Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar ve OKB ile hangi oranda engelli raporu alabilirim?

geceyeuzak

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
İyi akşamlar herkese. Pazartesi günü sağlık kurulu randevum var. 2016'dan beri anksiyete için ilaç kullanıyorum. Yani sistemde yaygın anksiyete bozukluğu koduyla ilaçlarım yazılmış o tarihten beri. Ama asıl sorunum okb'ydi. 2 kere psikotik belirtili depresyon geçirdim. 1 sene önce de bipolar bozukluk teşhisi konuldu. Sizce rapor alma şansım nedir, daha önce bu durumlar ile rapor alan biri var mı?

Anksiyete okb ve bipolar.. tanılar değişmiş, muhtemelen anksiyete olarak değerlendirileceksiniz %20

Okb ya bipolar bozukluk olarak düzenli tedaviniz var mı?

@geceyeuzak,

Şöyle ki; anksiyete tanım hep vardı. Okb olarak hiç girmemişler. Son 4.5 senedir özel bir kliniğe gidiyorum ve ilaçlarımı hastanede başka bir doktora yazdırıyorum. 1 sene önce depakin ve lithuril kullanmaya başladım. Onlar sistemde var. Ancak bipolar olarak 3 ay önce sisteme girildi. Özel klinikteki doktorum bir epikriz yazdı heyete vermem icin. Nasıl değerlendirirler bilmiyorum.

@sokr@t, 1 sene önce özel klinikteki doktorum tanı koydu. İlaçları hastanede yazdırdım ama bipolar bozukluk tanim olduğunu hastanedeki doktora 3-4 ay önce söyledim. İlaç raporunu o zaman bipolar bozukluk olarak girdi.

@OğuzHan112, ilaçlarımı devlet hastanesinde yazdırdım ama. Devlet hastanesinde de takipli olarak gozukuyorum

@geceyeuzak, hastanede gözüken bipolar geçmişin kısaymış şöyle; 6 ay 1 yıl olsaydı rapor için daha iyi olurdu umarım sıkıntı çıkmaz .

@OğuzHan112, hocam, selamlar.

İstanbul Üniv. Çapa tıp fakültesi / Psikiyatri'den 2014 senesinde alınan heyet raporu var

%45 Şizofren ve "sürekli" ibareli. Bu rapor zaman aşımına uğrar mı ? SGK yenileme talep eder mi ?

İlgi ve alakanıza teşekkürler...

Son düzenleme:
@sokr@t, Ağustos 2024'ten beri depakin ve lithuril kullanım geçmişim var sistemde. Kendi doktorum da epikriz yazdı. Umarim olumlu sonuçlanır.

ben yanlış bakmışım. bipolar bozukluk olarak yazılmış 7 ay önce başlayan 1 sene süreli ilaç raporum var.

@sokr@t,
Kral bende de atipik psikoz tanım var depresif nöbet ve anksiyete bozuklugu ile okb var nasıl oran verirler eski tanılari ciddiye alırlar m

Üst Alt