Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir ay önce 2022 aylığına müracaat ettim. Henüz hiçbir gelişme olmadı!?

B191006

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 11.06.2021 tarihinde raporu verip başvuruyu yaptım o günden beri ne gelen var ne arayan ne de e-devlette bi hareket bi tek ben miyim yoksa ben gibi bekleyenler var mı

B191006 Gelirler kardeş duruma göre bazen 1.5 - 2 ay sürer ve bir de bizim devlet ağır aksak işler onuda hesaba katarsak normal bir süre sayılır...

B191006

Yenileme mi yoksa maaşa ilk defa mı başvuruyorsunuz? Eğer yenilemeyse muhtemelen heyet bu ay toplanmışsa bile bayram dolayısıyla sizin ödemeniz bu ay yapılamaz. Eğer ilk defa başvuruyorsanız, evinize bir veya birkaç memur gelecek, fotoğraflar çekecek ve sizden bilgiler alacak. Daha sonra bunları sizin dosyanıza yazacaklar, dosyanız SYDV'da mütevelli heyetinin her ay toplandığı rutin toplantılarda görüşülecek ve karara bağlanacak. Olumlu çıkması hainde maaş bağlanacak. Eğer size daha memur bile gelmediyse, önünüzde en az 1 ay daha sürecek bir süreç daha var demektir.

Kalem

Ablacım ben cuma günü süresi gecikti henüz karar vermediler diye valiliğe şikayette bulundum pazartesi ara bilgi verelim dediler bugün aradım vakıfın valiliğe verdiği bilgi şu şekildeymiş ; babasının emekli aylığı var babasının üzerine araba var 4 dönüm de tarlası var ve bu şartlar olmasına rağmen babamın ikameti ayrı ben ayrı yerde yaşıyorum üstelik 18 yaşından üzeriyim ailemle bi bağım yok üzerimede herhangi bi mal varlığım yok neden böyle yapıyorlar

B191006

Resmi olarak ailenizle ayrı değilseniz, yani ikametgahınız ailenizin (babanızın) bulunduğu eve kayıtlı ise, babanızın tüm taşınmaz ve gelirleri de dahil edilecektir. Öncelikle ikametgahın yani adresinizin güncel olduğundan emin olun. Daha sonrasında konuyla alakalı ilgili SYDV'ye gidip itiraz dilekçesi yazın ve ilgili yerlere sevki için vakıftan yardım isteyin.

babamın ikameti köyde benim ki ilçede ayrı gözüküyorum

Ya dostlar benimde 8 yildir aldıgım 2022 maasim dün gelen sms ile kesildi.Sartlarimda hic bir degisiklik olmamasina ragmen.Sebebi ne olabilir acaba cok merak ediyorum.3 katli tapusu olmayan mustakil bir evde en alt katta yalniz yadiyorum.Diger ikinci katta 2 abim ve annem var.abilerim issiz.Eve annemin emekli maasi ve olen babamin maasi giriyor.Ama dedigim gibi ben evde alt katta ayri olarak yasiyorum.Bugune kadar maasimi sorunsuz cekerken simdi kesilmesi cok tihaf degilmi.Iki hafta once eve gelinip bakildi.ben burda tek yasiyirum dedim.ust kata ciktilar orayada baktilar.Simdi itiraz icin ne yapmam lazim bana bir yol gosterin lütfen

Annem 83 yas8nda tansiyon hastasi.Atada gidiyor ayri ilcede yasayan kardesimde kaliyor.Ikametgahini kardesimin evine alsak sorun teskil edermi.Bir yol gosterin dostlar bana.Tek gelirim burdan gelen maas.Muhtaclik sinirim en ust seviyedeyken bunu yapmalari sizce etikmi

aylinbars Babanizda herhanki bir yetim ayligi aliyomusunuz.alt katta yalnız yaşıyorsunuz eve ama .ikametiniz annen ve kardeşlerinle beraber görünüyordur.vede ikamet olarak annen ve kardeslerinle ikametin görünüyorsa vede iki ememkli maaşı büyük ihtimal 4500 TL eve giriyosa muhtacliktam çıktığiniz için kesilmiş olabilir.

Derbeder_55
Babamdan yetim maası almiyorum.Annem alıyor hem kendi maasını hem babamin maasıni.Anneme arada kardesim bakiyor baska ilcede oraya gidiyor.Aradada tedavisi icin eve geliyor.Hastane yakin oldugu icin evdede kaliyor.Ikametgahini baska ilcede oturan kardesimin evine alirsam bir sorun olurmu.Evde olan 2 abimde işsiz calışmiyor.

Tabiki sorun olmaz ama orda yaşıyor olması lazım.vede sen alt katta yaşıyorum dedin ama .ikametin annen ve kardeşlerinle gorunuyordurki aylığın bu yüzden kesilmiştir.ikamtini alt kata aldırıp orda yaşayacaksın o zaman olur

Derbeder_55

Annemde bakıma muhtac biri o yuzden arada abime gidiyor geliyor.Ev kontrolünde evde oldugu anda gorüldügünde yine baglamazlarmi maas.Sistemde adres degisikligi esas alınmazmı.Nasıl bir yol izlemeyelim ya kafam karisti

sen ikametini yaşadığın alt kata aldırman gerek ve orda yaşaman gerek .yani resmiyette ikametini nüfus müdürlüğünde alt kata aldırıp orda yaşaman. Gerekiyor sonra bir kaç ay sonra yenide sydvye başvuru yapman gerekiyor..tabiki sistemde adres değişikliği dikkate alınır.sonuc anneniz hem abimde hemde sizde kalbikir sonucta

Derbeder_55

Bir kac ay sonramı basvuru yapmam gerekiyor.Maas kesildigine dair sms dun geldi.Pazartesi annemin ikametini abimin eve taşısam.Salı günüde basvuru yapsam olmaz mı? Bir kac ay neden beklemem mi gerekir?😔

Tabiki hemende basvurabirsin .yalnız senin ikametinde alt kata aldırman gerekir alt katta yasiyosan

Derbeder_55
Ya zaten benim ikametgahim hep alt kattaydı.2013 ten beri butun sundugum belgeler hep ayni 8 yildan beri maasimi sorunsuz cekiyordum.Eve giren tek gelir annemin maasi.Annemin ikametgahini abimlere alirsam bir sorun kalmaz diye dusunuyorum.Evde yasayan 2 kardesimde issiz zaten.Tek sorun ev kontrolunde annem orda bulunursa olumsuz degerlendirmeleri.Cunku 1 er hafta arayla abimler bakiyor.eve geliyor evde kaliyor.Haftanin 3 gunu 4 gunu belki evde bulunucak.o esnada kontrile gelinfiginde gorüldügünde bisey derlermi

Kontrolde anneme 1 hafta biz 1 haftada abimgi bakıyor diceksiniz.vede bayan olduğun için ikametin ayrida olsa baban vefat ettiği için şuanda annenin gelirinden yani ustunden görünuyor olabilirsin.erkek olup tek yasasan ikametin ayrı olsa sorun olmazdı .ama bayan olduğun için sorun olmuş olabilir.@ mka sana daha yardımcı olabilir yada kalem hanim..annenin maaşı ve babandan kalan emekli maaşı var demiştin ama

2022 aylığı

11.06.2021 tarihinde raporumu teslim edip başvuru yapmıştım bugün vakıfı arayıp sorguladığımda aylığın onaylandığını söylediler ama e-devlette bi hareket yok benim sorum şu e-devlette ne zaman görülür ve toplam ne kadar birikmiş maaş vardır cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

B191006
Kardeşim,başvurunun onaylandığı tarihten sonraki ilk ay itibari ile maaşın başlar..

Bilmiyorum başvurudan onay tarihine kadar olan günleri toplu alırsın diyorlar

@aylinbars Babanizdan herhanki bir yetim ayligi aliyomusunuz.
alıyorsa,yetim maaşı özür oranına göre verilen 2022den az ise farkı isteyebiliyor.o zamanda normal 2022 gibi maaş almış olur ama bu aradada annenın aldıgı dul maaşında kesıntı olur
Soru 38: SGK'dan yetim aylığı alan engelli kişiler 2022 sayılı Kanun kapsamındaki aylıklarından faydalanabilir mi?
SGK'dan aldıkları aylıkları 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylık tutarlarından düşük olanlar SGK'dan aradaki farkı talep edebilmektedir.
Soru 39: SGK'dan aldığı yetim aylığının 2022 aylığından az olduğunu gören kişi aradaki farkın kendisine ödenmesi için hangi kuruma başvuruda bulunmalıdır?
Aradaki farkın ödenmesi ile ilgili olarak kişi SGK'ya başvuruda bulunmalıdır. Konu hakkında Bakanlığımız ve Vakıflar tarafından her hangi bir işlem yapılmamaktadır.

E devletten GSS yazıp bakabilirsiniz yada provizyon yazıp bakabilirsiniz .devam ediyor yazıyorsa sorun yok demektir

Yakınlık Türü
Kendisi
Tescil Kapsamı
60/c3 2022 65 Yaş
Yararlandığı Kimlik No

GSS Kapsamı
60/c-3 kapsamında sigortalı olanlar (2022 Sayılı Kanuna göre Aylık Alanlar (65 yaş))
Sicil No
Provizyon Tarihi
18.09.2021
Sigortalı Türü
Diğer
Katılım Payı Muafiyet
Hayır
Durum
Müstehaktır, provizyon alabilir.

Ben ilk defa alacam 3 Eylül de onaylanmış başvurum edevlete provizyon yazınca böyle çıkıyo pek bişey anlamıyorum onun için soruyorum

Teşekkür ederim yanıtın için bişey daha soracaktım ben 11 Haziran da başvurmuştum bu provizyona baktığımda Haziran 30 da gelir testine tabii sonlandırılmış 1 temmuzda 2022 65 yaş başlamış gss
Şimdi ben biriken aylığı da temmuzdan itibaren mi alacam yoksa 3 Eylül onay tarihinden itibaren mi

B191006
2022 de kabul değil başvuru tarıhınden ıtıbarenı alırsın yanı temmuzdan beri birikmişleri

-mka

Teşekkür ederim cevabın için 144 ü 2 kez aradım ilkinde Temmuzdan itibaren dediler ikinciye onay tarihinden itibaren dediler iyice kafam karıştı

Son düzenleme:
engelli maaşı

slm arkadaşlar
bu alacak olacağım ilk maaş bendeki sıkıntı edevlette maaş kısmı açık ama meblağ yok. devam ediyor diye bir ibarede yok 144 e telefon açtım kabul edilmiş dediler ocak ayında bakın maaşınıza dediler bu arada maaş başvurum kasım ayının 23.ü
Elektirik yardımını aralık ayı için 68.75 tl açmışlar kullandım ama edevlette ödemenin durumu kısmında hiç birşey yazmaması açıkçası beni endişelendiriyor
bilğisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim

Üst Alt