Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar ve obsesif rahatsızlığım var. Emekli olabilir miyim?

ebrars

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
bipolar ve obsisif ten emekli olunurmu.yüzde kaç taşımam gerekir ikisinide .burnumdan kemik aldırdım onunda faydası olur mu

obsisif ve bipolarım.vergi indirimi veya mamulluk oranını doktorumdan alacağım derecelerle hesaplayabilirmiyim.yani rapor almadan doktorumla bu oranları hesaplayabilirmiyim

bipolar için oran yüzde 0 40 70 yazıyor başvurduğumuzda yüzde 45 50 vermiyorlar mı ayrıca bu oranları doktorumuzdan alabilirmiyizBipolar obsisifim malulen emeklilik için nekadar taşımalıyım

Doktorunuzun bulunduğu hastane yetkili hastanelerden biriyse rapor başvurunuzu o hastaneye yapabilirsiniz.. Alınabilecek oranlar belli. 45-50 olmaz. Malulen emeklilik için gerekli olan şartları bilmiyorum, ama % 40 veya % 70 oran alabilirseniz vergi indirimi hakkı kazanmak şartıyla erken emekli olabilirsiniz.. Prim günleriniz ve yılınız tamsa tabii..

Ek Bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/sag...staneler-ve-hakem-hastaneleri.html#post863235

Sakatlık cetveline göre Bipolar için alınabilecek oranlar şöyle:

a.Manik nöbet, bipolar duygu durum bozukluğu, yineleyici depresyon, kronik depresyon

1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 40
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen:% 70

diş

malülen emeklilik için yüzde 58 de kaldım.kaplama halindeki dişler psikolojik hastalık döneminde olduysa bi faydası olurmu

diş etki ediyormu.

Üst Alt