Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar ve obsesyon bozukluğu olanlar B sınıfı ehliyet alabilirler mi?

ENGELSİZGÜNLER durumunuz doktor insiyatifinde olur. Özel hastaneye de başvuru yapabilirsiniz ehliyet almak için.

OturanBoğa

%40 raporum var..
En son hastaneye yatşmda doktoruma hızlı araba kullandıgımdan fln bahsetmiştim
Oniki yıldır B Sınıfı ehliyetim var
O da ehliyeti yenıleyecegım Zaman ehliyetimin elimden alınacağını söylemişti...
Lütfen değiştrmk zorunda kalmayalım ehliyeti ya ama sanıyorum kaçınılmaz son! Maalesef

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

adımyok hastalığınızı soruyorlar mı ki? neden bipolar bozukluğu olanlara ehliyet vermesinler anlamadım???

şunu buldum ") Bipolar duygu durum bozukluğu, psikotik özellikli depresyon durumlarında: kişinin durumuna göre akut dönemlerde sürücü belgesinin geri alınmasına karar verilir. Subakut ve remisyon durumlarında sürücü belgesi kontrol muayeneleri koşuluyla geri verilir. Kontrol muayenelerinin süre ve aralıklarının raporda belirtilmesi gerekir."

Resmi gazetede yazıyor

arkadaşlar benim bildiğim veriyorlar ama atak geçirince el koyuyorlarmış....

Ben de bipolarım ama raporumda bipolar ile ilgili herhangi bir ibare geçmediği için problem yok. :)

Yeni alınan ehlıyetlerde sağlık raporu isteniyor mu???
İsteniyorsa hangi kurul kuruluştan isteniyor ?
Eskiden bi göz muayenesi yaparlardı uydurduktan okadar ...
Şimdiki proseduru bilmiyorum
Eğer devlet hastanesinden. Heyet isterse hastalık çıkacaktır !!!
Bu durumda da ehliyeti çöpe atmam gerekecektir !

:confused:

adımyok

Burada doktorun vereceği karara bağlı her şey. Ama ilaçlarla kontrol altında olan bir rahatsızlık için sorun çıkartmazlar.

Var olan ehliyetler 2020 yılına kadar mı ne geçerli. O zamana kadar kullanabilirsiniz. Ama o gün geldiğinde/gelmeden sürücü belgenizi yenilemeniz gerek. Aile hekimine ya da sürücü belgesi raporu vermeye yetkili bir hastaneye gidip rapor alacaksınız ve bunu nüfus müdürlüğüne götürüp ehliyeti yenileyeceksiniz. Ve o aşamada sizden beyan isteyecekler, o beyanda var olan hastalıklarınızı söylemek yükümlülüğünüz var

Bu yazilardan sonra islem yapan yokmu ben ehliyeti uenileyecegim raporum yok ama bipolar teşhisim var ne yapacagimi bilemiyorum

Bipolar Bozukluk ve Araç Ehliyeti

%40 engelli bipolar bozukluk hastasıyım..yaklaşık 10 yıllık B sınıfı ehliyetim var...raporumsa 6 aylık...acaba ehliyet yenilemede bana problem çıkarırlar mı...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Su konuda biri bizi aydinlatsin arkadaslar

Bende ehliyeti yenileticem memur diyor sen gidince onlar senden bisi isterse alirsin te allam ya

Sms geldi ve sorunun cevabi halen bulunamadi

Ülkemizde 01.01.2016 tarihinden önce düzenlenen, eski tip sürücü belgelerinin yenileme süresi 31.12.2022 tarihi itibariyle sona erecektir. Eski tip sürücü belgesi sahibi vatandaşlarımızın belirtilen süre içerisinde http://randevu.nvi.gov.tr adresinden ya da Alo199 Çağrı Merkezi aracılığıyla randevu alarak, belgelerini yenilemek üzere Nüfus Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir. B016

Ben bipolarım. İlk atağımı geçirdiğimde ehliyetim kayboldu. Birkaç ay ehliyetimin fotokopisi ile araba kullandım. Sonra tekrar çıkarttırmak istedim. Aile hekimine gittim. Önce bir form doldurman lazım dedi kadın. Çıktım e-devletten formu doldurdum. Bipolar hastası olduğumun, bunu beyan etmem gerektiğinin bile farkında değilim. Hepsine sağlıklıyım yazdım. Sonra doktorun yanına girdim. Kadın "sisteme bakınca psikiyatri raporlarını görebiliyorum seni psikiyatriye yönlendireceğim" dedi. Ben de tamam dedim. Sonra Ankara'daki psikiyatri doktoruma söyledim. Veririm ama üç aylık mı ne periyotlarla kontrol gerekir dedi. Bir de onunla mı uğraşalım diye canım sıkıldı. Sonra memleketteki doktoruma gittim. Beni baştan beri tanıyan bir doktor. Hiç sorun yapmadan raporu verdi. Daha önce benim durumumdaki birine daha rapor vermiş. O raporla nüfusa gittim. Zaten onlar sistemde verilen raporları görüyorlarmış. İşlerimi hallettiler 10 yıl geçerli yeni tip ehliyeti aldım.

Burada ilaçlarımı düzgün kullanmamın çok etkisi oldu. Eğer eskisi gibi ilaçları aksatsaydım doktor muhtemelen rapor vermezdi. Yani ben onun yerinde olsam vermezdim. Bipolarsanız ilaçlarınızı mutlaka kullanın arkadaşlar. İlaçlarınız ağırsa doktorunuza şikayet edin değiştirsin. Değiştirmiyorsa doktorunuzu değiştirin. Ama mutlaka sizi bir doktor yönlendirsin.

Burada ben de şunu sormak istiyorum. Yüzde 40 engelli raporu alırsam ehliyetim tehlikeye düşer mi? Durduk yere raporla başımıza iş almayalım.

Üst Alt