Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar ve OKB rapor oranı açısından tek mi değerlendiriliyor?

Konular
27
Reaksiyonlar
0
Okb ve bipolar Bozukluk var ikisi ayri ayri mi yoksa sadece biri mi degerlendiriliyor

İkisi ayrı ayrı değerlendiriliyor..Ama rapora sadece bipolar yada obsesif kompulsif bozukluk diye yazarlar.Bazen de bipolar+okb.yazarlar..ama puan değerlendirilmesin de ikisini ayrı ayrı değerlendirirler..
Duygu durum bozuklukları (bipolar)Tedavi ile kısmen düzelen %40..Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen %70..
Okb(obsesif kompulsif boz.)tedavi ile kısmen düzelen %30..tedavi ile işlevselliği düzelmeyen %70..Geçmiş olsun..

Engel orani nedir?

Bipolar Bozukluk 40
Okb 30
Gorme 10
Skolyoz 15
Rapor orani kac olur?

@Kaansemiramis 60 yaş altı ise baltazara göre % 68 raporunuz
60 ve üzeri yaş ise baltazara göre % 71 raporunz

Mrb ben 2003den buyana psikiyatriye gidiyorum bipolar bozuklugu okb gibi şeylerden dolayı son 3 yıldır da düzenli olarak bakırköy akıl ve ruh hastalıkları hastanesinde takipli hastasıyım okb den dolayı ve kekemelik sorunum var 39 yaşındayım vergi indiriminden ve diyer imkanlardan yaralanmak için heyet raporu almayı düşünüyorum alabilirmiyim bilgisi ve teçrübesi olan arkadaşlar bilgi verebilirmi

Ablam 22 yildir bipolar hastasi ve 8 yil once aldigimiz %70agir engelli raporu var.
Fkt 1 yildirda bipolara ek olarak okb hastaligi aviga cikti.

Hastanede yattigi surecte en yetkili profesor ilac tedavisi icin okb raporu verdi.
Simdi yeni bir heyete girip hem bipolar hemde okb den %70almak icin tavsiyeleriniz nedir? Zorluk cikariyorlarmi?

Bu arada ablam 2 saat el yikiyor. Lavabodan cikaramiyoruz

Yeni bir rapor alma gereği neden duyorsunuz ki? zaten iyi bir raporu varmış...
Eskiye nazaran rapor almak şuan daha zor kanunlar çok değişti sık dokuyup ince eleniyor artık...
Bipolar+okb %70 bile zor alırsınız, hastane yatışları sık ise durum farklı olabilir ...

Otv indirimi icin. Baltzard formulunde zaten bipolar icin %70var. ( %70cok ii demisiniz ama 22 yil bu hastaligin en agirini ceken icin ve ailesi icin nasil bir hastalik oldugunu burdan yazmakla anlatilmaz. Edevletten kullandigi ilac listesini cikti aldim.8 yil icin Tam 100 sayfa.2010dan onceki rapor ve ilac listesinide goremiyoruz. Sayisiz defa hastanede yattiginida belgeledim. gerisini sen dusun) okb icinde %70almak hakkimiz zira ilac raporunda geciyor ve 1yildirda gecmedi. Formulden ikisinin toplami %91yapiyor. Ins verirler.

İki uçlu duygulanım bozukluğu (Bipolar) Nasıl bir rahatsızlık olduğunu çok iyi biliyorum...
Hastane yatışları çok var diyorsunuz, Tedavi ile kontrol altına alınamamış gibi gözüküyor..
Bu durumda Bipolar%70+Okb%30, şeklinde raporunuz çıkar.
5.6 puan belki düşer sonuç olarak iyi bir rapor alırsınız.
Geçmiş olsun...

Okb %30 tedavi ile kismen duzelen ne demek? Ilac kullandigi halde bu hastaligi azda olsa yenebilmis demektir. Ablam 1 yildir 24 saatinin en az 2 saatini lavaboda geciriyor. Ellirinde yaralar olustu el yikamaktan. Zaten bu okb(takinti hastaligi) kismen duzeltsinler biz otv indirimi fln hicbirsey istemiyoruz. Ama risperdal depakin gibi ilaclar ise yaramiyor ne yazikki. Aylik su parasi min. 300tl geliyor. Ellerindeki yaralar icinde deri hastaliklarinda psikiatri nedenli diye bir kisim buldum ordanda %10gelmeli. Endokrindede act fazlaligi gozukuyor raporlarinda yogun bakimda kaldigi surecte. %30da ordan alabilirmiyiz bilmiyorum. Ama bu hastalar icin hem bipolar hemde okb icin ayri ayri rapor almak icin ugrasacagim. Sonucunuda burdan yazarim.

Mustafa974 Okb ve bipolar zaten ayrı değerlendiriliyor...
Size okb tedavi ile kısmen düzelen şeklinde mi rapor verdiler ?
Bipolar ayrı raporda okb ayrı raporda, bu şekil bir rapor alamazsınız.
Her iki rahatsızlık tek bir raporda değerlendirilir ....
Okb hastalığı sadece el yıkamadan ibaret değildir, okb nin başka epizotları da eşlik ediyorsa mesela düşünce hezeyanları, dini konularda absürt düşünceler, merdiven yada yolda yürüyememe 2 adım ileri 1 adım geri gibi tekrar eden eylemleri varmı?

Kağan bey cvplariniz ve ilgilendiginiz icin cok tskrler.

Ablam 1997 yilinda 20yasinda iken intiharlar baslayan universitesini yarim birakmiş ve 22 yildir bipolar hastaligi ceken 6 yilda bir major nitelikte patlamasi olup aylarca psikiatri polikliniginde yatan hastadir. Bipolar nedeni ile 2010yilinda %70engelli raporu var.

Ancak aslinda son 5 yildir sizinde soylemis oldugunuz gibi hayatindaki bircok seyi takinti haline getirdiginden tamamen antisosyal biri olarak evde oturmaktadir. En buyuk takintisi biryere dokundu ve mikroplar bulasti diye saatlerce ellerini yikamak. Bundan haric bircok takintisida mevcut. Biz bunu bipolarindan dolayi takinti yapiyor diye dusunmustuk yani okb diye extradan bir hastaligida oldugunu dusunemedik. Taki 1 yil once psikiatride yatarken prof ...ozsoy ilac raporu verirken hem bipolar icin hem okb icin rapor cikarmis. Ben bunu edevlette tesadufen farkettim. Risperdal ilacinida okb icin vermis. Fkt 1 yildir en ufak duzelme yok. Aslinda annem okb sinin 5 yil onceye dayandigini soyluyor. Bu sali ayni prof viziteye cikiyormus. Gorusmek icin sabah erkenden hastaneye gidecegim.yeniden engelli rapor basvurusu yapmadan gorus almanin faydasi olur diye dusunuyorum. Belkide dediginiz gibi ben bu ilac raporunu 1 yillik cikardim. Kismen duzelir diye verdim. O yuzden %30verilir derse o gun hastaneye yatirin hocam iyilesme yok. Sizde ne kdr izlemek istiyorsaniz izleyin diycem. Yani zaten kismen duzelmis olsa rapor fln umrumumzda degil acikcasi....

Anladım, İlaç raporlarını dikkate almayın, ilaç raporlarının 1 yıllık olması 1 yıl içinde düzelirmi acaba diye bir düşünce değil bu...
İlaç raporları eskiden 2 yıllık veriliyordu, psikiyatrik hastalıklar da artık ilaç raporları 1 yıllık veriliyor Bittiğinde tekrar çıkartıyorsun...
Benim anlamadığım bir şey var bu konuda biraz daha açık yazarsanız daha net yardımcı olmuş olurum.
Yukarıda bahsetmişsiniz Bipolar %70 Ağır engelli EVET şeklinde bir rapor varmış zaten. Sonradan okb tanısı da konmuş, şimdi yeni rapor neden çıkartmak istiyorsunuz?okb hastalığının olduğunu belgelemek için mi yada raporu başka bir amaç için mi kullanacaksınız?Risperdal okb de tercih edilen bir ilaç değildir, muhtemelen mani atakları için recete edilmiştir...

Otv indirimi icin.

Bu arada sonuc cikti. %70bipolar + %25 okb den toplam: %78 verdiler. 1 yil sonra kontrol yazmis.

Il saglik mudurlugune itirazimizi yaptik. Ztn universiteye vericekler. Tum tedqvi ve hastanede orda yatti. Bu nedenle ordan %70 okb gelicektir. Ikisinin toplami %96yapicak. Alinca hbr ederim

Üst Alt