Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolarım. Son zamanlarda takıntılarım arttı. İşte zorlanıyorum. Ne yapabilirim?

tato78

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Bişey sorucam. Bipolar hastasıyım ve son 2 -3 haftadır ruhum daralıyor. Boğuluyorum. işime odaklanamıyorum. işteyken sürekli bir uyku hali gecede en az 3 - 4 sefer uyanıp sıgara içiyorum. Takıntılarım arttı. Sizce ne yapmalıyım? Benzer durumu yaşlayan oldu mu? Ne yapmam lazım ?

Şu an ben de aynı durumdayım neden oldum böyle bir şeyi mi taktım kafaya bilemiyorum.

bence buraya sorma kafan daha çok karışır.Aslında en iyi doktor yine kişinin kendisi diye düşünüyorum.Böyle durumlarda size ne iyi geliyor onu tespit edin muhakkak vardır iyi gelen bir şey kitap okumak v.s...acil şifalar diliyorum

Ne diyeyim önümüz kış ben de aynı durumdayım

%100 iyileşme diye birşey yok bipolarda bunlar periyodik şeyler geçicek diye telkinde bulunun periyodik oluyo yani iyi dönemler de oluyo

İlaçlar her ne kadar durumu stabil şekilde tutmaya çalışsa da, dönemsel ataklarda biraz etkisiz kalabiliyor. Belki böyle bir döneme girmiş olabilirsiniz. Geçenlerde uykuda problem sebebiyle doktoruma başvurdum. Bir ilaç daha ilave etti şu an için bir sorun yok. Hatta yeni ilave ettiği ilacın dozunu da azalttı. Uyku kalitesi ve verimliliği bizler için çok önemli. Bu dönemde sizi strese sokacak durumlardan uzak kalmaya çalışın. Yetersiz uyku ve hatta bazen uzun süre aç kalmak bile stres ortamı yaratıp hastalığı tetikleyebiliyor.

Bir şeyi kafaya takmak beni çok etkiliyor böyle olunca o konuyu aşıyorum her şeyi kafaya takmaya başlıyorum geçmiş takıntılarım da aklıma geliyor sinir oluyor ve depresyona giriyorum.

Belirli zaman aralıklarında olabilecek iştir. Geçeceğini düşünüyorum ben bir süre sonra.

Aynı durum bende de yoğun kafayı yemek üzereyim :(

Kafaya taktığım zamanlar kendimi dinlemeye çalışıyorum. Bu uzun bir yürüyüş olabiliyor yada kitap okumak iyi geliyor.

Pelinsu

Senin nasıl benim kötü anılarım ve sevmediğim tipler aklıma gelir geçmişi takınca .

ben müzik dinlemekten daha iyi bir meşgale keşfedemedim iyi ki müzik diye bir şey var

Müzik, resim, kitap vs. :) İyi ki varlar...

benim kişisel zevkime göre sanatların hepsi aynı değerde değil müzik en iyisi bence herkese göre değişir tabi bu fikir

bir bipolar olarak yalnız başıma başka şehirde yaşayabilir miyim sizce şu an bi sıkıntım yok.. bizim şehirde mühendislik açılmıyor o yüzden şehir dışı müh düşünüyorum maaşı düz memurun 1.5 katı.. bizimkiler başımızda baki değil yine bir gün yalnız kalacam bu sefer düz memur maaşıyla.. zaten teyzem hep der sen şu an yalnızsın diye.. başka şehir olunca ne fark edecek ki

Arkadaşlar,ben de bipolarım.kış geldi huzursuz,mutsuz dönemler başladı.kendi kendime başıma felaket geldiğini hayal etmeye de başladım.Çok mutsuzum.acaba terapi desteğine mi ihtiyacım var?

Bipolar belirtileri neler ? Tam açıklayıcı ve tatmin edici bir bilgi bulamadım. Sadece merak ediyorum. Sizlerin yazdıklarınızdan anlamaya çalışıyorum. Takıntı vs. başka ?

Başlıcalar,

gelecek kaygısı, aşırı para harcama isteği ve eğilimi, sinirlilik hali vs

Bu takıntılarla tam olarak nasıl başedeceğim bende bilmiyorum. Hayat kalitemi bozuyor. Kendimi cok kötü hissetmeme neden oluyor. Takıntılar sanki hastalığın tekrar ortaya çıkmasını sağlıyor. Şimdi hayatımı sıfırlayayım bakalım başedecek miyim? Herşeye sıfırdan başlayacağım geçmişi unutacağım şimdi.

Doktorunuza danışıp antidepresan kullanmanızı tavsiye ederim. Tabi yüksek doz maniye kayma yapabilir kendi başınıza başlamayın.

Takıntı okb de oluyor diye biliyordum bipolar da oluyor mu ? Ben de söylenen şeyleri rahatsız edici ise konuşulanlar kafaya takma zihinden atamama vardı prozac büyük oranda giderdi .

Üst Alt