Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir çok rahatsızlığım var. Malulen emekli olabilir miyim?

Konular
9
Reaksiyonlar
3
Merhaba.
Sevgili site yetkilileri ve üyeleri aşağıda yazacağım konu ile ilgili yardımlarınızı ve önerilerinizi esirgemezseniz çok memnun kalacağım.Şimdiden ilgi ve alakalarınıza teşekkür ederim.
Ben çalışırken iş yerinde kalp krizi geçirdim.Ana damarda 1 ve yan damarlarada 2 adet stent takıldı.Krizden 2 ay sonra Isparta şehir hastanesinden engelli raporu aldım.balthazer formülüne göre hesaplandı oran:
Kulak Burun Boğaz sistemi:Odyo biterL SNİK %2
Kardiyoloji: Ant.Mİ LAD-Dg PTC EKG:SR Geç Ant.MI Eko EF 35.LOH Apikal segmentler ağır hipokinetik, KAH %50. HT %20 sonucunda kardiyoloji tansiyondan %20
Kroner arter hastalığından %50 oran verildi.Baldhozer formülüne göre Kardiyolojiden %60 tespit edildi.
Fizik tedavi: %8 oran verildi.
Toplamda %64 oranı ile engelli raporu verildi.Ben bu rapor ile SGK'ya malülen emeklilik için başvurdum.SGK Beni Üiversiteye yeni rapor almam için sevk etti.İki gün önce hastaneye başvurdum Kardiyoloji yapmış olduğu tetkitler sonucu aşağıda olduğu gibi:
EF 40
Tıp Fakultesinde Transtorasik ekokardiyografi raporununda aşağıdaki yorumlar var.Bunlar ne anlama geliyor anlayamadım.Anlayabilmem için umarım yardımlarınızı esirgemezsiniz. -Sol ventrikül sistolik disfonksiyonu -Sol ventrikül konsantrik hipertrofisi ve relaksasyon kusuru -Hafif-Orta mitral yetersizliği -Hafif Triküspit yetersizliği-SPAB;40 MMHG

Bölüm başkanı ile yapmış olduğum görüşmede kendilerinin oran vermediğini malülen emeklilikte kararı kurum sağlık kurulunca verildiğini fakat engelli raporundaki oranın verilebileceğini ilettiler.
Benim merak ettiğim ekokardiyografi raporunda EF 40 olduğu için %50 ve Sol ventrikül konsantrik hipertrofisi ve relaksasyon kusuru (Hiper tansiyondan dolayı) %20 oranı verilirse ikisinin toplamı kardiyoloji görüşü olarak 50+20= %70 olarak değerlendirilir mi yoksa Kroner arter hastalığından ayrı ,Hiper tansiyondan ayrı oran olarak mı değerlendirilir.

Mektepli1967 mrb öncelikle geçmiş olsun
hangi stadüde çalışıyorsunuz ve kaç gününüz var

Sorunuzuza gelince aslında sgk tek bir rahatsızlıktan %60 ve üzeri bir oran istiyor malüliyette sizin rahatsızlıklarınız bir biriyle bağlantılı sgk sağlık kurulu nasıl değerlendirilir
Bilemeyiz sonucu bekleyip göreceğiz.

umut2135
Merhaba,

Ömcelikle ilginiz için teşekkür ederim.Sizinde söylediğiniz gibi kalp krizi geçirdiğim kalpteki 1.rahatsızlıktan ve EF 40 olduğu için Klas 3 hastalar:% 50

Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG,eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi v.b) devam eden iskeminin saptanması veyabir koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarakgösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve sol ventrikül fonksiyonlarının bozuk olmasına rağmen (EF%30-%50) hastada NYHA Sınıf 2 semptomların varlığı.

%50 buradan alıyorum.

2.rahatsızlığım ise kalp krizi geçeirmeme hiper tansiyon sebep olduğu ve kalp duvarında kalınlaşmaya sebep olduğu için

Hipertansiyon:
Klas 2:
Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden birisivarsa: e) Sol ventrikül hipertrofisi % 20 alıyorum.Benim merak ettiğim bu iki oran toplanıp malüllük oranı ortaya çıkacak yoksa birisimi dikkate alınacak.
Bu arada 1820 Gün pirimim var.4a sitatüsündeyim.

Mektepli1967

maluliyet cetveli belirleyicidir. Rahatsızlıklarınızın tümü kalp hastalığından kaynaklı olduğu için malulen emeklilik ihtimali var. Ama inanın bu konuda net bilgi vermek kimsenin harcı değil. Bekleyip göreceğiz...

Merhaba,
İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim.Hayırlısı ile eğer emekli edilirsem yada hukiki yollara başvurmak zorunda kalırsam gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.
Selam ve Dua ile

OturanBoğa

Bülent Bey,
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.Gerek engelli raporu alırken gerekse de sgk'nın sevk ettiği Üniversite hastanesinde önceden kap krizi geçirdiğim için verilen raporlarda kardiyoloji Kroner arter hastalığından %50 oran verildi.Bunun yanında kalp duvarına etki etmesi sebebiyle hiper tansiyondan da %20 verildi.İki hastalıkta kalp ile ilgili.Benim merak ettiğim sağlık kurulu raporu değerlendirirken tek sekel bulgu olarak Kroner arter hastalığını mı alır yoksa ikisinide kalp rahatsızlığı olarak değerlendirerek ulaşmak istediğimiz %60 oranını verebilir mi ?
(Ant.Mİ LAD-Dg PTC EKG:SR Geç Ant.MI Eko EF 35.LOH Apikal segmentler ağır hipokinetik, KAH %50. HT %20 sonucunda kardiyoloji tansiyondan %20
Kroner arter hastalığından %50 oran verildi.Baldhozer formülüne göre Kardiyolojiden %60 tespit edildi.)
Fizik tedavi: %8
Kulak burun boğaz: %2
Balhhozer Formülü ile yapılan hesaplama ile % 64 rapor verildi.

Engellilik tesbiti için yöntem farklı, İşgücü Kaybı Tespiti için daha farklı. İşgücü kabı tespitinde en ağır sekel bulgu dikkate alınır.Ben zaten bunları biliyorum.Benim merak ettiğim Kardiyoloji rahatsızlığımı engelli raporunu verirken Kroner arter hastalığından %50,Hiper tansiyondan (kalp dış duvarında kalınlaşmaya sebep olduğu için) %20 verdi.Bunuda baldhozer formulü ile toplamda %60 oran verdi.İş gücü kaybında baldhozer formulü uygulanmadığı için kardiyoloji yani kap hastalığından en ağır şekel bulguyu tespit ederken Kroner arter hastalığı ile Hiper tansiyon (Kalp dış duvarında kalınlaşmaya etki eden Sol ventrikül konsantrik hipertrofisi ve relaksasyon kusuru- hastalığını tek şekel bulgu kabul eder mi yoksa kroner arter ayrı hiper tansiyor ayrı olarak mı değerlendirebilir mi.

SGK Cetveli şu şekilde:
Koroner Arter için alınabilecek oranlar:
Klas 3 hastalar:% 50
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG,eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi v.b) devam eden iskeminin saptanması veyabir koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarakgösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve sol ventrikül fonksiyonlarının bozuk olmasına rağmen (EF%30-%50) hastada NYHA Sınıf 2 semptomların varlığı.
Hipertansiyon:
Klas 2:
Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden birisivarsa: % 20
e) Sol ventrikül hipertrofisi
Bu iki durum tek şekel bulgu kabul edilir mi.

Selam ve Dua ile

Son düzenleme:
Mektepli1967

Bu o kadar belirsiz bir konu ki. Tümüyle sgk sağlık kurulunun takdiri. Kalp ve tansiyon hastalığını aynı temelde sayıp malulen emekli de edebilirler, farklı değerlendirip etmeyebilirler de.

Üst Alt