Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar ve psikoz teşhisi konuldu ancak ben teşhisin hatalı olduğunu düşünüyorum

Bilgialmakicin

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar bende psikoz ve bipolar tanisi var bu tanilara sahip olmadigimi dusunuyorum doktora gidip hasta olmadigimi soylesemde ilacini kullan diyip basindan sagiyor bu tanilara sahip olmadigimi nasil ispat edebilirim nasil bi yol izlemeliyim ve memur olucam engelli kadrosundami olurum engelli kadrosunda olmak istemiyorum

Bilgialmakicin
İş için veya memur olmak için engelli raporu almadıysanız engelli kadrosundan memur olma şansınız yok zaten.

Hasta olmadığını ispatlamak için hasta olmaman gerekir, hekim veya hekimler hastasın diyorsa buna söylenecek söz olmaz.

Ama psikoz ve bipolar tanisi var epikriz raporu var resit olmadan once yapildigi icin engelli raporu varmi bilmiyorum memur olucagim kurum beni heyete gonderirmi gonderirse heyet raporundan engelli kadrosunami girerim

Psikoz ve bipolar tanisi var epikriz raporu var engelli raporu e nabizda goremedim varmi yokmu bilmiyorum calisicagim kurum beni heyet raporu almaya yollarmi heyet raporuyla engelli kadrosunuma girerim OğuzHan112

Bilgialmakicin
Engelli raporunuz yoksa sıkıntı olacağını sanmıyorum,zoraki engelli raporu vermezler rahat ol.

Peki kurum beni heyet raporu almaya gonderirmi kurumun beni heyet raporu almaya gondermesi icin engelli raporummu olmasi lazim OğuzHan112

Memuriyete başlarken sağlık raporu almanız gerekli. Kurum yönlendirmez; siz kendiniz gidersiniz raporu almaya. Engelli raporu bambaşka bir durum. Endişe etmenizi gerektirecek bir durum yok bence. Bipolardan dolayı engelli raporu almanız için emin olun çok uğraşmanız gerekli. Yıllarca tedavi, hastane yatışları, EKT vs vs...

Bilgialmakicin
Hayır,
Çalıştığın kurumda psikiyatrik anlamda tavır ve davranışların olursa o zaman heyet raporu isteyebilirler,
Bunun dışında bir sıkıntı olmaz...

Engelli raporu olup olmadigina nerden bakabiliriz birde psikoz ve bipolar olan kisiler ehliyet alabilirmi evlenebilirmi

Eger heyet raporu isterlerse engelli kadrosunami gecerim OğuzHan112
bipolarikipolmaz
Ama psikoz da var

Bilgialmakicin
Ben normal olarak başladım, sonradan engelli raporu aldım. Oranım %70 hala normal kadrodayım. Evliyim, ehliyetim var. Senin tam olarak aklına takılan nedir? Bipolarım bu arada.

bipolarikipolmaz engelli kadrosunda olmak istemiyorum ehliyet almak nasipse ilerde evlenmek istiyorum psikoz ve bipolar tanilari oldugu icin bu dediklerim olurmu diye aklima takilan sorular var OğuzHan112

Son düzenleme:
Bilgialmakicin
Korkmanı veya kafaya takmanı gerektirecek bir durum yok. Ehliyet de alabilirsin, evlenebilirsin de. Yeter ki tedavini düzgün ve düzenli devam ettir. Normal kadroda başladıktan sonra engelliye geçiş zaten çok zor. Kimse seni sen istemeden engelli kadrosuna almaz. Çünkü engelli kadrosunun bir çok avantajı vardır ve bunu kolay kolay vermezler. Mesleğe ilk başlarken genel geçer bir heyet raporu isterler. Onu da istediğin herhangi bir hastaneden alabilirsin. Kimse seni sevk etmez, sen kendin gider, alır, verirsin. Bu bahsettiğim rapor genel olarak çalışabilir raporudur. Hemen alınan bir şeydir. Bipolardan engelli raporu alabilmen için hastane yatış öykün olmalı, EKT geçmişin olmalı. O yüzden hiç kafana takma, için rahat olsun.

Bilgialmakicin
Öncelikle umarım iyileşirsin. Dediğim gibi sen istemedikten sonra engelli raporu alman veya engelli kadrosuna geçiş yapman oldukça zor. Hiç takma, tedavine devam et ve hayatını yaşa.

Bilgialmakicin 4 sefer yatışın olduysa kesinlikle bir rahatsızlığın vardır hiç bir doktor sağlam olan birisine 4 sefer yatış vermez psikoz hastalarında en ciddi sorun hastalığı kabul etmemeleridir (sizin yaptığınız gibi)
Tedavinizi kesinlikle aksatmayın tedavi oldukça farkındalığınız artacak ve bazı şeyleri daha iyi anlayacaksınız.

Engelli raporu istenerek alınan bir şey siz istemeden kimse size engelli raporu vermez veremez.

Kpss den atanabilirsiniz sorun olmaz ama bazı kurumlar sağlık raporu istiyor rapor almak istediğinizde epikriz raporlarınızı ve hastahane yatış bilgilerinizi doktor görecek sıkıntı olabilir.

Evlenmek sizinle alakalı bir durum kendinizi hazır hissediyorsanız ve bu sorumlulukla baş edebileceğinizi düşünüyorsanız olur tabi.

Ehliyet konusuna gelince ağır ruh hastalığı olanlara ehliyet almada sorun yaşayabiliyor ona doktor karar verir.

Arkadaşımızın kaygıları var doğal olarak . Tanıdığım birisi vardı . Emniyette göreve başladı ama tanıyı ne zaman aldı bilmiyorum bipolardi ve sahada değilde içerde stres altında olmayacağı işlere cektiler onu. Engelli raporunu çıkarıp kurum degisikligi yaptı . Etiketlenmek istemiyorsun anlıyoruz seni . Bu hastalıklarda ne kişi kendini kabul ediyor ne toplum .. evlenmek istediğinde de istenmeyecegini düşünüyor olabilirsin ama deneyimli arkadaşlar çok güzel yazmislar hazır olunca herşey gelir yeterli doğru hekimlerle gerekli desteği alarak kendinize bakarak stres kaygıdan uzak durarak yaşamaya çalışın . Sevgiyle kalin

dalga geçer gibi birde 4 kere hastahanede yattım diyorsun. Daha ne diyeyim. Doktor boş yere yatış mı yapacak? Remisyonda olduğun için genel çoğunlukta olduğu gibi hasta olmadığını düşünüyorun. Az mantıklı düşün

dreamfail
Gece gece güldüm 😁 aynı durumdayım sizinle benimde yatış olmadı rapor aldım ama Dr tereddüt etti heyet verir mi sana rapor diye, zira elle tutulur birşey yoktu bariz olan depresyon halleriydi ve remisyon hali

Toplum tarafından etiketlenirim diyerek kurumu veya evleneceğin kişiyi yanılgıya düşürme derim 4 defa hastaneye yatmışsın, 20 yıllık şizofreni hastasıyım ve engelliyim bir sefer bile hastaneye yatmadım, bu bana göre ciddi bir problem arkadaşım. Bir daha düşün derim rapor alıp almamayı.

Tesih konulmuş bi kere psikoz un tedavisi yok bence engelli ekpss var oradan memur olursun ce daha erken emekli olursun normal memur olmanın sana pek avantajı yoktur bende bipolar ve psikoz tesih aldım bende bazen kabul etmiyorum ama doktorlar boşuna koymadi hastayım kisacasi ekpss yi araştır bu raporu almak için millet rol yapıyor sana nasip olmuş kıymetini bil bence

Şamil67

Hastalığın neyi iyi dostum 😁 kıymetini bilelim bize engelli raporu veriyor diye mi keşke hiç hastalığım olmasa da hastane doktor rapor ilaçlar hiç hayatıma girmese . Ama saglikli sorunu olana da böyle kolaylıkların olması iyi olmuş .

Üst Alt