıldır devlet hastanesi olsun özel olsun tedavi görüyorum ve çok agır ve kronik; depresyon, uyku problemi, dikkat eksikliği, algılarımda zayıflık, özgüvensizlik, konuşurken nefesimin atrması, titreme,vs. gibi sürekli devam eden sorunlarım var okadar sürekliki maniye girmeyi özlüyorum, 2-3 yılda bir 1-2aylığına maniye giriyorum ve işyerime, çevreme rezil oluyorum, bu hastalıktan çok utanıyorum, ayrıyetten koklear implant kullanıcısıym zor duyuyorum, sosyal hayat sıfır, arkadaşlık sıfır, başdönmesi, denge kaybı var, işe nasıl geliyom ben bile bilmiyorum samimi söylüyorum40dk geç kalarak gelmek benim için başarı bile, zaten şimdi bi laf diyecek diye strese girmek bile oldürüyo beni, hazirana kadar çalıştıktan sonra istifa edip, kardeşimle birlikte ufak bir iş kurmaya karar vermiştim zaten, çalışamıyorum çünkü, formda bipolarında bir engel gurubu hatta emekli bile olduklarını görünce bende sormak istedim

Hali hazırda zaten işitmedenP raporum var, bipolardan da rapor alıp malulen emekli olabilir miyim?

bipolardan en az yüzde kaç rapor veriyolar, ( gerçi bana düşük verirlerse kahrolurum, benim bi kademe üstüm yaşamaz ya ben zor yaşıyom bide ben duyamıyorum ya, heyetin önüne çıkmaya bile utanıyorum, ne diyecem şimdi ağlayım mı bak kafamda depresyon var gördün mü, heyet tecrübesi olanlar paylaşşın lütfen)

bu iki rapor birleşir mi oranım yükselir mi, eğer bipolar rapor alırsam, ehliyetimi elimden alırlar mı, çocuğumuz olmuyo evlat edinebilir miyiz? bu raporu alırsam?

oturan boğa sizden özellikle cvp bekliyorum herkese şimdiden tşk ederim, imtihanınız kolay ola...

engeliniz sgk başlangıç öncesi ise malülen emekli etmez kurum vergi indirimi alıp engelilere tanınan erken emeklilikten yararlanırsınız onun için nakadar yüksek oran verilirse emekliliginiz okadar erken olur

Bipolar ( Duygu durum bozukluğu ) anlamına gelir ki cetvelde durum aşağıdaki gibidir. işitme için test sonuçları önemli. Ona göre değerlendirmek lazımdır.

C- Duygudurum Bozuklukları

a.Manik nöbet, bipolar duygudurum bozukluğu, yineleyici depresyon)
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen 30
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen 70

cvplar için tşkler, hala tanminkar bir cvp alamadım ama

bipolardan rapor alırsam ehliyetimi alırlar mı? evlat edinebilir miyiz? maluen emeklilik için rapor oranı enaz kaç olmalı? bide ben raporu yeni alacağım için eski hastane kayıtlarıma göre, memuriyete başlamadan önce mi, sonramı diye değerlendirirler

malulen emeklılık ıcın raporunuzun %60 ve üzrı olması gerekıyor.

merhaba arkadaşım %70 bipolar hastalığından raporum var ehliyet falan elinden alınmıyor merak etme süresiz vergi indirimi aldım ama bildiğin gibi malülen emeklilik süreci bu ülkede çok zor heleki pisikiyatri hastası olunca 2 kat daha zor bence vergi indirimin var ise işitme kaybından dolayı bu durumu hiç karıştırma erken emeklilikten faydalan

Melih bey raporunuz ise baslamadan oncemi vardi yoksa ise basladiktan sonrami oldu ve kamuda mi gorev yapiyorsunuz, ayrica neden psikiyatriden rapor almamami onerdiniz dezavantajlari nedir acaba tskler.

özel sektörde çalışıyorum 11 yıldır sigortalıyım 14 yıldır hastayım önermiyorum demiyelim bu duruma biraz zor bir sürec sıkıntılı ve stres dolu bu tür rahatslıkların bir testi bir kesin tanısı olmadığı için hep bir süre izliyelimle olay başlıyor ve yıllar geciyor hep izleniyorsunuz ben hastalığımın 14 yılında rapor aldım tabi sadece son 4 yıldır rapor almak için ugraştım çok kolay oran vermiyorlar verselerde hep süreli oluyor sizin engel oranınız kaç

Benim psikiyatriden raporum yok sadece işitmeden Praporum, aslinda malulen emeklige basvurmak aklimda yoktu cunku ise cok sık gec kaliyor ve gidemiyorum (aksama kadar yatiyorum) bu durumlrda isyerim rapor istiyor, ben psikiyatriden rapor istemeye bile utanarak gidiyorum, onlarda verirken zorluk cikartiyorlar, enson amirim işe 40dk gec geldim diye uyardi, bende elimde olmdan gec geldigim icin, internetten hastaligimin tedavisi hakkinda arastirma yaparken malulen emeklilik hakkim oldugunu go4dum forumda

Bende agir ve kronik depresyon var, uyudugumda zihnimi dinlenmis uykumu almis olarak uyanmiyorum, sabahlari birisi zorlamadan kalkamiyorum dalginlik ve unutkanlik var, hafizam cok kotu esim gecmiste yaptigimiz birseyi anlattiginda bazen hatirlamiyorum bazen hatirlamakta zorlaniyorum, algilamalarim zayif verilen isi yanlis yapiyorum, duzeltme istenildiginde, 20tane duzeltme varsa mesela birkactanesini dikkatimden kaciyor, bu surekli oluyor bir defasinda amirim onume firlatti kagitlari bende dayanamadim kavga ettik, bagiristik yani, ben grafik tasarim mezunuyum ve basbakanliga bagli devlet dairesinde calisiyorum, raporum yok psikiyatriden ama numara yapmadigimi bilen doktorlar var, memur olmadan once ozel sektorde 2ayda bir is degistiriyor biryerde dikis tutturamiyordum yani raporu almak pek sorun olacagini sanmiyorum m6ayenede doktora turku soylemisligim bile var

goreve basladiktan sonra % 60 engelli olanlar 5yil prim odeme ve 10yil sigortalilik ile malulen emekli olabilir diye sitede okudum ve bundan yararlmak istiyorum

Sizin bipolardan sikayetleriniz nedir acaba

hemen hemen sizinkilere benziyen şikayetler var bende ama çok sıkı bir tedavi süreçinden gectim en son atak gecirdiğim tarih üzerinden 2 yıl gecti düzenli ilaç kullanmak piskoterapi almak ve hasta olduğunuzu kabullenip ona göre davranmak gerekir ben çok tecrübeliyim belki bunları yazmak uygulamaktan kat ve kat zor bende biliyorum ama kabullenmek lazım geri dönüşü olmayan bir yol bu tam iyileşme olmasada normal insanlar gibi yaşamını idare ettirecek kadar iyi olanlar var hastahanede yattığım dönemde görmüştüm malüllük konusunda bir şey diyemiyecem sadece sgk bu duruma süre koyup yada itiraz edeceği kesin benim tavsiyem ilaç raporlarını süresi bitince yenilet ve ilaç almayı sakın bırakma sistemde ilaç hareketi olmaz ise kurum seni iyileşmiş olarak nitelendirir malüllük olayında kurum kendi sevk ediyor diye biliyorum aldığımız raporların bir önemi olmuyor ve bu durumda sevk edildiğin hastahaneden %70 tedavi ile iyileşmiyen tanısı alman lazım onuda hemen vermiyorlar gözlem muanesi isterler en az 6 ay sürer

Malulen emekli olabilir miyim?

Mrhb arkadaşlar;
Ben 4yıldır işitme kaybından %50 raporlu devlet memuruyum, memuriyetten öncede 2 yıllık ödenmiş primim var, yani toplam 6 yıllık bir hizmet sürem var, şimdide pisikiyatriden %40 rapor alacağım (alma aşamasındayım doktorum %40 vereceğini söyledi) ve böyle olunca %60 ı geçeceğim. işe başaladıktan sonra %60ın üzerinde rapor alanlar 10yılı doldurmak şartı ile malulen emekli olabilirler 10yılı doldurmayanlar ise 5 yılı doldurarak emekli sandığından değilde sskdan emekli olabilirler diye kanun var, benim sorum ise 5yıldan emekli olursam nekadar maaş alırım ve ne kadar ikramiye alabilirmiyim, 10yılı doldursam alacağım maaş çok farkedermi lütfen bilgilendiriseniz çok sevinirim herkese mutlu günler dilerim

Siz 5 yılla malulen emekli olamazınız, 5 yıl sadece başkasının bakımına muhtaç ağır özürlüler için geçerlidir.
Bir de şu aklınızda bulunsun, psikolojik rahatsızlığın yer aldığı bir raporla emekli olduğunuzda büyük bir ihitimalle emekliliğinize kontrol şerhi konacak, kontrol muayenesinde en az %60 alamazsanız emekliliğiniz iptal edilecek.
Girişimde bulunmadan bu konu hakkında bilginiz olsun istedim.

Ufuk bey duvara tosladım resmen, cvpınızdan sonra internetten araştırdım ve dediğiniz gibi 5 yıldan emekli olamayacağımı birkez daha teyyit ettim, bu konuda bilgili olduğunuz belli size küçük bir soru daha sormak isterim.

benim rahatsızlığım işitmeden kalıcı psikiyatrik rahatsızlığımda kalıcı 10yıldan emekli olursam sürekli kontrole gidermiyim bir de 4 yılım daha var ama emekli olduğumda ne kadar maaş ve ikramiye alırım 657ye tabiyim ve 2bin lira maaş alıyorum. çok tşk ederim

son birşey daha peki memurluktan istifa etsem ve kardeşimin işyerinde çalışarak kalan 4 yılımı doldursam emekli maaşım ve ikramiyem ne kadar değişir.

grafomer

Ne kadar emekli maaşı alınır, bug,nden bilemem, ama bugünün parası 1300-1400 tl gibi bişey olur heralde.

Eğer sigorta priminizi 2000 TL'den yukarıdan yatırırsanız, maaşınızda düşme olmaz. Aksi halde olası bi ssk'Lı emeklilikte maaşınız düşer. Memur olarak emekli olmanızı öneriririm.

hocam ben 2yıl özel 5yılda komuda engelli memurum memur olmadan önce %50 raporum vardı memur olduktan sonra bu raporum %77ye çıktı üç yıl sonra malulen emekli olabilirsin dediler, acaba emekli olmadan uzman yardımcılığı ve uzman olduktan hemen sonra emekli olsam emekli maaşım değişir mi?

grafomer

Maaşı yüksek bir kadro ile emekli olmak emekli maaşını arttıran bir etki yapar.

Üst Alt