Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir anda işitme kaybım arttı. Neden olabilir? Bunu yaşayan var mı?

CETİNSS

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
MERHABA

iki kulagımdada işitme cihazı kullanıyorum birden kendi sesimi kalın duymaya başladım içten dogru sol kulakta ses duymam azaldı cihazdan sandım degilmiş deneyince kulaktan oldugunu anladım %80 desibalden bir anda %88 desibale geldi hasta felan degildim bir anda neden birden %8 desibal sagırlaştım randevum pazartesi oldugu için ögrenmek istiyorum
böyle birşey başına gelen varmı varsa yardımcı olursa sevinirim ve anlayan arkadaşların yardımcı olmsını istiyorum

odyo olcumunde belli oldu diyorsaniz 10 db degisiklik normal sapmaymis. mehmet aksit bey gorurse daha dogrusunu yazar odyolog doktor olarak.
sizin yasam deneyiminiz derseniz, malum havalar soguk. grip nezle isitme kaybini artirir. iyilesince duzelir.
hicbirsey degil diyorsaniz kendi basimdada var bu siralar:( odyo olcumu yaptirmadim. isitme cihazi aldigim yere gitmedim. cunku odyometrist sen kalin sesleri duymuyorsun diyo moralim bozuluyo:mad: sesler ara ara yuksek geliyor. arada birde ayak seslerini yuksek duyuyorum. arada birde erkek konusmalarini hic duymuyorum ayni ayarda dururken.
salla zaten dudak okuyorum, sesleride az duyuveriyim diyorum:eek: bi bakiyosun baya bi zaman sonra normale donuyor sesler
ama ben bunu tek cihaz kullaniyorum ya cok ileri isitme kaybimla. ses otomatigi galiba tam olmuyor cift cihaz kullanmadigim icin diye kendime telkin ederek moralimi yuksek tutuyorum:eek:

şukufe girip felan olmadım işim duymakla ilgili masa başı oldugu için zorlanıyorum çalıştıgım ortamdaki kişiler bazıları çok sessiz konuşuyorlar duymakta zorlanıyorum ve şimdi daha zor duyuyorum yada 2 kere tekrarlatıyorum anlamasamda tamam diyorum
baya zorlanıyorum yeni bir cihaz alalım desek çok pahalı cihazdan memnundum

Artmamış azalmış işitmeniz.
Rahatsızlığınız nedir? Ben hastalığım sebebiyle yavaş yavaş işitmemi kaybettim.
Rahatsızlığa göre işitme oranları düşebiliyor ama tabi ki shukufenin de dediği gibi odyo testi yaptırmadan net bilgiyi alamazsınız.
Kulak tıkanıklığı az duymaya yol açabilir.Pislik birikmiş olabilir.
Grip başlangıcı olabilir. vs.

Geçmiş olsun.

2 önce doktoro gittim odyo testi yaptırdım %8 desibal azaldı doktor tam olarak anlamadı benimde yavaş yavaş duymam azalıyordu birden bu kadar artmasının sebebi ne olabilir ve kulagım tıkalı felan degilmiş

doktor tam olarak anlamadi demenizi yanlis buluyorum. bakin buson varsa onu var der temizlerdi. bu yonden iciniz rahat olmali. iltihabi bi durum varsaydi onuda soylerdi. bu yonden iciniz rahat olsun.
zaten 80 db gibi yuksek bi isitme kaybindan bahsediyorsunuz. bu durum da iyi duyacak degilsinizya. kendinize ben duymuyorum diye telkin ettikce psikolojik olarak duymazsiniz.
sizin tekrardan doktor degistirerek hastanlerde moral bozmanizi anlamiyorum. ha 80 ha 85 olmus kulaktaki isitme az olunca ne doktordan nede cihazdan tam duyan gibi bi fayda beklemeden elinizdekine sukretmekten daha iyi cikar yol yok bence.
allah sabir versin.

Üst Alt