Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir ay önce kaza sonucu annemde T7 ve T8 yaralanması oldu. Bizi neler bekliyor?

Canım Anam

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese çok geçmiş olsun.Yaklaşık 1 ay önce bir trafik kazası geçirdik.Anneciğim bu kazada en ağır darbeyi aldı.T7 ve T8 'de kırık var ve oraya sadece rahat oturuma geçsin diye platin takıldı.Doktorlar yürüme ihtimalinin çok zayıf olduğunu söylediler.Böyle bir konuda bana yardımcı olabilecek akıl verecek arkadaşlardan yardım bekliyorum.Teşekkürler....

Geçmiş olsun. Ben de T12 kırığı var, bu yüzden T7 ve T8 yaralanmaları konusunda çok bir bilgim yok. Ancak en kısa zamanda fizik tedaviye başlamanızı ve çok ciddiye almanızı öneririm. Fizyoterapist yardımıyla oturma dengesine kavuşma en büyük önceliğiniz olucaktır. Bu süreçte kollarını da çok güçlendirmesini tavsiye ederim. Ağırlık ile çalıştıkça kollarını güçlendirsin (kesinlikle fizyoterapiste danışmadan yapmayın çünkü şu an için sırtındaki kemik daha kaynamış durumda değildir ve yapılan bir yanlış zarar verebilir) ilerideki yürüme egzersizlerinde kollarına çok iş binecek. Ayrıca anneniz yatarken ayaklarının dik durmasına çok dikkat edilmesi lazım. Bu durum için şunun gibi bir şey alınabilir : http://www.ozhayatortopedi.com.tr/resim/resim/ortez/afo/home-stretch.jpg
Ve tabiki devamlı aynı şekilde yatmasına müsade etmeyin, aksi takdirde yatak yaraları oluşur. Ben yatarken 3 saatte bir 15 dk yan taraflarıma buzlu torba koyarlardı, bunu kullanabilirsiniz. Ayrıca çok dikkatli bir şekilde arada sırada yan çevirmelisiniz.
Ayak altlarına (kesinlikle bacaklarına değil) masaj yapmanızı da öneririm. Bunun his durumuna faydası olucaktır.
Son ve en önemlisi kesinlikle umudunuzu kaybetmeyin. Çok çok çok çalışın. İyi dileklerimi yolluyorum

Çok geçmiş olsun. shifty, çok güzel açıklamış. Ben bir konu daha ilave etmek istiyorum. Anneniz ve sizin için bu duruma adapte olmanız açısından psikolojik destek almalısınız. İlk sıralar hep "neden" denir ve bu hem annenizi hem de sizleri yıpratır. Henüz çok erken 6 ayın sonunda sağlık durumu daha netleşir.

Çok teşekkür ederim arkadaşlar.Bizimde hayallerimiz hemen fizik tedavi idi ancak kazadan sonra kayserideki hastanede yapılan ameliyatta gerekli işlemler yapılmadığı için doktor bey tarafından 10 gün önce tekrar ameliyat oldu.sürekli sağ ve sol tarafa yan yatırıyoruz yaranın üzerine yatmasın diye.2 gündür yeni doktorumuz sırt üstü yatırıyor.
Tam yeri gelmişken Rabbim kimseyi kötü doktorun ve çalıştığı özel hastanenin eline düşürmesin benim yüreğimi çok yaktı başkalarınınki yanmasın. Yeni doktorumuz Mustafa Kemal İLİK beni hatta bizi öyle rahatlattı açıklayıcı olduki rabbim hiç yormasın.
Neyse arkadaşlar önerilerinize çok teşekkür ediyorum Rabbim herkesin gönlüne göre versin...

Rehabilitasyon sürecinde çok fazla insan boş konuşacaktır. Buna kendinizi hazırlayın. Kim ne derse desin umudunuzu kaybetmek yok. İyi haberlerinizi bekliyoruz ;)

Her zaman etrafımızda boş konuşanlar bunun farkındayım benden çok annem umutlu kolumuzda parçalı kırık var kolum kırık olmasa ben rahat dönerim sizi yormam diyor.İnşallah daha iyi olacak.desteğiniz için teşekkürler....

En önemli tedavi moral motivasyondur. Bu sitede aklınıza gelen gelmeyen her konu hakkında yorumlar vardır. Bulamazsanızda sorun ki boşa sıkıntı çekmeyin..

Çok geçmiş olsun.

Yatak yarası için şuradaki ürünlerden annenize uygun olanını alıp kullanın mutlaka: http://www.engelliler.biz/forum/eng...asi-yapmayan-yatak-ariyorum-2.html#post897572
Yara üzerindeki basıyı ortadan kaldırarak yaranın hızla iyileşmesine katkı sağlayacaktır.
Ayrıca, oluşan yaranın tedavisi için mutlaka cilt uzmanı ile görüşün. Başka branş doktorları bu konuda yeterli bilgiye sahip değildirler genelde ve ortalama bir tedavi yürütebilirler. İyi doktor cilt konusunda sahiden çok çok çok önemlidir.

Yürüme ihtimainin olup olmadığını kimse söyleyemez. Umursamayın çevrennizdeki kötümserleri. İhtiyacınız olan şeyler belli: sabır, sevgi, saygı, güzel ve düzenli fizik tedavi, genel sağlık (bası yarası, mesane enfeksiyonu, kabızlık vb.) sorunlarının minimize edilmesi. Bunun dışında hiç bir şeye ya da kimseye ihtiyacınız yok. Sakın ama sakın, yürütmeyi vaadeden kimsele kanıp kendinizi ve paranızı heba etmeyin.

Genel anlamda şurada yazdıklarım sizin için de geçerlidir: http://www.engelliler.biz/forum/sag...vi-olanlar-tecrubelerini-paylasabilir-mi.html

arkadaşım çok geçmiş olsun.. konuyla ilgili çok bilgim yok ama şunları söyleyebilirim..
öncelikle yürüyemez diyenlere hemen inanıpta kendinizi ve annenizi üzmeyin..
moral çok önemlidir diyorum çünkü kendimden biliyorum..
ALLAH yardımcınız olsun,şifa versin rabbim.
anamın ellerinden öperim..
kayseride fakülte de ve devlette yattım ben de sorunuz olursa elimde geldüğince cvp lamaya çalışırım..
sağlıcakla kalın..

Arkadaşlar bu danışmanlık şirketleri işe yarıyor mu?Trafik sigortasının bize ödeyeceği bir bedel var ama annem için kesin rapor istiyorlar...Bu şirkete güvenebilir miyim?

öncelikle geçmiş olsun .ben kaza esnasında t6- t7 kırıldı , fiziktedavi görürkende fazla zorlamadan t11 im kırıldı. ben nevşehir kozaklı ya kadar geldim . herşeyden önce kendiniz dikkat edin. kimse sen yürümüşsün yürümemişsin umrunda değilsin bunu öğrendim 29 ayda.özel hastanedede kaldım devlet hastanelerindede.gelip hareketini yaptırıp gidiyorlar.kendi doktorunuz kendiniz olacaksınız.benim düştüğüm yanlışa düşmeyin hemen ayağa kalkacakmış gibi çok zorlamayın. bizim ilaçımız zaman zaman. çok zor yollar bekliyor önümüzde inişli çıkışlı engelli yollar.sabırlı ve azimli olacaksınız suyun güzü devamlılığındandır unutmayın.herkesede inanmayın o kadar bizim gibileri para kaynağı görenler var özellikle medikalciler araştırım . marka önemli değil reklam olmasın ama tekerlekli sandalye alaçaktım ilk 1 200 tl dediler aynı marka sandalyeyi 750 tl aldım bunun gibi hemen hemen her malzemede böyle.geçmiş olsun.

benim T6-T7-T8-T9-T10 kırıklarım var. öncelikle annenize yürüyemeyeceğini söylemeyin o bunu durumuna göre tahmin edebilir. ama başkasından duymak çok yıkıcı oluyor. 18 yıl önce hemşirenin senin ayakların yok artık dediğini asla unutamıyorum. muğlada kaza yaptıktan sonra ameliyat oldum. oradan ist. bakırköy fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezine gittim. burada 6 ay kaldım bu süre içerisinde ilk ayak parmaklarım oynadı sonra paralelde yürümeye başladım. herşey çok yavaş ilerliyor sabırlı olmalı herkes. hastaneden çıkarken başhekim 2 ay daha kal seni yürüterek çıkarayım buradan dedi. ama aynı şeyleri evimdede yaparım ben dedim çünkü her gün yarım saat terapistle birlikte çalışıyordum geri kalan zamanım boştu. aslında öyle yanılmışımki. hastaneden çıkınca bir daha çalışamadım. hastanede yarım saat alacağınız tedavi evde bütün gün alacağınız tedaviden daha iyidir unutmayın. son durumummu: yürüteçle yürüyebiliyorum ayakta dikilebiliyorum. bel dengesi çalışsaydım normalde yürüyebilirdim. umarım anneniz çok daha iyi olacaktır.

Hastaneden taburcu olmak ile ilgili söylediklerinize kesinlikle katılıyorum. Ben de 6 ay fizik tedavi de yattıktan sonra eve çıkınca sporu neredeyse tamamen bıraktım gibi. Fizik tedavi bölümleri de hastanelerin diğer bölümleri gibi olmadığı için çok da güzel vakit geçiriliyor. iyi çalışma, hastalar ve ekip arasında güzel bir arkadaşlık oluyor. ancak yine de kimsenin bu tip yaralanmalarda garanti veremeyeceğini hatırlatmak lazım. o yüzden "kesinlikle yürüyemez" demek yerine bulunduğu durumu kabullenip daha iyisi için mücadele etmeye bakmak lazım. kendi kendimizin doktoru olma konusunu da kesinlikle katılıyorum. başkalarının söylediği bilgileri alıp kendi içimizde değerlendirmek lazım. medikalciler konusunda da yararlı bilgiler verilmiş. iyi araştırma yapmak lazım

merhaba geçmiş olsun annenizin durumu nası şu an
benim annem de aynı sı da

Üst Alt