Benim doğuştan sağ alim küçük, Hollandada bundan tam 22 sene önce B sınıfı ehliyetimi aldım, 2019 yılında Türkiyeye taşındım ve yabancı ehliyetlerin 6 ay geçerli olduğunu öğrendim, gittim aile hekimime ve bana senin elin küçük senin heyete çıkman gerekiyor dedi, ehliyetimi gösteriyorum ama bunu kabul etmedi ve dedi ki burası Türkiye ve ben bu riski alamam dedi ve özel hastaneye gittim, oradaki doktorda bana aynı şeyi söyledi gittim heyete çıktım ve bana birinci sınıf sürücü olabilir diyerek 10 yıllık bir ehliyet verdiler, bu sene motosiklet ehliyetimi almak istedim aile hekimim beni gene komisyona yönlendirdi, dayanamadım ve aile hekimim ile biraz tartıştık, sonra ben aile hekimimi bakanlığa şikayet ettim ve ailecek hekimimizi değiştirdik, bana ilçe sağlık müdürlüğünden telefon geldi ve aile hekimini şikayet ettiğim benimle görüşmek istediler, vardım ilçe sağlık müdürlüğüne ve şikayetimi yazacak olan şahıs benim aile hekimimin öğrencisi çıktı, tabi bu öğrendikten sonra şikayetimi geri adlım ve bir doktor kolay yetişmiyor diye şikayetimden vaz geçtim, (sanki şikayetim işe yarayacakmı) , tekrardan bütün doktorları tek tek gezip (göz doktoru dahil hepsi ikinci grup sürücü olabilir) ama komisyona sevk verdiler, komisyona çıktım ve hiç bakmadan yüzüme gülerek iki tekerlekli araç kullanamaz diye kod vermişler ama altına birinci grup sürücü olabilir yazmışlar
Sonra bu karara itiraz ettim ve beni en yakın il sağlık müdürlüğüne yönlendirdiler, burda komisyona çıktım ve birinci grup sürücü olabilir sadece ticari araç ambulans kullanamaz diye rapor verdiler, ve hakem komisyona çıkmam için Ankaraya sevk ettiler, Allah Ankaradan razı olsun beni iyice kontrol edip herhangi bir sıkıntım olmadığını anladılar ve kodları kaldırmışlar, elimde deformasyon olduğunu ama kavrama fonksiyonu tam olduğunu yazmışlar, karar olarak ikinci grup sürücü olabilir yazmışlar, e tamam herşey güzel ama internete bakıyorum ikinci grup sürücüler gözlük takmak zorundaymış, raporda gözlük takmak zorunda diye bir şeyde yazmıyor, bütün kağıtlarımı tamamladıktan sonra sürücü kursuna gittim ve eğitim müdürlüğüne göstermişler kağıtlarımı, onlarda sürücü olabilir bir engel görünmüyor demişler, bende kurs için gerekli miktarı ödedim ve bana sürücü kursunda bir ay içinde herhangi bir şey duymazsan sorun yok dedi, şimdi bir ay beklemek zorundayım acaba Ankaranın verdiği rapor ile gözlüksüz ehliyetimi alabilecek miyim, şimdi alamazsam itiraz etme hakkımda kalmıyor, benim gözlerimde herhangi bir sorun da yok, hayatımda gözlük takmadım, kafam allak bullak! Acaba ne olacak
Biri bana bu konuda yardımcı olabilir mi acaba
Sonra bu karara itiraz ettim ve beni en yakın il sağlık müdürlüğüne yönlendirdiler, burda komisyona çıktım ve birinci grup sürücü olabilir sadece ticari araç ambulans kullanamaz diye rapor verdiler, ve hakem komisyona çıkmam için Ankaraya sevk ettiler, Allah Ankaradan razı olsun beni iyice kontrol edip herhangi bir sıkıntım olmadığını anladılar ve kodları kaldırmışlar, elimde deformasyon olduğunu ama kavrama fonksiyonu tam olduğunu yazmışlar, karar olarak ikinci grup sürücü olabilir yazmışlar, e tamam herşey güzel ama internete bakıyorum ikinci grup sürücüler gözlük takmak zorundaymış, raporda gözlük takmak zorunda diye bir şeyde yazmıyor, bütün kağıtlarımı tamamladıktan sonra sürücü kursuna gittim ve eğitim müdürlüğüne göstermişler kağıtlarımı, onlarda sürücü olabilir bir engel görünmüyor demişler, bende kurs için gerekli miktarı ödedim ve bana sürücü kursunda bir ay içinde herhangi bir şey duymazsan sorun yok dedi, şimdi bir ay beklemek zorundayım acaba Ankaranın verdiği rapor ile gözlüksüz ehliyetimi alabilecek miyim, şimdi alamazsam itiraz etme hakkımda kalmıyor, benim gözlerimde herhangi bir sorun da yok, hayatımda gözlük takmadım, kafam allak bullak! Acaba ne olacak
Biri bana bu konuda yardımcı olabilir mi acaba