Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir engelli olarak aşağılık kompleksi (eziklik duygusu) yaşamak

Micro123

Üye
Konular
40
Reaksiyonlar
154
Ara sıra ilaçlarla hissiyatım değişsede bu hep var
Nedir derseniz

Aşağılık kompleksi belirtileri şunlardır:

• Kendini sürekli başkalarıyla kıyaslama,
  • Aşırı hassasiyet ve eleştiriye karşı aşırı tepki,
  • Sosyal ortamlardan kaçınma,
  • Yeteneklerini küçümseme veya değersiz hissetme,
  • Sürekli onay ve takdir arayışı,
  • İnatçı karamsarlık veya başarısızlık korkusu.

Bundan kurtulan var mı
naptınız?

Görselde yazanları kendi açımdan yorumlarsam ;

* Kendimi "bazen" başkalarıyla kıyaslarım
* Aşırı hassasiyet yok / Eleştiri alırsam "biraz" kafaya takarım
* Sosyal ortamlarda "çekingenlik" yaşamam ama beklentilerimi düşürdüm
* Herkes gibi ben de değerli bir insanım.
* Sürekli olmasa da kendime model aldıklarımdan takdir görmek hoşuma gider
* İleride yalnız kalma konusunda karamsarlık "aşırı" derecede var.

Kendimi bir hiç olarak hissediyorum
İnsanlar takmıyor he he deyip geçiyor
5para etmez ezik biri olarak gorüyorum kendimi

Hiç birini yaşamıyorum. Herkesin kendine göre farklılıkları var ama iyi anlamda ama kötü anlamda. Takmayın kafanızı böyle şeylere.

Öz saygısı ve özgüveni düşük biriyim ekpss ile memur oldum 10 aydır çalışıyorum halen kendime olan güvenim ve saygım çok düşük

Geçenlerde bir röportaj izledim. Sanırım İzmir’de idi, ama emin değilim. Belki seyreden başka arkadaşlar da vardır.

Kızcağızın iki ayağı da yok. Protez bacakla yürüyor. Bir kolu yok. Diğer elindeki koltuk değneği yardımı ile yolda bir yürüyor ki şaşarsınız. Yetişmek zor kıza. Üstelik o kadar da güzel, şirin ve sempatik bir kız ki anlatamam.

Arkadaşlar!! Kızcağız aşmış her şeyi. Etek gibi bir şey giymiş hatta etek değil şort idi sanırım. Yani protez ayaklar meydanda. Kız insanların o yamyamca, öküzce bakışlarına aldırmıyor. Güveniyor kendine.

Muhabir “Merhaba” diyor kıza.

Kız da “Etrafta o kadar güzel kızlar varken neden bana merhaba dediniz ki?” diye cevap veriyor.

Muhabir de “Siz de çok güzel bir bayansınız, neden öyle dediniz?” dedi.

Kız da “Ne bileyim insanlar bize biraz farklı bakıyor” diyerek çok tatlı bir sohbete başladılar.

İnsanın gözleri yaşarıyor o sohbeti izlerken.

İnternette bulabilirseniz bulun izleyin.

Neyiniz eksik be kardeşim? Bize farklı gözle bakanın bir saniye, bir dakika sonra bizden beter duruma düşmeyeceğinin garantisini onlara kim vermiş?

Kendinizi ezik mezik hissederseniz zararı kendinize. Kimse “aaa bu adam kendisini ezik hissediyor, hadi buna yardım edelim” demez. Bilginiz ve kültürünüzle sizin onları ezmeniz gerek.

Kendinize gelin. Yılmak yok.

Yüce Allah insanlara kaldıramayacağı yükü yüklemez.

Neticede siz ezilmeyin karşınızdakileri ezin.

Bu söyledikleriniz sağlıklı insanlarda da yok değil. Genel ortalama sağlığınız iyiyse ölümcül bir hastalığınız yoksa yeter. Hayatta öz sağlıktan daha önemli hiç birşey yok. Bir şekilde hayatın keyfini çıkartın. Sevdiğiniz yemekleri yiyin. Hobiler edinin.

@alifatih1958,

"""Kendinizi ezik mezik hissederseniz zararı kendinize. Kimse “aaa bu adam kendisini ezik hissediyor, hadi buna yardım edelim” demez. Bilginiz ve kültürünüzle sizin onları ezmeniz gerek."""

(y) Bu cümlenle 10 numara analiz yapmışsın Bravo !

dışarıdan bakınca her gördüğümüz kişinin mutlu hayatı olduğunu düşünürsünüz. Ancak herkesin bir derdi mutlaka vardır.

@Micro123,
Nihilisim iyidir. Kimsenin başkasından bir üstünlüğünü yok sadece yaptıklarımız ile anılıyoruz. Bu bölgede bu zamanda belirmişiz. Bir 50 yıl sonra hiç kimsenin izi bile kalmayacak. Eser bırakanlar dışında. Bir hobi bul kendine belki sen öldükten sonra bu dünyadaki izlerin farkedilir. Sadece diğerlerinden farklıyız toplum ve sistem diğer bireylerden izole etmiş. Kendini yanlız hissetmen normal. Yüz kızartıcı bir eylem yapmadın değil mi. Hayatın tadını çıkartmaya bak. Bir gün daha yaşadık ve de hayat çok kısa.

Sosyal yetersizliğimi dert ediniyorum bazen. Aklıma zihinsel engelliler, ağır otistikler geliyor sonra. Onlar tek kelime konuşamıyor ama yine de bir şekilde yaşayıp gidiyorlar. Beterin beteri var.

Emin olun ruh halimizi/enerjimizi karşıdaki hemen alır ve o da bundan etkilenir. Biz böyle hissedersek, onun da böyle hissetmesine neden oluruz. Tabi bazı tipler var biz böyle hissetmesek de onlar bize acır. Gülüp geçmek lazım.

Bir eksiğimiz olabilir, bu kendimize olan saygımızı eksiltmemeli. Biz saygımızı eksik kabul edersek toplum hay hay kabul eder. Hatta bu yönde bir baskı dahi var diyebilirim. Bazı insanlar bağımsız, özgür birey olmamızı hazmedemiyorken, bazısı da böyle olmamızı taktir ediyor.

Biz kendimizi normal kabul edip böyle hareket etmeliyiz, aksini kabul etmemeliyiz. Gerisi bizim sorunumuz değil, başkalarının sorunu. Hiç umursamamalıyız.

Üst Alt