Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolarım. Genelde depresif olurum ama şimdi çok enerjiğim!?

ssometimes

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Bugün tüm gün resmi kurumlarla işlerimi hallettim. Emeklilik vergi ösym işkur gibi. Şu an kendimi aşırı enerjik patlayacak gibi hissediyorum. Bipolar hastasiyim. Ne yapabilirim genelde depresif olurdum. Zihnim çok çok yoruldu. Hastaneye mi gitsem. Tesekkurler

ssometimes

Bilen arkadaşlar mutlaka yanıt verecektir ama bu bipoların olağan karakteri olması lazım. Yani bazı dönemler depresif bazı dönemler manik.

ssometimes Bipolar duygu durum bozukluğu, bir diğer adıyla Manik+Depresif İki uçlu mizac bozukluğu.
Bipolar bozuklukta zaman zaman alevlenmeler olur,bazı bipolar hastalarında sadece depresif (depresyon)görülürken, Bazı hastalarda Manik+Depresif,şeklinde her ikisi de görülür.Hasta kendi ni sönmüş bir balon gibi tarifler, bitkin yorgun hayattan ümidini kesmiş,hiç bir şeyden zevk alamama ve ağlama nöbetleri yaşarken Birden bire bu tablo değişir aşırı enerjik çok fazla konuşkan çok fazla para harcama eylemi ve kendini herkesten üstün görme olağan üstü yeteneklerinin ve güçlerinin olduğu duygularına kapılma..
Bu gibi durumlarda bir psikiyatrist ten yardım almak en doğru yoldur,tedavi alıyorsanız yeterli değil gibi gözüküyor,Tedavinin yeniden düzenlenmesinde fayda var.
Geçmiş olsun...

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!

Şizofreni,paranoid,Paranoid şizofreni,bu rahatsızlıkları Bir iki cümleyle anlatmak çok zor Üzürinde uzun uzun konuşmak lazım Geniş bir zamanda ben size uzun uzun anlatırım...Kısaca özet geçersek
Şizofreni insanın düşünce,duygu ve davranışlarında önemli değişikliklere sebep olan, beyin yapı ve işleyişinde değişikliklerin saptandığı,kronik seyirli biyolojik bir beyin hastalığıdır. Şizofreni kişinin dış dünyadan uzaklaşarak içine kapanmasına, kişiler arası ilişkilerinin ve işlevselliğinin bozulmasına neden olmaktadır.

Paranoid şizofrenide ise bu hastalığı yaşayanlar dengeli gibi görünseler de duygusal sorunlar,konuşmayla ilgili problemler ve katatonik belirtiler neredeyse hiç göstermezler.Ancak klinik olarak incelendiklerinde çoğunlukla paranoya sahibi,yanılgılara sahip,genellikle halüsinasyonlar gören bireylerdir. Halüsinasyonlar sesli veya görüntülü olabilir.Aşırı şüpheci tavırları oldukça dikkat çeker...

Çok teşekkürler arkadaslar. hastanenin aciline gittim, serumla sakinleştirici verdiler. 7 yıldır abilify kullanıyorum. son 3 aydırda cipralex eklendi. o kadar yorucu ki, genelde çok depresif ataklar geçirirken şimdi aşırı enerjik ve kötü hissettim, patlayacak gibiydim. şimdi daha iyiyim, uzun süredir stabildim, herkese çok geçmiş olsun...

Paranoid şizofreni, Ruhsal Bozuklukların Tanısal ve İstatistiksel Elkitabı'nda tanımlanan, şizofreninin bir alt tipidir. Bu alt tipin DSM kodu ise 295.3'tür. . Bu şizofreni alt tipinde, bazen dine aşırı düşkünlük, metafizik, filozofik uğraşlar görülebilir.

[/B Kağan52

filozofik şeylerle çok ugraşıyorum
Kağan52

kardeş seni cipralex manik yapıyo

depresifsin diye vermiş cipralex ama yanına mutlaka mood stabilizer vermesi lazım yoksa manik doruğunu görürsün allah muhafaza

tkahveci86

çok dogru söylüyorsunuz ben de neden böyle oluyor diye düşünüyordum. sabahları 20 mg cipralex içiyorum, çok enerji veriyor garip oluyorum. o gün yazdıgımda asırı kötü hissettim, hastaneye gittim iğne yaptılar rahatladım, şimdi de iyi sayılırım. ben yılllardır ünlü bir psikiyatra gidiyorum aslında beni en iyi tanıyan o. ama nedense hep bana tanı koymaktan kaçındı, bu tanıyı koyarsam hastalık sana yapışır, mühendissin çalışmanı istiyorum der hep. ve aynı zamanda akşamları da 15 mg abilify içiyorum 7 yıldır. 6 doktora daha göründüm hepsi bipolar tanısı koydu, zaten bipolardan yüzde 40 engelim var. bu cipralex konusunda tekrar iyi bir hekime görüneyim ben, çok çok teşekkürler...

meslektaşız umarım iyi olursun.. lityumu sor doktora süper bişey çünkü

lityum sayesinde benim bütün sıkıntılarım sıfırlandı

Üst Alt