Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir arkadaşa 2022 maaşı bağlanabilmesi için ne yapabilirim?

love_is_blind

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Selamlar.Ben sizlerin verdiği fikirlerin de yardımıyla 3 ay önce vergi indirimi aldım ve şükürler olsun emekli oldum.

Birkaç gün önce mahallemizin kahvesinde 7 yaşında geçirdiği menenjit hastalığı sebebiyle %83 özürlü kalan bir arkadaşla tanıştım. Herhangi bir maaşı olup olmadığını sordum, yok dedi. Ablası ile eniştesi bakıyormuş. Hiç ssk girişi yokmuş.
Arkadaş kendi başına birşeylerin arkasında koşabilecek durumda da değil. Eniştem inşaatte çalışıyor,koşturamaz diyor. Ablası da köyden buraya gelmiş bilmiyor hiç bir yeri. Bu arkadaşa ben yardımcı olmaya çalışsam ne yapabilirim? Nasıl bir gelir bağlanabilir buna?
Sonuçta ablası ömrü boyunca başında kalamayabilir.

Bu arada bu arkadaş 1977 doğumlu,yani 39 yaşında.Bize bir fikir verirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

Merhaba benimde böyle bir arkadaşım var kalp damardan %74 raporlu kaymakamlığa gittik yardımcı oldular şimdi 3 ayda bir 1500 lira alıyor siz kaymakamlığa bir gidin yardımcı olurlar.

love_is_blind arkadaşınız raporu ve t.c. kimliğiyle birlikte kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) gitsin ve % 70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı için başvursun. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL altındaysa arkadaşınıza 2022 bakıma muhtaç engelli aylığı baglanacaktır. aksi takdirde mümkün değil.

Üst Alt