Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir böbrek ve dalağın yokluğu ile travma sonrası stres bozukluğundan verilecek rapor?

Nurten76

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum.Anladığım kadarıyla tek böreğin oranı %10.Ben 2005 de geçirdiğim bir trafik kazası sonrası sol böbreğimi ve dalağımı kaybettim.o zamandan beri de psikiyatrik tedavi görüyorum.travma sonrası stres bozukluğundan dolayı.halen ilaç kullanmaktayım.toplamda yüzde kaç oran alabilirim?

Nurten hanım rahatsızlıklarınıza yönetmelikte bu oranlar üzerinde değerlendirme yapılır.
NEFREKTOMİ
NOT: Soliter Böbrek (diğer böbreğin renal fonksiyonları da (kreatinin klirensi değerlerine göre) değerlendirilecek ve eklenecektir).
Diğer böbrek tamamen normal: %10Diğer böbrek tamamen normal, potansiyel hastalık mevcut (örnek: taş hastalığı): %15Diğer böbrekte intermitan semptom veren ve devamlı tedavi gerektirmeyen üst üriner sistem hastalığı: %20Diğer böbrekte devamlı takip ve sık tedavi gerektiren üst üriner sistem hastalığı: %25Diğer böbrekte cerrahi ya da medikal tedavi yeterli tedavi sağlanamayan üst üriner sistem hastalığı: %30

Psikyatri rahatsızlığı 1 yıl kontrol gerektiren rahatsızlıklar.
Obsesif Kompulsif Bozukluk, Travma sonrası stres bozukluğu
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen 30
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen 70
kesin sonuç olmanız için yetkili bir hastane ye baş vurabilirsiniz

Teşekkür ederim.Başvurduğum hastanenin neresi olduğu önemli mi?yoksa sürekli tedavi olduğum hastaneye mi başvurmalıyım?Ankara da bir üniversite hastanesine gidiyorum sürekli.orası da bu rapor için ücret talep etti.

Önemli deil, Devlet veya üniversite hastanelerin birine başvuru yapa bilirsiniz çoğu devlet hastanesinde ücret alınmıyor .

Teşekkür ederim.Başvurduğum hastanenin neresi olduğu önemli mi?yoksa sürekli tedavi olduğum hastaneye mi başvurmalıyım?Ankara da bir üniversite hastanesine gidiyorum sürekli.orası da bu rapor için ücret talep etti.[/QUOTE
Rapor almanızda tabi tedavi olduğunuz hastane olması şu şekilde iyi olur eğer kendi doktorunuz kurula giriyor ise sizi ve rahatsızlığınızı bilmesi açısından iyi olur
ama farklı bir devlet hastanesine başvuru yapa bilirsiniz yanınızda eski tüm test filim tahlil ilaç raporlarınız yanınızda olsun işinizi kolaylaştırır.

Üst Alt