Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir Devrin Bittiğine Tanık Oluyoruz: Tesla Model 3 & Ferrari 458 Karşılaşması

StratoS

Aktif Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
3
Selamlar,

Otomotiv Dünyasını amatör olarak elimden geldiğince takip ederim. Bugün aşağıda paylaşılan haber çok ilgimi çekti:

Tesla Model 3 ile Ferrari 458 kalkış yarışını Tesla kazandı.

ABDli elektrikli otomobil şirketi Tesla, daha önce güçlendireceğini duyurduğu Tesla Model 3 ile yeni bir başarı gösterdi. Tesla Model 3, İtalyan otomobil devi Ferrari 458 ile yaptığı 200 metrelik kalkış yarışını kazandı.
Yarışta kalkıştan itibaren Tesla Model 3 önde giden taraf oldu. Motorun ürettiği ani tork ve yeni güncelleştirmeyle gelen performans artışı sayesinde Tesla Model 3, yarış sonuna kadar konumunu korudu. // Kaynak: Ototeknikveri

Bu haberi şu sebeple paylaşmak istedim:
Hep tarih kitaplarında bir devrin bittiğini ve bir devrin başladığı konularında tarihi yazılar okuruz. Şimdi içimizde yaşadığımız toplumda bir devrin sona erdiğini ve yepyeni bir devrin başladığını görüyoruz.

Artık Fosil yakıtları terk ediyoruz. Kullandığımız neredeyse her şey elektrik enerjisine dönüyor. Otomotiv endüstrisinde bunu çok hızlı yaşamaya başladık.

Şimdi haberdeki durum şu: Tesla Model 3 aracı seri üretimde ve Amerika'da 35.000 USD satılıyor. Ferrari 458 , 570 Beygir, 0-100 Hızlanma: 3.4 Sn, Maksimum Hız: 325 km/saat, Tüketim: 13.3 lt/100 km, Fiyatı: 240.000 USD

tesla-model-3-ile-ferrari-458-kapisti.jpg

Bu yeni devre uyum sağlamayan hangi marka varsa 5-10 yıl sonra mazide kalacak gibi gözüküyor...

Enerjiyi depolama ve taşıma konusunda geliştirilmesi gerekli ancak şu hali ile bile çok verimli tesla ..
Her nekadar ülkemizdeki astronomik ve saçma vergi sistemi yüzünden bu tarzda araçlara benim gibi alt kesimden insanların ulaşmasının imkanı yok ....

StratoS

ÖTV muafiyeti için dava yoluna gidersem eğer, ancak sonuçlanır elektirikli alırız atık :))

Üst Alt