Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir çok rahatsızlığım var. Emeklilik başvurusunda izlenecek yollar..?

ABDULLAH TAŞ

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Aşağıdaki şartlarda emekli olabilirmiyim.

şayet olma ihtimalim varsa hangi yolları takip etmeliyim.

Ssk ya gidip malülen emekli olmak istiyorum dediğimde onlar beni hastaneye sevk ediyorlarmış.

Ben hastaneye gittiğimde hastalıklarımı ispat ederek mi gitmeliyim ( rapor-kullandığım ilaç vb.)
yoksa orada şikayetlerimi beyan edince onlar yeniden mi muayene edecek.
------------------/----------------
- ben uyku apne hastasıyım ( cpap cihazı verdiler)

- ayrıca şeker ve kolestrolüm var ( geçen sene, dr. Gittim ilaç vermedi. Mümkün mertebe ağrı kesici bile olsa ilaç kullanma. Dedi. - karaciğer yağlanmam var onun için mi bilmiyorum)

- dizlerimde kemik erimesi var ( dr. Kemik erimesi dört evredir , senin ki ikinci evrede dedi, ağrılarım dinsin diye iki dizime sıvı enjekte etti. Devlet karlışamadığı için sıvıları kendim aldım)

- ayrıca teşhis konmadı ama depresyon belirtileri veriyorum. Bu konuna dr.gideceğim.

- 5275 iş günü çalışmam var. çalıştığım şirket iflas ettiği için işsiz kaldım.
Ben muhasebe elemanıyım. şu anda işkurdan işsizlik maaşı alıyorum.

------------------/-------------
bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olacağım.

ABDULLAH TAŞ

Doğum tarihiniz?
İlk sigortalı olduğunuz tarih?
Primleriniz hangi statüde ne zaman yattı (ssk, bağkur vb.?)

doğum tarihim : 12.05.1974
ilk işe giriş tarihim : kasım 1998
ben ssk lı olarak görev yaptım.
2001 yılında kısa dönem olarak askere gittim ( askerlik borçlanması yapmadım)
2002 yılında tekrar işime geri döndüm
2016 yılına kadar aynı firmada görev yaptım.
çalıştığım şirket eylül 2016 da iflas etti.
o günden beri işsizim.

@OturanBoğa
benim durumumla ilgili bir gelişme varmı. cevabınız bana ilaç olacak.

bu konuda bilgisi olan varmı arkadaşlar.

psikiyatra gittim insidon tablet ve misol 50mg verdi.
dahiliye seker test sonuçları salı günü belli olacak

ABDULLAH TAŞ

Sakatlık oranı cetveli'ne göre alacağınız %40 ve üzeri raporla birlikte defterdarlıktan elde edeceğiniz sakatlık indirimi ile erken Yaşlılık emekliliğine başvurabilirsiniz. Hem sigortalılık süresi hem de prim gün sayısı olarak şartlarınız tamam:

2008_oncesi.PNG

Çalışan statüsünde sigortalı olun bir yerde ve vergi indirimi için defterdarlığa başvurun: Vergi indirimi almak için gerekli işlemler

Bülent bey gerekli şeyleri söylemiş, naçizane fikrim malulen emeklilik yerine kısa sürelide olsa bir işe girip vergi indirimi alıp yaşlılık emekliliğine müracaat etmeniz, zaten maluliyet şartlarını taşıdığınızı düşünmüyorum, kullandığınız ilaçları mr vs. Ne varsa yetkili hastaneye ulaşıp heyet raporu almanız, sonrasında işe girip firma üzerinden vergi dairesine başvurmanız yüksek sağlık kurulundan gelecek vergi indirim belgesiyle SGK ya emeklilik talebinde bulunmanız

yssmn tamamdır yusuf bey, zaten bülent beyde aynını yazmış. ( sakatlık oranı cetveli'ne göre alacağınız %40 ve üzeri raporla birlikte defterdarlıktan elde edeceğiniz sakatlık indirimi ile erken Yaşlılık emekliliğine başvurabilirsiniz )

açlık şekerim 90
tokluk şekerim 150
doktor şeker hastası değilsin ama sınırdasın dedi.
psikiyatr İNSİDON VE MİSOL VERDİ.
dizlerimde %50 kireçlenme
ve uyku cihazı kullanıyorum.
bu veriler ışığında %40 engelli raporu alamam diye düşünüyorum

ama uyku apnem şu sıralar hortları sanırım
gün içinde sürekli uykum var.
kafam aymıyor. sürekli sarhoş gibiyim
bu şekilde nasıl çalışırım bilmiyorum.
sürekli uyuyan bir personeli kim napsın.
kaldım ortada

Abdullah hocam selamlar,

Şeker ölçümlerinize göre evet tam sınırdasınız.Aslında Tip2 diyabet teşhisi koyabilirler.Böyle olursa oranınız %20 olur.
Diğer rahatsızlıklarınız hakkında çok bilgim olmasada sanırım onlarda şu an başlangıç aşamasındalar.Umarım %40 rapor alırsınız fakat sizinde dediğiniz gibi şu an bu çok olası gözükmemekte.

Kolaylıklar dilerim.

teşekkür ederim emrah bey. gün içinde dinç olsam sorun yok ama ben çogu vakit sarhoş gibiyim.
kurstan çıkınca arabada biraz kestirmeden eve gidemez oldum.
kendimi kursa veremiyorum. bu halde nasıl iş bulacagım onun telaşındayım.
ancak uyku apnesi bir patron bulmalı ki beni anlasın

Üst Alt