Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolarım. Kavgaya karıştım, cezam onaylandı. Şimdi ne olacak?

TIBET26

Üye
Konular
77
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben 11 yıl önce bir kavgaya karıştım. Ve 1 yıl 6 ay ceza aldım. Bipolar bozukluk tanısıyla engelli birisiyim. Dava 2 kez Yargıtaya gitti ve şuan cezam onaylandi. Acaba ben cezaevine girermiyim. Veya anayasa mahkemesine başvuruda bulunabilirmiyiz.

valla cetrefilli iş inşallah ceza almazsın.....

Avukatıma sordum ama fazla İlgilenmiyor. Fazla bilgiside yok ceza hukuku hakkında

Raporunu mahkemeye sun akil hastanesinde 3 ay yatar çikarsin

TIBET26
İlk suçun ise ceza yok! Fakat daha önce bir suça bulaşmış ve beş yıl dolmadan bu suçu yaptıysan yatacagin süre para cezasına veya hapis cezasına döner.

Benim öğrenmek istediğim konu eğer hapis cezası alırsam anayasa mahkemesine başvuruda bulunabilirmiyiz. Bu hakkım varmı

1 yıl 6 ay için hapise girmezsin, hükmün açıklanmasını geri bırakır ya da para cezasına çevirirler. 5 yıl infaz olur başka olaya karışırsan dosyalar birleşir.

Yalniz iki defa Yargıtay'a gitti ilkinde kararı bozdu ikincisinde cezayı onayladı. Bu durumda hükmün açıklanmasını geri birakirlarmi

Özür dilerim bilgi amaçlı soruyorum.
Engelli olmak yada pskolojik problem olması ceza evine girmeye mani mi oluyor ?

Artı_Noksan bipolar birey vuku bulan olay esnasında manik yada depresif atakdaysa ceza almaz, hastahane yatışı gerçekleşir.

Artı_Noksan ben bipolar olduğum için durumum hakkında bilgim olduğum için bunu yazdım. Bildiğim kadarıyla şizofrenler de cezadan muaf diye biliyorum. Diğer hastalıkları bilen bir kişi yazarsa daha sağlıklı olur.

Üst Alt