Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolarım. Alkollü olarak trafik kazası yaptım. Dava açılacak. Durumum ne olur?

ankaref

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Selamlar. 10 yıldır BİPOLAR hastasıyım,askerden geri gonderildim,özellikle yazları basım beladan kurtulmak,ya kavga bu seferde trafik kazası.

yazin günde 2 saat zor uykuya daldigim için hergun xanax üstü içki iciyorum,gene öyle bir gün kaza yaptım,bisuru arabaya çarptım,şimdi dava acicaklar tazminat için ,durum ne olur.190 promil alkol çıktı.bilen biri varsa cevap yazarsa çok iyi olur.

Neden alkollü iken araba kullanıyorsun? Bin taksiye git. Hadi senin canının kıymeti yok da karşındaki insana da mı acımıyorsun?

Güzel kardeşim, ben de 17 yıldır bipolar hastasıyım. Bizim hastalığımızda xanax kullanmak sakıncalıdır. Alkol kullanmak da öyle. Her ikisi de bipolar hastalarında atağa yol açan şeylerdir.

Uyuyamamak, günde 2 saat uyku, riskli hareketler, kavgaya, belaya karışmak atak belirtilerindendir. En kısa zamanda bir doktora başvurursanız çok iyi olur. Size uykularınızı düzenleyen bir ilaç yazar. Hem böylece yaptığınız kazalar sonucunda belki tazminat ödemek zorunda kalmazsınız.

10 yıldır her yaz bunları yaşamak kaderiniz değil. Siz bu hastalıkta yapmanız ve yapmamanız gereken şeyleri iyice öğrenip bunları uyguladıktan sonra inanın her yaz bunları yaşamayacaksınız. Kendi iyiliğiniz ve ailenizin iyiliği için lütfen gayret gösterin, bir hastaneye uğrayın.

Bu kazalarda siz ya da bir başkası ölebilirdi, Allah korumuş. Fakat bir dahaki sefere korumayabilir. Çok geçmiş olsun.

Saolasin. Dr a gidiyorum da ilaçlarda daha kotu yapıyor. Taz arkadaş senin gbi mantıklı düşünsem başbakan olurum,askerde hastaneye sevk etmişlerdi orda esofmanla araba bin önüne atlayıp lojmandan kaçtım. Ankara soğuğundan eşofman terlik Etimesgut hastanesi beni aradi,şimdi olsa yapmam ama o gün içinden bişey yap dedi ve yaptım. Bu olayda hukuki süreç ne olur ?

Hukuki süreç ne olur? Ehliyetinizi alırlar, muhtemelen almışlardır da. Karşı tarafların masrafını ödersiniz. Tazminat konusunu bilemiyorum, buna hukukçu arkadaşlar cevap verir umarım.

Not: Yanlış ilaç daha kötü yapar. Xanax gibi. Siz xanax kullanmaya devam ettikçe bu hastalığın pençesinde debelenip durursunuz. Her hastaya uygun doğru ilaçlar vardır. Kontrollerinizi aksatmamanız gerekiyor. Ama size o xanax'ı yazan doktora değil, Bipolar bozukluk konusunda uzmanlaşmış bir doktora gitmeniz gerekiyor. Geçmiş olsun.

İlaçlara inanmıyorum başka bir hale sokuyorlar,xanax,nervium iyi geliyor. Lithuim la abilify da alıyorum. Sigorta şirketleri hasarı abartiyor,Bakırköy den askeri hastaneden raporların var,bu durumda ne olur. Sigorta şirketi parayı alabilir mi

Bide tiroid im bozuk ve vitiligo var cildimde,BİPOLAR ilaçları alınca biraz daha sakin oluyorum ama kaygılar çok artıyor,karşıda birinin aklından geçenleri anlıyorum ve birden kavga ediyorum bu bni yoruyor. Vitiligo ve tiroid bozukluğunun bipolarla alakası var mı?

Vitiligo ile ilgisi var mı bilmiyorum. Ancak kullandığımız bazı ilaçların tiroit ve böbrek fonksiyonlarımızı etkilediğini biliyorum. Bunun için de en azından 6 ayda bir tahlillerinizi yaptırmanız gerekiyor. Ben çok uzun yıllardır tiroit hapı kullanıyorum, alıştım artık, hayatımın bir parçası haline geldi.
Sizin de tiroidiniz hızlı veya yavaş çalışıyor olabilir, bunu anlamanın tek yolu tahlillerinizi düzenli yaptırmak.

Xanax konusundaki düşüncelerinize katılmıyorum ama sizinle iddialaşmayacağım. Nasıl olsa günün birinde bir şekilde ikna olacaksınız. Dileyelim ki çok büyük bedeller ödemeden ikna olun.

Ben bu Xanax konusunu size bizzat yaşamış, ardından doktorlar tarafından üzücü bir şekilde öğrenmiş ve tıbbi kaynaklardan da okumuş biri olarak söylüyorum.

İlaçlara karşı olan inancınızı değiştiremeyeceğimi en başından anladım ama yine de yazdıklarınıza duyarsız kalmak istemediğim için yazdım. Şifalar diliyorum. İyi günler.

ankaref

İyi bir üniversite mezunu olduğunu söyleyerek bu siteye yazıp akıl danıştığına göre birçok şeyin farkındasın sanırım. Yaşadıklarını bilemem ama biraz şımarıklık yapıyorsun gibi geldi bana .

Sinir ilaçları alıp üstüne 190 promil içki ile bisürü arabaya çarptığına göre ciddi paralar ödemek zorunda kalacaksın. Kullandığın arabanın ruhsatı kiminse onunda başı yanacak. Çünkü araç işleten olarak o da bu konulara muhatap olacak. Eğer sadece araç zararı varsa muhtemelen araçların trafik ve kasko şirketleri sana rücu edecek. Eğer bedeni bir zarar varsa (yaralanma,maluliyet,vefat) aleyhine ciddi tazminat davaları açılabilir.

Durumun zor gibi görünüyor. Bir an önce ciddi bir tedavi olman gerekir. Aksi halde hem kendine hemde çevrene büyük zararlar verirsin.

bende 100 de45 şizofreni hastasıyım hastalıgım ehliyet aldıktan sonra başladı şimdi yönetmelik degişti yeni ehliyetler icin 2020 yılına kadar saglık raporu isteniyor neyse sadede geliyim ilaclardan dikkatim dahıldıgı vs sebebelerden dolayı sattım arabamı başkasının canını malına zarar vermek dogru degil

bence kendine güvenmeyen psikiyatri hastaları başkasının hayatını tehlikeye sokmasın vebale girmesin satsın arabasını iptal ettirsin ehliyetini

bi yere gitmek istediğimizde otobüs nü kullanıcaz bi de şöyle düşün ben psikiyatri hastasıyıum fakat maddi imkanım var ve araba da benim için bir zaruet bir ihtiyaç şimdi böyle bir durumda bana ne önereceksiniz. Yoksa siz de her psikiyatri hastasına deli gözüyle bakan GÜRUH tan mısınız

Benimde iptal etsinler umrumda diil,zaten ilaçlarla rüyada gibi kullanıyorum bide içki ama sadece uyumak rahat uyumak için sinirlerim rshatlasin diye

İlaç üstüne içki içip bisürü arabaya çarpmaya mazeret aramasın hiç kimse. Taksiye bin otobüse bin gerekirse yürü. Yeterki kimseye zarar verme .

Ehliyeti bırakın. Yürümek sağlığa daha faydalı ..

yok dj boran öyle degil kendine güvenip arac kullanırken belirtileri olmayan kullansın belirtileri olan da bi zahmet vebale girmesin

Davranışlarınız rahatsızlığınızın bir sonucu olabilir ancak hukuki olarak netteki paylaşımlara nazaran haksızsınız ve zarar da mesuliyet de size ait görünüyor.

Kazanın rahatsızlık ve atak geçirme durumuyla ilişkilendirilmesi alkol alınmasıyla da hükümsüz oluyor. Ancak rahatsızlığınızın kasıt olarak aleyhinizde kullanılarak sizin zarara uğratılmanızda araç, taşınmaz satışı, kaza v.b durumda hukuk sizin yanınızda yer alıyor.

Merhaba
Kazada alkollü olmanız sebebiyle bütün evraklarınız tam olsa bile zararın tamamı sizden alınacaktır. Sizin aracınızın sigortası önce karşı tarafın bütün zararlarını karşılar ve daha sonra bu masrafları sizden tahsil etmek için rücu ettirir. Hastalığınız sebebiyle aldığınız raporların hiç birinin fayda edeceğini zannetmiyorum. Ancak yine de dava yoluyla şansınızı deneyebilirsiniz.

sizin zmss şirketi kazada zarar görenlerin hasarlarını karşılayacak ancak maddi hasarlarda kaza başına zmss limiti 62 bin lira. yani zmss şirketi en fazla 62 bin lira ödeyecek. bu parayı da senden alacak.
zararı teminat limitini aştığı için zmss tarafından karşılanmayan araç sahipleri de sana ve senin arabanın sahibine dava açacaklar.

ayrıca kazaya karışan araçları tamirdeki süre boyunca kullanılamayacağı ve bu sebeple uğranılan zarardan zmss sigortacısı sorumlu olmadığı için araç sahipleri bu zararlarını da senden isteyecek.
kazada ölen veya yaralanan varsa ayrıca maddi ve manevi tazminat davaları da açılacak.

ceza davası da açılacak muhtemelen hapis cezası da alacaksın.

bipolar olman sonucu değiştirmez, alkollü araç kullanmanı haklı göstermez. sen ve kullandığın aracın sahibi, zarar gören herkesin zararından sorumlu olacaksınız.

ücretsiz destek

Yok oldu olacak idam etsinler . Sadece maddi hasar 190 promil icmedim keyfimize yapmıyoruz 50 tane ilaç alıyorum yazın ilaçlarda yetmediği için bira içtim rahat uyumak için.

Ben mi istedim 24 tane işe gir çık yspmak,biri takip ediyor diye kavga çıkarmak,bastiralamiyan cinsel dürtüler,4 tane ilaca rağmen 3 saat uyku. Neyse o olacak benim bir suçum yok 190 promil icsem ilaçlarla bayilirim

Öncelikle; 190 promil değil, 1,90 promildir.

Bu promil denen şey de kandaki alkol oranıyla alakalıdır. Siz alkolün yanında ilaç almamış olsaydınız da alkol oranınız 1,90 promil olacaktı.

Daha rahat uyumak için bira içiyorsanız içtikten sonra yatmanız gerek, araba kullanmaya kalkarsanız malesef sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsınız. Gene ucuz kurtulmuşsunuz, en azından kimse ölmemiş, yaralanmamış.

Öyle.ama 1,90 promillik içki icemem ilaçlarla adli tıp a gittim ama yazı yazmadiklari için kan veremedim o nasıl olucak. Sigorta şirketi hasarı çok büyütüyor uzerime birşey yok en son ev vardı 5 ay önce sattım forexe bitti zaten sorunlarda öyle başladı. Bu durumda sigorta şirketi ne yapacak maaşında yok çalışmıyorum

Merhaba Ankaraf,
Öncellikle şunu sormak istiyorum; yaptığının nedeni ne olursa olsun yanlış olduğunu görüyor musun?
Ayrıca xanax sakinleştirici bir ilaçtır. Aceba psikiyatristine huzursuzum, sakinleşemiyorum, kaygılarım var korkuyorum gibi şeyler mi söyledinde bu ilaçları sana verdiler?
Şunuda belirtmek istiyorum; ilacı bir gün, iki gün kullandığında şikayetlerin geçmiyor. En az 6-8 hafta arasında bunun faydasını görüp görmediğini anlayabilirsin. Oda düzenli ve gerektiği şekilde kullanırsan. Eğer bunun faydasını görmediğini his ediyorsan mutlaka tekrar psikiyatristine gitmeni önereceğim.
Bir aspirinin bile yan etkisi olduğunu biliyoruz. Bu tip ilaçlarında elbette vardır. Eğer gündelik yaşamını kötü yönden etkiliyorsa tekrar psikiyatriste gözükebilirsin. Sakın kendilliğinden dozuyla oynama veya bırakma gibi şeylerle tek başına karar verme. Her daim kontrol altında olması gerekiyor.

Son olarak uyku herkes için önemli olduğu kadar psikiyatrist hastaları içinde fazla önemli. Beyinin rahatlaması için ve gün içerisinde aldığı teşvikleri özetlemesi için rahatlaması lazım.

Saol Özgür kız. Bazen niye yaptığımı bilmiyorum sadece durtulerimle hareket ediyorum,ilaçları ben kendimde ayarliyorum, gene şükür tacizden fln başıma dert gelmedi.xanax üstüne birkaç bira bana iyi geldiği için alıyorum,lithuim,abilify 15 mg bide gyrex alıyorum

ama gyrex ruh sağlığını iyice bozdu bıraktım. Mayıs gibi tam ucmustim,evim gitti ,hergun başka biri oluyordum,bugün Graham belli bugün kanuni sultan suleyman

@tb2nhf

Saçmalamayın yahu. Arabayı satıcam ee otobüsle gidecem!! Neden? Beyefendiler öyle arzu ediyorlar diye öyle mi? Hiç kusura bakmayın ama bu mantıkla hiç bir yere varamazsınız.

Biz engelliler arasında ayrımcılık yapılmasın Onlar toplumun içinde birey olarak yaşayabilsin diye mücadele verelim beyefendinin zoruna bak.

Şimdi aklını kulllan; Bir adam düşün psikiyatri hastası olsun. Ekonomik durumu da yerinde bu arkadaşın, Sen şimdi buna diyorsun ki; Yok arkadaş sen vebale girme sat arabanı otobüsle bin git. İyi de arkadaşım adam işçi ya da memur değil ki; Kaldı ki memurlar bile kendi araçları ile işe gidip geliyorlar. İşe gidip gelmeyi geçtim bu insanların sosyal hayata adapte olmalarının yolu sosyal hayata dahil olmaktır. Eee; Trafik te o sosyal hayatıın bir parçası olduğunu göre; Kimi neyden korumaya çalışıyorsunuz?? Yok Efendim; Psikiyatrik engelliler kendi işlerini yapamaz mı dediniz? Af buyrun ama halt etmişsiniz!!

Dünyanın en büyük bilim adamalarına yazılım dahi lerine bakın bakalım hangi kliniklerde kaç ay yatmışlar? Bu kafayla anca duvara toslarsınız azizim..

Üst Alt