Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir anda kendimi olduğum mekanda huzursuz hissediyorum. Bu neden olabilir?

samedo99

Aktif Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
206
Herkese merhaba,bende bazen dışarıda iken veya evdeyken birden oraya sigmiyorum.yabancilasiyorum o anki ortamdan veya yerden kaçasim geliyor,bu neden oluyor acaba ?ilaçlara ara vermiştim sadece sabah akşam yarım dideral içiyorum oda çarpıntı alsin diye?Tekrar ilaçlarına başlamam mi gerekiyor acaba ?bu his hel boyle devam mı edecek sürekli ilaç mi kullanacagim.Tesekkur ederim

Huzursuzluk gibi geldi bana. Zaman zaman herkesde olabilen şeyler diye düşünüp üzerinde çok durmayacaksınız. Evde durasınız gelmedi mi çıkıp yürüyüş yapın

Daha önceden de konuşmuştuk bunları yanılmıyorsam. Sorgulamayın, kendinizi dinlemeyin, sürekli neyim var diye düşünmeyin. Nefes egzersizi yapın kendinizi iyi hissetmediğinizde. Meditasyon videolarına bakın.. Yine de üstesinden gelemezseniz profosyonel destek yani ilaç almanız lazım. Büyük ihtimalle anksiyete var sizde.

@HuYSuz79 evet sanirim dediginiz gibi sabah psikiyatriye gideceğim misol ve risperdal başlarım belki yine

Evet geri yürü bi iki kes gel bişeyin kalmaz

Heyacanlanıncada oluyo bana

arkadaşlar vesvese gelince haberleri izlemeyin , sosyal medyadan uzak durun . namaz kılmak mı size huzur veriyor kılın, çayırda yürümek mi yürüyün... koşmak da en iyi terapi koşabilecekler için en fazla mutluluk hormonu koşu ile sağlanıyormuş.çay kahve içmeyin .şeker az tüketin. size desem de bunları bizzat yapmam bile benim için zor hele ki bu yaşadığımız dönemde .empatik insanlar duygusal insanlar hassas insanlar bu devrin insanı değil. çok büyük bir savaş veriyoruz.bu saate kadar dayandık demek ki çok güçlyüüz.

Büyük ihtimalle anksiyete sizinki..bende De vardı. Bi mekanda uzun süre kalamıyordum. Yalnız bilin ki bu durum geçici..o mekanda kalmaya devam edin.birşey olmayacaktır. Ne zaman ki canınıza tak eder çıkın bi dolaşın. Herkes öyle yapıyor herkesin canı sıkılabilir

Yerinde duramamaktan kaynaklanabilir sanki. Bana öyle gibi geldi bendede oluyordu çünkü.

Neler yapabilirsiniz.
sabah 6:30 da uyanış.
Sabah 8 akşam 18:30 çalışabilirsiniz.
1 saat eve geliş.
1 saat yemek. Saat oldu 20:30
Bu saatten sonra
Televizyon izleyebilirsiniz.
Bilgisayarınızdan, cep telefonunuzdan twitter, instagram, facebook neler olmuş bitmiş bir bakabilirsiniz.
Eve bağlı internet ve bilgisayarınız varsa film, dizi, belgesel izleyebilirsiniz.
Merak ettiğiniz bir konuda kitap okuyabilirsiniz.
Müzik dinleyebilirsiniz.
Spor yapabilirsiniz. ( Vücut geliştirme, kardiyo, zayıflama, dövüş sporları vb )
Saat 23:00 olunca uyku vakti.

Hafta sonu cumartesi, pazar ise tek başınıza veya arkadaşlarınızla veya ailenizle dışarıya gezmeye çıkabilirsiniz.
Piknik, avm, deniz, gölet, park, tiyatro, sinema vb.

Yapılacaklar listesine sizde ekleme yapabilirsiniz.

@samedo99,

Bu durum ne kadardır oluyor sizde? Eğer 6 aydan fazla ise ilaç kullanmakta fayda var. Ben ilaç ile geçirdim.. panik atak fln geçirdim ben.ilk geçirdigimde ölüyorum zannettim.ama sonra kendi kendime öğrendim ki bu durum beynimin bana bi oyunu.. bi müddet bekleyince kendiliğinden geçiyor. İlaçların da yardımı oldu tabi. İnkar edemem

Panik atak Deil bu ilaca gerek yok çoğu durum ya ilaçtan oluyo zaten

ilaçları bırakmış ise atak geçiriyor yada geçirmeye gidiyo olabilir ama bu panık atak ve anksiyete gibi hafif olmaya bilir !Yada ilaç yoksunluğu ilaç kullanmayı bıraktıysa! Sigarayı bıraktığımda böyle bişey oldu bana! Ve hala arada oluyor! Kesinlikle deil dediklerin @Chucky859 bunu en iyi doktor bilir sıkılıyo ve bağlantı kuramıyor ortama kaçma isteği duyur bunun neresi anksiyette yada panik atak bunu bilmek için doktor olmaya gerek yok ! Neler olduğunu eniyi tam olarak kendi doktoru ıyıyse o bilir

@samedo99 anti psikotika kullanan biriyken didadrel ? Ya bipolarsin ya şizofren veya gibi bişey ! Kendi kafana göre bırakmışsın ilacı büyük olasılık ve atak geliyo! Senin yerinde olsam yatış sorardım çünkü atak şiddetli olma ihtimali yüksek ! Bu hastalığın çok sen zır delisin demek Deil tam tersi o ilaç damarlarına girdiği ve kafana göre bıraktıysan Suan hastalanırsan iki üç katı şiddetli hastalanabilirsin demek! Az mı uyuyorsun ? Yada uykusuz günlerin var mı ? Kendine özgüvenden artma var mı? Cesur hissediyormusun? Ve konuskanligin artimi ? Onemli hissediyimusun kendini? Sanki dünya seninbetrafinda donuyo gibi? Bu bipolarin atağı ? Eğer varsa DIKKAAAAT

Son düzenleme:
@Kirlielmasim Bu soylesdiklerinizin hiç biri yok

@Chucky859 evet panik atar geçirdim bir çok kez acaba yine ondan mı ? Kaygı var birde ya kötü birşey olursa ya hasta olursam ya kalp krizi geçirirsem gibi

Bende genelde böyle bayilacakmis gibi birde bulundugum yerden kaçma istediği geliyor birde böyle yabancılaşma hissi gibi bazen

Sende Agorafobi var.
Agorafobi nedir okuyabilirsin.

Agorafobinin yanında panik atakda olabilir, sosyal fobide olabilir.

Bir psikiyatriye git bu dediklerini onada anlat sana ilaç yazsın. Bir psikolog ile görüşebilirsen görüş sana iyi gelir.
Geçmiş olsun.

@Kobra_ sanırım haklisin bu yüzden oluyor evet birde bazen çok stresli zamanlarım oluyor oda tetikliyor sanirim.trsekkur ederim

@Kobra_ evet en güvenli yeri ev ve hastane görüyorum.Hatta bazen gecenin birbyarisi veya gündüz ambulans cagirdigim oluyor tektik yapıyorlar birşey çıkmıyor o anda tansiyonum yükseliyor sonra düşüyor yarın ilk isim psikiyatri gideceğim insllah yaşım 35

Üst Alt