Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolardan engelli raporumun olması iş açısından soruna yol açar mı?

bayezid

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Uzun bir süredir bipolar tedavisi görüyorum ve doktor engelli raporu alabileceğimi söyledi? Ancak bazı çekincelerim var:

1 - Diyelim ki özel sektörde bir iş buldum ve benden işe giriş için sağlık raporu istediler. Alacağım sağlık raporunda psikoloijk rahatsızlığımdan ötürü engelli raporumun olduğu yazacak mı?
2 - B sınıfı ehliyetim var. Bipolardan engelli raporunun olması ehliyete bir zarar verir mi? Yani ehliyet iptal edilir mi?

Teşekkürler.

Kardeşim bu sorduklarınA bİr cvp bulabİldİnmİ ehlİyyet falan ne yaptın bende merak ettİm bayezid

Merhaba;

1)Özel sektörde çok sıkıntı olabiliyor psikolojik rahatsızlıklar. Malum önyargılar. Ben İşkur üzerinden Engelli kadrosundan iş başvuruları yapmama rağmen işe alınmamıştım.ÖZel sektör sıkıntılı. Sonra EKPSS ile kamuya atandım.

2)Ehliyet hiç alınmadı benden. Herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Lakin yenilerken belki psikiyatri doktorunun onayı gerekebilir. (Bence bu konuda devletin büyük bir açığı var, atak dönemlerinde ehliyete el konulmalı.)

3)Tavsiyem rapor alacaksanız sadece yakın çevreniz bilsin durumu ve hastalığınızı.

Üst Alt