Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir ailenin tüm bireyleri 2022 aylığı alabilir mi?

Konular
7
Reaksiyonlar
7
Biz aile olarak 3 kişiyiz ve bende geçen günlerde raporumu aldım. Ailemde 2 kişi -annem ve babam- 2022 aylığı almakta ancak ben henüz başvurmadım çünkü bazı soru ve çekincelerim var.

1- Gelir sınırı -diğer adıyla muhtaçlık sınırı- için kriterler nedir? Ailemde hiç kimse maaş almıyor, sadece 2022 aylığı ile geçinmeye çalışıyoruz ve KPSS'ye kadarda sanırım bu şekilde gidecek eğer memur olamazsam tabii ki önce sınavı kazanmalıyım orası ayrı.
2- Ailemde 2 kişi maaş alıyor diye, ben başvurduğumda babamın yada anneminki de kesilebilir mi? Böyle bir ihtimal söz konusu mu yoksa sadece benim başvurum mu reddedilir?
3- 1. sorunun devamı olarak gelir sınırına dahil olan şeyler ne aylık olarak? bütün faturalar; internet, su, elektrik, tv servisleri, doğalgaz vb., tüp masrafları vb., alışveriş masrafları bunlara dahil mi?

ALBiNOGER
ablacım,
hanede kişi başına düşen aylık gelir, 483,64 TL altındaysa sen de 2022 aylığı alabilirsin. isterse aynı hanede 10 kişi engelli olsun hane geliri uygunsa hepsi alır. zaten hanede kişi başına düşen aylık gelir, 483,64 TL üstünde olursa sana baglanmadığı gibi alınan 2022 aylıkları da ,hepsinin 2022 aylığı da kesilir.

ve en önemlisi hane geliri hesabı yapılırken alınan 2022 aylıkları hesaba hiçbir şekilde dahil edilmez:) isterse 10 kişi alsın on kişinin aldığı 2022 aylığı gelir hesabına dahil edilmez.
ama evde bakım aylığı alınıyorsa,
2022 aylığı gelir hesabına alınan evde bakım aylıkları dahil edilir.

2022 aylığı gelir hesabına,
her ne ad altında olurs aolsun her türlü gelir, mal mülk (araç,oturulan ev harici evler,tarla vs) dahil edilir.

anladığım kadarıyla,
sizin hanede 2022 aylıklarından başka gelir, mal mülk yok.

bu durumda geliriniz uygun.
18 yaş üstü isen,
hafta içi raporunla birlikte vakfa (SYDV) gidip başvurunu yap.
yanında raporun ve T.C. kimliğin olsun kafi.

@Kalem

Çok teşekkürler abla, bizim internet faturamız, tv servisine ait faturamız, telefon faturaları 2 adet cep 1 ev, su ve elektrik faturası var o kadar, ekstra bir gelir olmadığından bu gelirin 1450,92 TL'yi geçmediğinden eminim, bu hafta içi başvurmaya gidiyorum.

Abla bu arada, raporum 2 yıllık ilk rapor, albinizm hastası olmama rağmen tedbir saçmalığı yüzünden ilk sefer böyle veriliyormuş, iş için almıştım ama arkada sosyal yardım da işaretli o kutucukta, %74 birde tabii, sıkıntı olmaz herhalde değil mi?

Birde şuna açıklık getirir misin abla, benim yaptığım hesaplamalar sonucunda aylık giderimiz tam 1400 TL olarak çıkıyor ve resmi olarak da tam böyle yani tüm hesaplamalarım sonucunda. Benim merak ettiğim buna gıda harcamaları dahil fakat duyduğuma göre gıda harcamaları dahil edilmiyormuş, bu ne kadar doğru? Eğer doğru değilse bile, net aylık tüm harcamalar 1400 tutuyor fakat biz aynı zamanda yakacak yardımı altında kömür yardımı alıyoruz ve oduna yılda 1000 TL ödüyoruz, bunun aylık ortalaması 83,3 TL peki bu da gelire dahil edilir mi? Ev kira değil, dedemin evinde ona kira ödemeden kalıyoruz. Bu cevap benim için çok önemli abla o yüzden yardımcı olursan çok sevinirim.

Son düzenleme:
10 Eylül'deki başvurum bugün -27 Eylül- kabul edildi, Ekim 9'a yetişir mi?

10.09.2018'de başvurduğum 2022 engelli aylığı talebim bugün yani 27.09.2018 tarihinde kabul edildi, Doğum tarihimin son rakamı "9", Ekim'e yetişir mi? Yoksa Kasım'da çift maaş ödeme mi alırım, sizce ne olur?

Aile olarak maaş alıyoruz, ise gireceğim ne yapmalıyım?

Merhabalar biz aile olarak 2022 engelli maaşı alıyoruz hiçbir geçim kaynağımız olmadığından devlet annem babam ve bana maaş bağladı. Ben 7 aydır maaş alıyorum fakat şimdi sigortalı bir işe engelli kadrosundan gireceğim gibi görünüyor. Ancak aklıma takılan çok önemli bir detay;

Şimdi ben işe başladığım gibi SYDV'nin bana verdiği bilgiye göre annemin babamın maaşı kesiliyor. Benim zaten ise girdiğim gibi sigorta girişinden itibaren kesileceği belirtildi. Ev kira değil, normal şartlar altında ben işe başladığımda annem ve babamda maaş alacağı için onların 2022 maaşları gelire dahil olmasa dahi, ben 2000 küsur maaş alacağımdan ve muhtaçlık sınırını aşacağımdan dolayı (evde 3 kişi yaşıyoruz) anne ve babamın da 2022 maaşları kesilecek deniliyor

Şimdi size bir soru, ben ikametgahımı aynı ilçede farklı bir adrese alırsam yine de anne ve babamın engelli maaşı kesilir mi? Yani niyetim ayrı bir eve çıkıp kira kontratı yapıp kendim orada tek başıma yaşamak fakat devlet bunu yinede farklı yorumlayıp anne ve babamın da 2022 aylığını keser mi? Şimdiden yorumlarınız için çok teşekkür ederim zira çok acil cevaplara ihtiyacım var.

Kalem abla senden özellikle bir yorum bekliyorum, yardımcı olursan sevinirim.

18 yaşından büyük olduğun için anne ve babanın sana bakma yükümlüğü yok.Belirttiğin gibi ikametgahını başka bir adrese alarak anne ve babanın maaşının da kesilmesini engelleyebilirsin.Bu durumu kesinleştirmek için vakıftaki görevlilerle mevcut durumu konuşman da fayda var.Ancak bu şekilde durum acıklığa kavuşur.kOLAY GELSİN..

Üst Alt