Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir ay gelirimiz geçerse evde bakım aylığımız kesilir mi?

ramazanguney

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba down sendromlu oğluma eşim bakıcı larak evde bakım aylığı almaya başladı bu ay. Ben öğretmenim bu ayki ek ders ücretim gelir seviyesini geçiyor sorun olur mu.
Hanede 5 kişiyiz 7013 tl toplam gelir sınırı
2020 de aldığım net maaşlar
Ocak 7080
Şubat 6450
Mart 6940
Nisanda 7200
Mayis 6850 (muhtemelen)
Haziran 6850 (muhtemelen)
6 aylık ortalama 6895 tl yapıyor.
Bu durumda ayligimiz kesilir mı?
Bildirmemiz gerekiyor mu?

ramazanguney
hocam.[FONT=Calibri]Evde bakım kişi başı gelir 1.402,64tl
5 x 1402,64 : 7013,2
sizin maaşınız ortalamsı 6895 imiş bu da 7013 den az oldugu için ebm ye bişi olmaz rahat olun.aam temmuzda yapılacak memur zammı temmzudan sonrası için kesılmeye sebep olabilir.şu an için sıkıntı yok.
not: maaş harıcı başka gelrınız yokmuş gibi hesaplama ettım eger maaş harıcı bi gelır varsa durm değişir.hesaplama tüm gelırler toplanıp hane kişi sayısna bölünüo cıkan sonuç 1402den az ise bişi olmuo maaş alınmayadevam edılıo ya da hane kişi sayısnı ebmdesınır olan 1042 ile çarpıonuz çıkan sonuc gelrınızden az ise maaş bişi olmuo[/FONT]

Teşekkür ederim hocam. Sosyal Yardım Ilçe mudurlugumuzden bilgi aldım maaşın geçtiği ayda dilekçe verilip o ay için ebm kesilir sonraki ay devam eder dediler.

ramazanguney
niye gettın yav.senın sosyal yardımlasma ile işin yokkı.sen 2022 almıon.2022 için sdyv ye sorarsın.
ebm ale sos.pol il yada ilçe müdürlük(şube)lerine sorulur.yanlış yere soruksun..sen ebm için bahsettıgın şube ya da müdürlüe sor.

Senelik ortalamasına bakarlar..Geçerse kesilir.

Üst Alt