Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipoların mani evresindeki şikayetiniz nedir?

Ş!zofren

Üye
Konular
71
Reaksiyonlar
236
Yıllardır depresyon intiharla gidip geliyorum
Hayatımda Hiç mani olmadım

Şahsen ben mani evresinde olsam psikiyatriye hiç gitmezdim

yaşayan ölü gibiyim

Depresyon surunduruyor. Sunu bunu yap desem o da fayda etmeyecek biliyorum. Beyin kimyasi duzelmeden zor ama umudunu kaybetme. Uzun sureli bir depresyondan ciktim, belki yine girecegim ama yine de bir isik olacak tunelin ucunda. Aradaki guzel gunler icin yasamaya deger.

Para kazaniyorsunuz madem elinizden geldigince yatirim yapin.

Not: psikotik bozukluga sahibim.

Depresyonu tercih ederim. Mani de daha da zarar veriyor aileme. Sokak aralarında 80 le sürme dengesiz hareketler yapma. Aşırı hoşuma gidiyor. Söylemek istemiyorum ama zevkine bazı ahlak yoksunlarının arabalarının camını indiriyorum. Çok hoşuma gidiyor. Ego bombası adamın anasına sövüyorum, işyerinde ceoya ana avrat sövmüşlüğüm ağzını yüzünü kırmışlığım var. Hoşuma giden dünyanın öbür tarafında olsun oraya bir şekilde giderim. Maddi zararlar verdim ailem bir evi satmak zorunda kaldı. Geçen sene 2 milyon borç zarar hâlâ cezasını ödüyoruz. O yüzden depresyon.

İyi hissetmek adlı bir kitap var.Oradaki alıştırmaları yaparak depresyonun düzelme olasılığı %50 den fazla.Bunların yanı sıra dini yakınlık varsa allah de ötesini bırak ateistseniz Sikt4r et diye bir kitap var.Son ikisi akademik geçerliliği olan bir kitap değil ama pozitif bakış açısı sağlıyor.
Depresyon intihar üzerine sisifos söyleni albert camus kitabı var.Sylvia plath ın sırça fanus kitabı var ama onu okumadım.

@Samarra, ben küçük yaştan beri yatırım yapıyorum. Para konusunda sıkıntı yaşamıyorum @dgcnn, ayrıca ben cimri biriyim zor para harcarım @NewDay, kitapla düzelmiyor ilaçla da düzelmiyor 2006 yılından beri psikiyatriye gidiyorum

Manide kontrol edilemeyen düşünceler paronoyalar v.s. olur. Uluslararası istihbarat, MİT ve emniyet tarafından takip ediliyor hissi. Evinde iş yerine gizli kameralar koyulup izlenildiği düşüncesi. Tanıdığı bazı insanların seslerini sürekli işitiyor olma onlarlar bazen konuşma işitsel halüsnülasyon. Az da olsa görsel halüsnülasyon da eklenir. Mani sadece enerjik hissetme çok fazla keyfili olma hali değil; zaten mani uzun süre tedavi edilmez kendi haline bırakılırsa hastalık ilerliyor.

Canım hipomani istiyor desen neyse ne ama mani sıkıntılı...

@s!gMa!, evet,nedenini bende bilmiyorum ve merak ediyorum neden beyin kendini üstün görme eğilimine girer ki illa ki sebebi vardır.

@s!gMa!,

ben mani'yi sadece bu zannediyordum ama daha da anlattıklarınız şizofrenik semptomlar mani evresinde oluyormuş

@sokr@t, """neden beyin kendini üstün görme eğilimine girer ki""" diye sormuşsun

Psikolog olmasam da nacizane fikrim """yalnızlık ve dışlanmaya karşı""" savunma mekanizması olabilir.

Herkes benden bahsediyor, bana cephe alıyor. Demek ki özel birisiyim gibi...

Bipolar mani evreside depresyon evresi de çok sıkıntılı çünkü duyguları en uçta yaşıyoruz. Tavsiyem düzenli bir hayata geçmek ama demesi yapmasından kolay o yüzden. İnşallah atlatırsınız.

@Descartes, ya da şu da olamaz mı normalde kendini küçük gören biriyse hastalığından dolayı ya da farklı sebeplerden ve egosu da bundan rahatsız oluyorsa manide beyin devreye girer bu durumu tersine çevirir kendini üstün görür egosunu da tatmin etmiş olur .:unsure:

Son düzenleme:
@Ş!zofren, Zaten rahatsızlığa (bipoalara) atak dönemlerinde müdahale yapılmaz tedavi edilmez ise rahatsızlıklar ilerlerse ŞİZOAFFEKTİF BOZUKLUK(Şizofreni ile bipolar arasında seyreden rahatsızlık) oluyor...

@sokr@t,

Bilmiyorum. Ama ilk başta ne oluyor lan dedikten sonra böyle etrafıma mutluluk saçıyorum. Kendimi üstte görme şöyle oluyor, biraz alttan alınacak konularda kavga edecek durum çıkıyor, bu ezik kim o minik zekasıyla bana emir verecek diye düşünceler geçiyor. Bir örneği şöyle daha söyleyim birine mesaj attığımda eğer cevap vermiyorsa sen kimsin benim mesajlarıma geç cevap veriyorsun kafasına giriyorum. Parayı umarsızca harcamayı geçtim, sosyal olarak beni psikopat olarak görüyorlar. O an herşeyi yapabilirim, aklına gelecek herşeyi. Aşırı düşünceleri saymıyorum vızır vızır fikir geliyor. Ama majör depresyonla resmen bir kabustu. Aşırı şekilde yaşıyordum. Ekt sonrası hafifledi. Ev mesela cep telefonu dolu. Bilgisayar dolu. Demek istediğim, herkes sağlıklı olsun yeter. Ben bu hastalığımın olduğunu 2 yıl önce olduğunu öğrendim.

@dgcnn,

Fazla para harcamaktan kaynaklı borç durumları haricinde, diğer yazdığın konularda ilerleme kaydetmişsin gibi anladım.

:unsure: Öfke kontrolünde zorlanma mı yaşıyorsun ?

@Descartes,

Evet abim. Maalesef bir türlü geçmedi, yarın doktora gidince tekrar söyleyeceğim. Her şeye aşırı tepki dışında diğerlerini kontrol altında tutmaya çalışıyorum. Hiç yapmak istemiyorum ama kendimi kontrol edemiyorum. Hastalık iki türlü zorluyor. Genelde birisiyle arkadaşlığı ilerletmiyorum veya kulaklığı son ses açıp gidiyorum. İnşallah daha da iyi olacağız hep birlikte

Üst Alt