Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar ve şizofreniden %80 raporumla gelir yüksek diye aylık bağlanmadı?

itk120

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
bende f29 organik olmayan psikoz
sizofreni ve bipolar duygulanım bozuklugu var hastaligim 2009 nisan ayında basladı ama doktorlar sordugunda sanki hep varmıs gibi geliyor demistim

benim raporumda %80 engelli yazıyor ve calısamaz yazıyor ama maas baglamıyorlar
ne yapmaliyim ailemle kalıyorum onlar bana bakıyolar ama eczane ilac icin ekstra ucret cıkarıyor yada aileme bişi olsa ben tek basıma napacam cok caresiz hissediyorum

eshot özürlü kartım var

sizce sgk ya gidip rapora itiraz etmeli miyim tekrar heyete girmek için ? ama suan kendimi iyi hissediyorum %80 in de altina düşerse ozurlu kartımdan olurmuyum?

itk120 hangi maaşı bağlatmaya çalışıyorsunuz? 3 ayda alınan mı, aylık mı?

bilmiyorum ki aydınlatirsanız sevinirim

itk120 bağlamıyorlar demişsiniz, aile ve sosyal politikalar müdürlüğüne mi, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına mı başvuru yaptınız? Birisi engellinin kendisine bağlanan ve 3 ayda alınan engelli maaşı, diğeri bakıcıya aylık olarak ödenen.

cevabınız icin tesekkurler benim evraklarımı babam alip sosyal yardımlasma vakfina goturdu diye biliyorum ama olmadı demişti birde evin geliri 580 tl nin altında olması gerekiyo demişti bizim 600 imiş miş de öyleymiş

ben depakin 500mg sabah aksam
olanzapin 10 mg yatarken
ignis 15mg oglen
risperdal consta 50 mg 15 gunde 1
kullanıyorum sızce ben ne yapmalıyım

menemen hastanesine gittim sordum sgk da rapora itiraz etmelisiniz dediler onlar yonlendirecekmis hakem hastaneye sonra sızı baska hastaneye daha yonlendirecekler dediler o zaman belli olacakmıs

ben dedim daha once manisada yattım
dediki nerde kac defa yattıgının bi onemi yokmus

dokuz eylulde ve urla da da yatmıstım onlari soylemeye utandım öyle diyince doktor

itk120 şuan için 423,58 TL'yi geçmemesi gerekiyor SYDV'nin 3 aylık engell maaşından faydalanmak için. Bu tutarı geçiyorsa bağlamazlar, raporu değiştirmeyle ilgisi yok bunun.

cok tesekkur ederim emeginize saglık

itk120 vakıftan 580 TL altında olması gerekir demişler sana. o dediği rakam 592,50 TL olmalı. anladığım kadarıyla sizin de ailede kişi başına düşen aylık gelir 600 TL çıkmış.
yine anladığım kadarıyla vakıfta senin GSS gelir testin yapılmış. ailede kişi başına düşen aylık gelir 600 TL çıktığı için de GSS gelir testi sonucun g1 çıkmış (yani 60/g GSS kapsamında).
gss gelir testinde g1 çıkanlara 2022 engelli aylığı baglanmaz.
2022 aylığı ile gSS gelir testi kriterleri farklıdır. GSS gelir testinde ailede kişi başına düşen aylık gelirin 592,50 TL altında olması gerekir. bu hesaba aileden sayılanlar dahil edilir sadece. 2022 aylığı gelir hesabında ise hanede ikamet eden ve yaşayan herkes dahil edilir. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL altındaysa 2022 engelli aylığı baglanır sana. ama aksi durumda baglanmaz. tabi GSS gelir testinde g0 çıkman şart. eger g1 çıkarsan 2022 aylığı baglanmaz.

yine anladığım kadarıyla senin sağlık güvence sorunun var. eczane ilaç vs demişsin.
babanın sağlık güvencesinden mi yararlanmak istiyorsun? yeşil karttan mı (60/c 1 GSS/ eski yeşil kart)?
eger ailede kişi başına düşen aylık gelir 600 TL çıkmışsa yeşil kart diye bilinen 60/c 1 GSS'dan yararlanamazsın.
geriye kalıyor babanın sağlık güvencesinden yararlanma işine.
bunun için sakın elindeki engelli sağlık kurulu raporuna itiraz etme. deneme bile.
babanın sağlık güvencesinden yararlanmak istiyorsan babanla birlikte SGK'ya gideceksiniz ve babanın sağlık güvencesinden yararlanmak istediğini söyleyeceksin. onlar da dilekçe hazırlaman konusunda yardımcı olur zaten. daha sonra da seni maluliyet tespiti için hastaneye yönlendirecekler. hastaneden rapor çıkınca da raporun SGK'ya gönderilecek. O rapor SGK sağlık kurulu tarafından incelenecek ve malul oldugun yönünde karar çıkarsa babanın sağlık güvencesinden yararlandırılacaksın. ama malul sayılmazsan yararlanamazsın.
SGK'ya gittiğinde elindeki engelli sağlık kurulu raporunu da götür.

cevap yazan herkese tesekkurler

Üst Alt