Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolardan sonra parathormon yüksekliği..?

osmangazi

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
221
2 aydır endokrinle gidiyorum. Kalsiyum yüksek çıktıktan sonra çeşitli testler yapıldı. 24 saatlik idrar tahlili, kemik ölçümü, 3 kere kan tahlili, boğazdan ultrason. Zaten daha önce nodülum var 2 adet, biyopsi yapıldı, 6 ayda bir kontrol verilmişti. En son nükleer tıpta paratiroid sintigrafisi çekilecek. Adenom ya da hiperplazi olup olmdığına bakılacak. Bu süreçte yıprandım, dışarıda ağlama ataklarım oldu. Depresifleştim, bugün de biraz hareketlenme ve çok konuşma durumum oldu. Bir kağıt verdiler tahlil 4.5 5 saat sürebilir yazıyor.

En kötü ne olabilir bu tahlil sonucu?
@OğuzHan112

Öncelikle bipolar bozukluk veya herangi bir psikiyatrik tanınız var mı?

Adenom iyi huylu tümörler dir..yayılma yapmaz büyüme sınırlıdır, genellikle başta parotis ve diğer tükürük bezleri olmakla beraber tiroid bezinde görülür.

1 cm ve üzeri olduğunda opere edilmesi tavsiye edilir, korkutacak bir durum olduğunu sanmıyorum,yersiz endişelenmeyin,

Sonuç en kötü şu olur..her ihtimale karşı tiroid bezi çıkartılabilir..Adenom ve hiperplazi korkulcak bir şey değil..için rahat olsun..kötü bir şey yani kötü huylu bir tümör olsaydı şimdiye kadar çoktan tanı netleşir di.

@osmangazi,

Evet bipolar bozukluk hastasıyım. 2000 yılından beri ilaç kullanıyorum. Asistan doktor lithurilin de etkili olabileceğini söyledi. Ayrıca levotron da kullanıyorum.
Kaburgalarım sık sık kırılmaya başladıktan sonra doktora danışmadan d vitamini aldım herşey ondan sonra başladı. D vitamininin kesilmesine rağmen kalsiyum yüksek çıkınca parathormana bakıldı. Sol böbrekte de taş var ama çok küçükmüş üroloji ilaç bile yazmadı. Ayrıca basur da var nadiren kanama geliyor. Kremini genel cerrah yazmıştı onu kullanıyorum.
Cevabınız için teşekkür ederim.

İçin rahat olsun..korkulacak bir durum yok.. tiroid sorunu daha çok bayanlarda görülse de erkeklerde de kısmen sıkca görülüyor.

Netice olarak en fazla troid bezi alınır..sıkma çanını.. troid bezi alınmış binlerce insan var,

Böbrekte taş hemeroid dışındaki Diğer yazdığın şikayetler bunalmaya bağlı manik atak,sık eleyip sık dokumamaya çalış..

@osmangazi,

Üst Alt