Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolarım. İzlenme hissinden nefret ediyorum!?

dreamfail

Aktif Üye
Konular
185
Reaksiyonlar
117
Bipolarım. İnsanlar sokakta bana bakıyorlar izliyorlar takip ediyorlar gibi hissediyorum. Sosyalleşmeye çalıştıkça çamura dahada saplanıyorum. Ne yapmalıyım?

bende sokağa çıkınca dayak yemekten korkuyorum acaba döverler mi diye düşünüp korkuyorum Allah a sığınıyorum

dreamfail

Bütün insanlar sana bakıyormuş gibi oluyormu sende kapalı bir yerde olsan dahi_ Sanırım bu düşünceler seni rahatsız ediyor. Bu seni rahatsız edebilir_ Sinir bozucuda olabilir_ Ne yaşadığını biz tam olarak bilemeyiz_ GEÇMİŞ OLSUN.

Arkana bakma, insanlarla fazla göz göze gelme, çok kalabalık yerlere yalnız gitme arkadaşlarınla ya da aile üyelerinden biriyle git bu her zaman olmayabilir sadece korkunu yenmek amaçlı ara da böyle yap.

sadece bipolarda olan bişi değil.sonradan engellı olanlarında engelıne alısma sürecınde yaşadıgı şeyler.

OKB n vardır sanırım. Bende de vardı önceden. Takıntı gibi birşey bu "O ANDA SAĞIMA SOLUMA BAKAMAZDIM BEN ODUN GİBİYDİ KAFAM ÇEVİREMİYORDUM HİÇ KAFAMI ve ÇEVREMDE OLUP BİTENE KAYITSIZ KALIYORDUM. Bende ayrıyetten aklıma istemediğim düşüncelerde geliyordu. Doktor ABİZOL u başlattı ozamandan beridir iyiyim çokşükür.😁😁

Son düzenleme:
selamlar , bende bipolarım arada izlenme korkusu değilde sanki ortamdaki herkes beni izliyormuş gibi geliyor , aslında böyle birşey yok sadece ben öyle düşünüyorum bunun farkındayım , ama genede tedirginliğime engel olamıyorum , genelde farklı ortamlarda bulunduğumda oluyor , alıştığım ortamlarda seyrek oluyor , danışmanımla görüştüğümde bana biraz çevreme karşı duyarsızlaşmam gerektiğini söylemişti ayrıca bende biraz okb de var tanı konulmasada .. sana tavsiyem takip hissi çok şiddetli ise ortama yavaş yavaş alışmaya çalış , kendini rahat hissedebileceğin ortamlarda ve güvendiğin arkadaşlarınla sosyalleşmeye bak , kimse fırtınaya atılmadan fırtınayı alt edemez , ilerde güvenin yerine geldiğinde inşallah sende o fırtınaları atlatıcaksın , ben kendimden örnek vereyim , depresif dönemde önce sitede yürüyüş yapmaya başladım daha sonra çevre mahallelere çıkmaya ordan daha uzaklara , hatta memlekete bile gittim , inşallah sende bu sıkıntını atlatırsın .

Davranışları garip görülen var mı?

Bipolar hastası olarak her ne kadar diğer insanlar gibi davranmaya çalışsamda davranışlarım diğer insanlar gibi gözükmüyor. Örneğin AVM ye gittiğimde bakışlar çok rahatsız edici oluyor. Ben donuk yapılıyım halbuki beynim öyle değil. Bi şans verseler konuşsalar görecekler ama hep dış görünüşe bakarak muamele ediyorlar.

Burası dertleşme köşesi olsun. Sizin sıkıntınız nedir?

dreamfail diğer insanlar dediğin kimmiş ki onlar gibi davranmaya çalışıyorsun şu toplumun en az %60 ı aman benden uzak olsun .

bendede aynı sorun var bipolar hastasıyım ilaçları bıraktım sımıdı bıraz ıyım ama ne zamana kadar bende bılmıyorum gercektn benıde kuslar takıp edıyo doktora anlatttım ilaçlar bıtsın gel yıne dedı bende ilaçları nasıl bıtıcek bızım eczanecı durmadan bıtmeden alıyım mı demeden alıyo ilaçları bıtmıyor kı

Bende 6 yıldir bipolar hastasiyim kullanmadığım ilac kalmadı öyle kafama ğöre ilaçları birakamiyorum 2 gün içmedigim zaman sudan cıkmiş balığa dönuyorum bilmiyorum sonum ne olacak allah herkesin yardimcisi olsun

İzlenme takip edilme hisleri paranoyası psikotik belirti mıdır çünkü artık ayırd edemiyorum gerçekten duydum mu gördüm mü..

Bu konuya mesaj yazan tüm Bipolar Hastası arkadaşların mesajlarını okudum. Bu siteye üye tüm Bipolar Hastası arkadaşlara büyük geçmiş olsun. Allah bu siteye üye bütün Psikiyatri hastası arkadaşlara şifa versin.

Ben Bipolar değilim, Şizofren hastasıyım. Doktor bana Şizofren teşhisi koydu. Bipolar hastası arkadaşların bu konuya yazdığı şikayetlerle benim şikayetlerim birbirine çok benziyor.

Ben 2007 yılında Ankara da bulunan Gazi Üniversitesi Hastanesi Psikiyatri bölümüne şu şikayetlerle gitmiştim. Doktora şu şikayetleri anlattım: Evden dışarı çıktığım andan itibaren sokaklarda, caddelerde, alışveriş merkezlerinde yürürken, bir yerde otururken herkesin değil de bazı insanların bana uzun uzun ve beni rahatsız edici seviyede bakıyorlar hissi bana geliyor. Bazı insanlar bana gündelik hayatta uzun süre ve tuhaf tuhaf bakıyorlar. Bana gerçekten de gündelik hayatta çok sayıda bakan insan var. Bana böyle bir his geliyor. Gündelik hayatta çok sayıda insanın bana uzun süre bakışlarından aylarca çok rahatsız oldum. İnsanların çoğu sana gündelik hayatta neden durup dururken uzun uzun baksınlar ki diye bana soracaksınız. Bende sizlere şu cevabı veririm. Benim tipimde acaiplik var, dikkat çekici bir tipim var, farklı bir görünüşüm var, bundan dolayı çok sayıda insan gündelik hayatta bana uzun süre bakıyor derim. Ben hiç kimseye gündelik hayatta rahatsız edici seviyede ve uzun süre bakmıyorum ama bazı insanların ( çok sayıda insanın ) bana uzun uzun baktıklarını hissediyorum. Psikiyatri doktoruna bu yazdığım şikayetleri anlattım. Bana hastanede bir kaç test yaptılar ve bana Şizofren teşhisi koydular.

Değişik değişik ilaçlar kullandım. Bu ilaçların bazısından az fayda gördüm, bazısından orta derece de fayda gördüm. Hiç bir ilaçtan tamamen fayda görmedim. Şu an kullandığım ilaç Dogmatil 200 mg adlı ilaç. Bu ilaçtan günde 3 kere içiyorum. Bu ilaçtan tamamen fayda görmesem de bu ilaç bir nebzede olsa beni rahatlatıyor. Bana kendini ne derecede iyileşmiş olarak görüyor diye sorarsanız ben size şu cevabı veririm. Ben kendimi şu an yüzde 50 oranında yani yarı yarıya iyileşmiş biri olarak görüyorum derim.

Son düzenleme:
Ben donuk yapılıyım halbuki beynim öyle değil. Bi şans verseler konuşsalar görecekler ama hep dış görünüşe bakarak muamele ediyorlar.

Vay canına, beyin gerçekten garipmiş insana oyunlar oynuyor; bazen bana da insanlar sanki beni hiç görmüyormuş gibi geliyor :)

Beni en çok "hakkımda konuşuyorlar" hissi rahatsız eder.

sokrates

Forumda yaptığın yorumları düşünüyorum da bu seni pek etkilememeli sanki ya :) Unutma gereksiz eleştiri gizli hayranlıktır.

Bu durum bende de var, maalesef. İlaçlar bi halta yaramıyor! Doktorların düşüncesi şu: Yarım yamalak dinle, ilaç yaz ve gönder!

Yok beni takip mi ediyorlar ,bana mı bakıyorlar ,hakkımda mı konuşuyorlar...:confused: Aman ne kadar da özelmişiz ,önemliymişiz yoksa biz mi kendimizi öyle sanıyoruz ?

Son düzenleme:
Üst Alt