Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar ve OKB ile zihinsel engelli statüsünden atanmak ve raporun değişmesi!?

ahmedo1905

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar 2018 de ekpss zihinsel grubundan sinava girdim atandim 2019 da hizmetli olarak goreve basladim sınıfımdan memnun olmadigim ve gih sinifina gecmek istedigim için tekrar bu ekpssye zihinsel grubundan sinava girdim.Ancak sıkıntı engelli raporumda.2018 deki engelli raporum zihinsel ruhsal idi.simdiki yenileme olan son raporum ruhsal yaziyor.ben bunu sinava girmeden 1 hafta once farkettim malesef.bazi yerlerde gördüğüm kadarıyla engel grubunda ne yazıyorsa onunla ilgili sınav türüne mesela ruhsalsa genelden zihinselse zihinselden girebiliyormusuz.atanmada sıkıntı oluyormuş. bu durum ne kadar dogru ? Tekrar atanmami etkilermi ? Sağlık kurulu bana tekrar zihinsel ibareli bir rapor düzenlermi? Not:rapor 2 yil süreli 1 yılı doldu hastalık:BİPOLAR BOZUKLUK+OKB :(

Merhaba,

EKPSS Kılavuzunda yer alan bilgi bu şekilde:

"Engelli Sağlık Kurulu Raporunda “ZİHİNSEL, RUHSAL, DAVRANIŞSAL
BOZUKLUKLAR” alanında, Özür Oranları Cetveli’ne uygun olarak belirlenmiş Zekâ İşlev
bozuklukları (Sınırda mental kapasite (IQ: 70-80), Hafif (IQ: 50-69), Orta (IQ: 35-49), Ağır (IQ:
20-34), Çok ağır (IQ: 20’nin altında) vb. zekâ işlev bozukluğu) belirtilmiş adaylar için engel grubu
alanında “Zihinsel engelliler” yazılmalıdır. Engelli sağlık kurulu raporunda “ZİHİNSEL,
RUHSAL, DAVRANIŞSAL BOZUKLUKLAR” alanında yukarıda belirtilen zekâ işlev
bozuklukları dışında ruhsal, duygusal bozukluklar belirtilmiş adaylar için engel grubu alanında
“Genel engelliler” yazılacak, engel durumu bilgisi alanında ise “Ruhsal ve Duygusal”
yazılacaktır."

Yani siz zihinsel girdiğinizi söylüyorsunuz ama bipolar ve okb gibi zeka işlev bozuklukları hariç psikiyatrik hastalıklar EKPSS ye genel engelli grubunda giriyor. Zihinsel engelliler grubundan EKPSS ye girmek için Özür Oranları Cetveli’ne uygun olarak belirlenmiş Zekâ İşlev
bozuklukları (Sınırda mental kapasite (IQ: 70-80), Hafif (IQ: 50-69), Orta (IQ: 35-49), Ağır (IQ:20-34), Çok ağır (IQ: 20’nin altında) vb. zekâ işlev bozukluğu) gerekiyor.

ben bipolar affectif bozukluğu var. 2022 de zihinselden girebilirmiyim. genelden girmiştim 2020 de.

bipolar olupta zihinselden girip atanan arkadaşlar varmı yazarsa sevinirim

Bipolar, okb olup nasıl zihinselden girdiniz? Raporunuzda mental retardasyon yazmıyor muydu? Eğer yazmıyorduysa zihinsel değil genelden sınava girmeniz gerekirdi.
yaşarrr
Raporunda mental retardasyon yazıyorsa girebilirsin.

giren arkadaşlar var. ben genelden girmiştim 2020 de

bende de okb var. genelden girdim. zihinselden girmen için zeka sorunu olması lazım. okb bipolar bunlar psikoz olurlar bildiğim kadarıyla ve zekayla ilişkisi yok. okb veya bipolar olup zihinselden girip atama yapılmışsa iptal edilmesi gerekir. görevlilerden bazıları bilmedikleri için zihinselden yazıyorlar. bildiğim kadarıyla başkasının yerine atanıp hakkını yiyor bu kişiler ve buda suç.

yaşarrr

Sınava zihinselden giren olduysa raporunda zihinsel işaretlidir. Sonradan farkedilirse rapor ve atama iptal olur. Zihinsel işaretli olması gerek zihinselden girmek için yoksa genelden girilir sınava.

[FONT=sans-serif]"Engelli Sağlık Kurulu Raporunda “ZİHİNSEL, RUHSAL, DAVRANIŞSAL[/FONT]
[FONT=sans-serif]BOZUKLUKLAR” alanında, Özür Oranları Cetveli’ne uygun olarak belirlenmiş Zekâ İşlev[/FONT]
[FONT=sans-serif]bozuklukları (Sınırda mental kapasite (IQ: 70-80), Hafif (IQ: 50-69), Orta (IQ: 35-49), Ağır (IQ:[/FONT]
[FONT=sans-serif]20-34), Çok ağır (IQ: 20’nin altında) vb. zekâ işlev bozukluğu) belirtilmiş adaylar için engel grubu[/FONT]
[FONT=sans-serif]alanında “Zihinsel engelliler” yazılmalıdır. Engelli sağlık kurulu raporunda “ZİHİNSEL,[/FONT]
[FONT=sans-serif]RUHSAL, DAVRANIŞSAL BOZUKLUKLAR” alanında yukarıda belirtilen zekâ işlev[/FONT]
[FONT=sans-serif]bozuklukları dışında ruhsal, duygusal bozukluklar belirtilmiş adaylar için engel grubu alanında[/FONT]
[FONT=sans-serif]“Genel engelliler” yazılacak, engel durumu bilgisi alanında ise “Ruhsal ve Duygusal”[/FONT]
[FONT=sans-serif]yazılacaktır."[/FONT]

[FONT=sans-serif]Yani siz zihinsel girdiğinizi söylüyorsunuz ama bipolar ve okb gibi zeka işlev bozuklukları hariç psikiyatrik hastalıklar EKPSS ye genel engelli grubunda giriyor. Zihinsel engelliler grubundan EKPSS ye girmek için Özür Oranları Cetveli’ne uygun olarak belirlenmiş Zekâ İşlev[/FONT]
[FONT=sans-serif]bozuklukları (Sınırda mental kapasite (IQ: 70-80), Hafif (IQ: 50-69), Orta (IQ: 35-49), Ağır (IQ:20-34), Çok ağır (IQ: 20’nin altında) vb. zekâ işlev bozukluğu) gerekiyor.

işaret mişaret hikaye raporda teşşiz yacacak mental diye kulavuzu açın okuyun[/FONT]

nemoberk

Evet aynen öyle. Bu arada bu da kelimesi ayrı olacaktı. Bilmeyenler olduğu için zihinseldem girenler ya da zihinselden girmesi gerekenler genelden giriyor. Ösym bu konuda bir şeyler yapmalı. Sistemi bilen birileri olması gerek.

yaşarrr

Netten araştır bulursun.

bulamadım. osym aradım onlarda klavuz yayınlanınça aile bakanlığı karar verir dedi

DİKKAT: Engelli adaylardan, Engelli Sağlık Kurulu Raporunda, Zihinsel, Ruhsal, Davranışsal
Bozukluklar başlığı altında yer alan şizofreni, şizoaffektif bozukluk (manik, depresif ve karışık
tip), sanrısal bozukluklar (paranoya, paranoid psikoz, parafreni), tipik veya başka türlü
adlandırılamayan psikozlar, Cetvelin Geçici Fonksiyon Kaybına Neden Olan Ruhsal Hastalıklar
(organik hallusinozis, organik duygu durum bozukluğu-manik, depresif karışık bipolar), manik
nöbet, bipolar duygu durum bozukluğu, yineleyici depresyon, kronik depresyon, distimik
bozukluk yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluğu, konversiyon bozukluğu, somatizasyon
bozukluğu, obsesif kompulsif bozukluk, paranoid kişilik bozukluğu, şizoid kişilik bozukluğu,
antisosyal kişilik bozukluğu, narsistik kişilik bozukluğu, obsesif kompulsif kişilik bozukluğu vb.
tanılardan bir veya birden fazlası yazılı olanlar, sağlık kurulu raporunda ayrıca zihinsel engelle
ilgili bir tanısı bulunmaması durumunda, Genel Engelli Grubunda değerlendirilecektir.
böyle bişey buldum klavuzda

yaşarrr

Evet. Diyor ki raporda mental retardasyon yani zihinsel işaretli değilse engel grubu ne olursa olsun genelden sınava girilir bu durumda.

Üst Alt