Ben bipolarım. İlk atağımı geçirdiğimde ehliyetim kayboldu. Birkaç ay ehliyetimin fotokopisi ile araba kullandım. Sonra tekrar çıkarttırmak istedim. Aile hekimine gittim. Önce bir form doldurman lazım dedi kadın. Çıktım e-devletten formu doldurdum. Bipolar hastası olduğumun, bunu beyan etmem gerektiğinin bile farkında değilim. Hepsine sağlıklıyım yazdım. Sonra doktorun yanına girdim. Kadın "sisteme bakınca psikiyatri raporlarını görebiliyorum seni psikiyatriye yönlendireceğim" dedi. Ben de tamam dedim. Sonra Ankara'daki psikiyatri doktoruma söyledim. Veririm ama üç aylık mı ne periyotlarla kontrol gerekir dedi. Bir de onunla mı uğraşalım diye canım sıkıldı. Sonra memleketteki doktoruma gittim. Beni baştan beri tanıyan bir doktor. Hiç sorun yapmadan raporu verdi. Daha önce benim durumumdaki birine daha rapor vermiş. O raporla nüfusa gittim. Zaten onlar sistemde verilen raporları görüyorlarmış. İşlerimi hallettiler 10 yıl geçerli yeni tip ehliyeti aldım.
Burada ilaçlarımı düzgün kullanmamın çok etkisi oldu. Eğer eskisi gibi ilaçları aksatsaydım doktor muhtemelen rapor vermezdi. Yani ben onun yerinde olsam vermezdim. Bipolarsanız ilaçlarınızı mutlaka kullanın arkadaşlar. İlaçlarınız ağırsa doktorunuza şikayet edin değiştirsin. Değiştirmiyorsa doktorunuzu değiştirin. Ama mutlaka sizi bir doktor yönlendirsin.
Burada ben de şunu sormak istiyorum. Yüzde 40 engelli raporu alırsam ehliyetim tehlikeye düşer mi? Durduk yere raporla başımıza iş almayalım.