Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir bayi vekaletle diğeri ise vasi olursa araba alabileceğimi söyledi. Hangisi doğru?

zaoktay

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaslar,

Babamin raporu 2012 senesinden %94 oranda.

Babamin raporunda bire bir aktariyorum.

Zihinsel ve Ruhsal durum: Unutkanlik acisindan Noroloji Kanaati uygundur.
Sinir Sistemi: Orta DEMANS

ifadeleri yer aliyor. Ayni zamanda babamin 2012 senesinde adima tam tesekkullu verdigi bir vekaletname mevcut.

Bu vekaletname ile 2012 senesinde bir arac alindi. Ancak suan bayilere soruyorum Wolsvagen bayi VASI gerekiyor diye belirtiyor, HONDA bayi vekaletname ile hallederiz diyor.

Arkadaslar bu konu ile ilgili bi fikri olan varmi? Benim iyice aklim karisti. VASI gerekiyor ise bu isten vazgececem. Cunku VASI gerekiyor ise 2012 senesinde bu arac nasil alindi? Yani zihinsel olarak uygun ise bence bir problem yok arac alabilir.

Dusuncelerinizi paylasabilirmisiniz arkadaslar...

Sevgilerle...

zaoktay

Mrblar
Aynı duruma yakın bir durumda bi arkadaş araç aldı. Noterlerin iş bilmemesinden kaynaklanıyor durum aslında.

Yalnız arkadaşın raporunda zihinsel ve ruhsal durumunda bir şey yazmıyordu fakat sonuç kısmında demans yazıyordu. Noterin biri doktora telefon açtı unutkanlık anlamına geldiğini duyunca vekalet vermem git vasilik al dedi. Başka bir noterde( avukat) eğer engelli kişi zihinsel bir sorunu yoksa sağlık ocağından akıl sağlığı yerindedir raporu alırsan vekalet veririm demiş ve o şekilde halletti

Ayrıca yazmayı unuttum mahkemeye başvurunca hakim de devlet hastanesinden akıl sağlığı raporu isteyecek ve kendisi de bir kaç soru soracak zaten akli dengesi yerinde olduğu İçin vasilik vermeyecek.
Sonuç siz boşu boşuna 2 -3 ay zaman kaybetmiş olacaksınız.

Bayi işgüzarlık yapmış. noter vekalet verdikten sonra bayi için yasal bir sorun yok. Başka bayiye bakın. Raporda şu kadar süre sonra kontrol diyorsa ve o süre geçtiyse ayrı tabii.

demans yazıyorsa vasi istenmesi çok çok muhtemeldir. Belki başka noterde şans denenebilir. Ya da demansın karar verme yetisine mani olmadığına dair raporda imzası olan bir doktorun görüş yazısı eklenebilir.

Arkadaşlar bugün tekrar Honda servisine gittim. Durumu ısrarla belirttim. bana alınan %94 lük sürek li rapor sonrası vekalet verildiği için bir problem olmayacağını belirttiler.

Bende ısrarla forumlarda Orta demans ifadesi varsa trafik tescil problem ediyormus dedim. Onlarda problem olmayacağını tüm işlemlerin burdan halledileceğini belirttiler. Sadece 5 sene önce alınan eski aracın babanın üzerinden başka birine devredilmesi gerektiğini belirttiler.

Sizlerin fikrinizi rica edebilir miyim?

Teşekkür ederim.

zaoktay

"işlemlerde aksama olursa ödediğim parayı aynen geri alırım" deyin. Razıysalar ne ala...

Üst Alt