Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolarda psikotik atak oluyor mu, oluyorsa belirtileri neler?

Hayao

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba dostlar, bipolarda psikotik atak olabiliyor mu? Şizofreniye benzer bi psikoz geçirme olasılığı var mı? Nasıl oluyor şimdi

@Hayao Bipolarda mani dönemleri oluyor ama onlar psikotik atak gibi değilde duygu durumuyla alakalı ataklar.
Ama bipolar ve psikozun beraber olduğu rahatsızlıklarda (Şizoafektif bozukluk) psikotik ataklar olabiliyor.

Kendini üstün önemli biri gibi görmek daha doğrusu öyle sanmak psikotik ataksa oluyor.

Son düzenleme:
@perseküsyon
Takip edilme, bana zarar verecekler hissi bu sanrıya mı giriyordu

@kara duman
Galiba her ikisi de var
Şizoafektif bozukluk daha mı ağır şimdi

Evet daha ağır.

Bu rahatsızlık, kişinin hem şizofreniye özgü psikotik semptomlar (örneğin, sanrılar ve halüsinasyonlar) hem de duygudurum bozukluklarına özgü semptomlar (örneğin, mani, depresyon veya karışık epizodlar) yaşadığı bir durumdur.

@Hayao,

bipolarla şizoaffektifin ilacı aynı xeplion.xeplion duygu durum düzenleyicisi görevide görüyor.çok iyi bir ilaçtır.hayatımı evliliğimi ve işimi o ilaca borçluyum desem yeridir

@faux, post

Abizol 5mg la devam ediyoruz hayata şimdilik iyi gidiyor bakalım

İlaçlar bünyeye göre değişir

Tek bir atak geçirip normal hayatına dönen var mıdır acaba

@Hayao,
Bu forumda yok. Bizde merak ediyoruz. benim atağım 3-4 yıl sonra yeniledi. ilaç kullanmıyordum.

Üç atak geçirdim en kralı ilkiydi dörtte olabilir tam emin değilim .🎭

@xdedahii

3,4 yıl ilaçsız atak geçirmemişsin vay be iyiymiş. İlacı ilk ataktan sonra ne kadar sürede bıraktın. Bu 3,4 yıl nasıl geçti senin için? Ne oldu da tekrar atak geçirdin

Açıkçası hastalık ve ilaçlar hakkında pek fikrim yoktu. İyileştiğimi görünce ilaçları bırakmıştım.
İşyerindeki sıkıntılar stressten dolayı bir anda psikoz durumuna girmeye başladım. Hala hastalıkla yada ilaçla alakalı bilgim yok. Kafa dinleyince ya da biraz süreç geçince hastalığın geçeceğini düşünüyordum. Hastalığı psikolojik olarak düşünüyordum ama tamamen biyolojik ve beyindeki kimyasalların bozulması nedeniyle ortaya çıkıyormuş.

Yani stress tetikledi kimyasalları bozuldu.
Sonra hem farkında olup hem olmadan atak durumuna girdim. Toplamda 2 yıl kadar sürdü.
Atak durumundan yani hastalık alevlenince zorunlu tedavi ile hastaneye yatım ve 13 gün kaldım. Bu süreçten sonra 6 ay sürdü iyileşmem

Ben ilaçsız idare edebiliyorum ama atak gelincede 6-7 ay kendime gelemiyorum.

Sonrasında uykudan uyanmış gibi oldum.
İşimden gücümden herşeyimden olmuştum.

Atak dönemi aynı olacak o kadardaki sarhoş karakteri gibi oluyorum.

Senin 2. atak baya uzun sürmüş iyileşme süreci de öyle. Geçmiş olsun dostum. İlacı alman gerekiyor galiba bi daha atak yaşamamak için

Üç atak geçirdim en kralı ilkiydi dörtte olabilir tam emin değilim .🎭
Bundan sonra olmaz inşallah :)

Evet toplamda 3 yılı bulacak. birde vasi tayin edildi. onu bekliyorum

Sana tam bi tanı koydular mı son durum ne

Üst Alt