Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir defaya mahsus tayin olma prosedürü nasıl işleyecek?

Violet

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben bilgisi olan arkadaşlardan bir ricada bulunacağım. Engelli atamam gerçekleştiğinde bir defaya mahsus tayin olma nasıl bir süreç? Diyelim ki ben A şehrinde ikamet ediyorum ama memleketim dışında bir B şehrine atandım. Herhangi bir süre doldurma olmadan memleketime tayin isteyebiliyor muyum? Ya da süre zorunluluğu varsa ne kadar? Kusura bakmayın kanun maddelerine baktım ama pek anlamadım. Nişanlılık durumum var ve nişanlımın işi memleketimde yani aynı şehirliyiz. Başından bu süreç geçen arkadaşların bilgi paylaşımını rica ediyorum ☺️

Belki gece gören olmamışsa diye tekrar mesaj yazayım, lütfen bilgisi olan bu süreçlerden geçen arkadaşlar buraya tecrübelerinizi yazar mısınız? ☺️

Violet bu konuyla ilgili geçmiş dönemlerde yazılar ve açıklamalar var
hangi kuruma atandınız
bu konu önemli çünkü her kurum engelli tayinide olsa değerlendirmesi farklı oluyor

Saglik bakanligi kadrosuna atanirsaniz asalet almadan calistiginiz il ust bolgeyse rahatlikla alt bolge tayini ile tayin alabilirsiniz.baska kurumlarda 1 yilda asalet aldiktan sonra tayin izni veriyor.polis ve asker es tayinleri ,calisan esin ssk ve bagkurlu olmasindan dolayi daha kolay yapiliyor.

Violet
1 yıl sonunda asalet tastik aldıktan sonra istediğin şehre gidebilirsin.

Hangi kurumdasınız? Atamanız yapıldı mı?
Bu karar bir kereye mahsus değil artık bunu geçen sene duymuştum.
Atandıktan sonra dilekçe ile başvuru yaparsınız.
Biz kurumdan 2015-2018 arası 3 kişiyi gönderdik aday memur olmanız da sorun değil amirin muvafakatı da gerekmiyor direkt Bakanlıktan yapılıyor tayininiz
Eşinizin iş durumu da önemli değil, eş durumu tayini değil sizinkisi sağlık durumu tayini.
Dilekçeye "kuruma şu tarihte atandım, engel durumumdan dolayı şu sayılı yasa kapsamında tayinimin şu şehre yapılmasını istiyorum. Gereğini arz ederim" yazarsınız tabii nikah kıyıp eşinizin olduğu şehri yazmanız daha iyi olur, "eşim de ... şehrinde aile birliğimizin korunması ilkesi " gibi destekleyici şeyler de sunarsınız zira sağlam gerekçe olası olumsuzlukları da kaldırır.

öncelikle çok teşekkürler hepinize cevaplarınız için🙏
Ben ilk defa bu sene Ekpss ye giricem. Yeni nişanlandım şimdi evlilik sonrası atama olduğunda memleketim dışına atanma durumum biraz sıkıntı oluşturuyor, nişanlımın işi burda kendi atölyesi var ve kamuda çalışma gibi bir duumu yok. Şimdi sizlere doğmamış çocuğa don biçmek gibi geliyo ama bir defaya mahsus tayin istenebiliyo memlekete diye bir şey duyunca biraz araştırdım ama dediğim gibi kanun maddelerinden pek bişe anlamadığım için sorma ihtiyacı duydum.
gul2011 diğer arkadaşlarım 1 yıl gibi bir süreden bahsediyor böyle bir süre var mı? Yani atandım diyelim, atandığım yere gittiğim anda memlekete tayin isteyebiliyor muyum sizin dediğiniz gibi bir dilekçeyle yoksa 1 yıl dolunca mı isteyebiliyorum. Eğer ki 1 yıl denilen süre aday memurluk süresiyse sizin dediğinize göre onu beklemeden tayin dilekçesi verebiliyorum değil mi? Engelli olan benim bu arada nişanlım değil. Aile birliği sağlanması ifadesini ekleyeceğim muhakkak.Çok sağolun tekrar 🙏

@Violet arkadaşım,
Son günlerde okuduğum forum mesajlarında herkes daha olmamış şeyin hesabını yapıyor gibi bir izlenime kapıldım.
Hepimizin geleceğe dair kaygıları var bu konuda size kesinlikle hak veriyorum. Ama bazı konular çok yönlü düşünülmeli.
Şayet atanmadıysanız şimdiden böyle işlere girişmenizi, hatta acabalarla bunu düşünmenizi dahi tavsiye etmem.
Evet, atanmak istiyorsunuz, kendi memleketiniz olmasa da atanayım da n'olursa olsun sonra nasılsa tayin hakkım var kullanırım diye düşünüyor olabilirsiniz ve kendi açınızdan belki haklısınız da. Fakat! Diyelim şehir dışı bir yere atandınız ve işe başladınız. Aday memurluk en az 1 sene, en fazla 2 sene. Burada herkes bir sene sonra nasılsa asalet alınır diye düşünüyor olabilir ben 20. ayımda aldım çünkü müdürüm 2 seneye kadar benim elimde dedi. Bu bir sene zarfında aday memur eğitimi alıyorsunuz (ki ben iş başı yaptığım hafta eğitim başladı). Sonrasında tayin dilekçesi verebilirsiniz, en azından adaylık eğitimi aradan çıkmış olur. Asalet almadan da tayininiz gerçekleşebilir. Bizde bir arkadaşımız atandı işe başladı hemen tayin işlemlerini başlattı üstelik fiziken iyiydi sadece gözünden rahatsızdı, yalnız değildi, ailesi de gelip o şehirde düzen kurmuştu ve daha hiç çalışmadan amirlerle inatlaşmaya girişti. Elbette yasal haktır, kullanabilirsiniz fakat ben şahsen doğru bulmuyorum. Çünkü ben de engelli olmama rağmen az kişinin çalıştığı bir kurumdaydım ve yeni biri atanınca iş yükümüz hafifler gözüyle bakarken, amirlerle inatlaşan, bize iş konusunda hiç destek olmayan biri ile aynı ortamda bulunmak inanın zordu. Ayrıca bir kadro işgal edilmiş oluyor, haliyle kimse hiç iş yapmadan tayin alıp gidecek bir personeli kurumunda istemez ya da başka bir şekilde düşünürsek, hiç bir amir personelini vermek istemez. Çünkü o kadro açıldıysa orada bir ihtiyaç vardır.
Tabii Bakanlıklar arası uygulama farkı var mı bilmiyorum, asalet alınmadan da gidilebilir zira dediğim gibi amir 1 yıl doldu diye asalet işlemlerini başlatmayabilir de.
Dediğiniz gibi biraz doğmamış bebeğe don biçmeye çalışmışsınız gibi geldi. Devlet memurluğunda engelli olmama ve meslekten atanmama rağmen çok farklı birimlerde fazla iş yükü ile çalışmış biri olarak tavsiyem, nerede çalışmak istiyorsanız o şehri yazın. Tayin olmak da sorunlara yol açabiliyor, sıfırdan bir düzen kurmak, yeni bir yere alışmak kolay değil. Üstelik sağlığınızla uğraşırken bir yandan da insanların kaprisleriyle uğraşıyorsunuz, tayin işlemleri uzayabiliyor, mesela OHAL gibi durumlarda tayinler durdurulabiliyor. Mesleğiniz ne bilmiyorum ama mesela sağlık çalışanıysanız ya da öğretmen, devlet artık kadrolu yerine sözleşmeli personel alabiliyor. Sözleşmeli personelin tayin hakkı da yok (bazı kurumlar en az 3 yıl çalışma şartı koyabiliyor Sağlık Bakanlığında 6 sene diye biliyorum).
Yani kısaca şimdiden olmayan bir şeyin hesabını yapmayın, şayet atanayım eşimle mutlu mesut bir hayat kurayım derseniz de nerede yaşamayı planlıyorsanız o şehri yazın, bir kere uğraşın prosedürlerle, ondan sonra da hayatınıza bakın.
Bu yazdıklarımı sizin özelinizde yazıyor gibi görünsem de eminim bir çok arkadaş da istifade edecektir. Olasılıklar hep vardır ama tavsiyem o olasılıkların içinden "acaba"olanları değil de hedefinize en yakın olanları seçmeye çalışın.
Ek not: Engellilere yönelik tayin daha önce sadece bir kereye mahsus diye çıktı ama değiştirildi diye biliyorum bir arkadaşımız da yine o hakkını kullanarak ailesinin yanında gitti ve bir defaya mahsus kısmı kaldırıldı diye söylemişti.
Bir de en az 1 sene durumu genelde eş durumu tayinlerde istenen bir şarttır. Fakat orada da memurun asaleti beklenir diye biliyorum (yanlış da biliyor olabilirim böyle bir işlem yapmadım çünkü). Kişi asaletini aldıktan sonra dilekçe ile eşinin bulunduğu ile gitmek için başvuruyor ve bunu da evlilik cüzdanı fotokopisi, eşinin en az bir senedir aynı iş yerinde çalıştığını gösteren belgelerle desteklemesi gerekiyor.

Son düzenleme:
gul2011 öncelikle bilgi paylaşımın ve içtenliğin için teşekkür ederim arkadaşım🙏 ben gerçekten bir şeyleri bilmediğimden forumun da anlamı bilgi paylaşımı olduğu için sormak istedim. Elbette ki benim ilk hedefim memleketime atanmak bunun için ekstra çaba gösteriyorum inanın. Hedefim90+ alıp ilk tercih ya da memleketimde nere açılmışsa pozisyon olarak bana uyan orayı yazıp atanmak. Benim üç şekilde tercih durumum var (tabi bu devletin alımına göre de değişiyo) ben hem Edebiyat öğretmeniyim hem de sosyal hizmet uzmanıyım, düz memurluk da yazabilirim. Lisanstan gireceğim Ekpss ye. 2019 ağustosunda engelli raporu aldım öyle bir durum oluştuğu için. Öncesinde normal kpss ye giriyordum en son p3 82 almıştım şimdiye kadar 5 alım oldu misal AÇSHB den ama olmadı nasip. Neyse şimdi engelli olduğum için bir engelli tanıdığım bi defaya mahsus tayin hakkı diye bir şey söyledi acaba nedir ne değildir aradım araştırdım pek anlamamıştım ama sayenizde bir şeyler oluştu fikir sahibi oldum☺️ Artık zaman, süreç adına ne derseniz kendini gösterecektir. Yoksa ben sizi çok çok iyi anlıyorum ve haklısınız da belirttiğiniz şeylerde.
Tekrar teşekkür ederim dediğiniz gibi benim gibi bu konuda bilgisi olmayan arkadaşlarımıza da ışık olur bu konu. Hakkımızda her zaman hayırlısı, emek veren herkesin atanması dileğimle🙏 Önce sağlık şu Corona belasından kurtulalım da hem millet hem dünya olarak🙏😔

Violet arkadaşım,
Sosyal hizmet uzmanıysanız bence ilk tercihiniz o alanda olsun ama sanırım ilk başvuruda hangi alandan atanmayı düşünüyorsanız o alanın bilgileri veriliyor diye biliyorum. Devlette bence sosyal çalışmacı insanlara daha çok ihtiyaç var, ben de açıktan sosyal hizmet okumak istedim ama 4 yıllık zor çünkü staj var :) iki yıllıkla başlamayı düşünüyorum, bu isteğim de dezavantajlı denilen insanlarla daha haşır neşir olduğum ve bu konuda akademik olarak da kendimi geliştirmek istediğim için yoksa para kazanmak için değil zaten bir işim var :)
Ben sizin işinizi layıkıyla ve severek yapacağınızdan eminim hakkınızda hayırlısı olsun, tercih zamanı yine paslaşmak isterim.
Sevgiler...

Çok teşekkür ederim gul2011 😊 İşte alıma göre memleketimde açılan tüm kadroları üst sıralara koyacağım inş bi şu sınava girelim de Allah'ın izniyle 🙏 Herkes için her daim hayırlısı olsun, ben de sizin kapınızı çalacağım bu konular gündeme geldiğinde, sağolun, sevgiler 😊🌺

Üst Alt