Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir engelli olarak kendimize ne kadar güveniyoruz? Bu güvenimiz yeterli mi?

Eshat

Aktif Üye
Konular
141
Reaksiyonlar
0
Bir engelli olarak kendimize ne kadar güveniyoruz? Bu güvenimiz yeterli mi?

Bir engelli olarak kendimize güvenemediğimiz için hayatta kaybettiğimiz neler oldu?

Bir engelli olarak kendimize güvendiğimiz için her hangi, bir kazanımımız oldu mu? (sadece maddi olarak değil aynı zamanda manevi olarak ta.)

Ben öncelikle kendimden başlayayım. Bir engelli olarak kendime çok fazlasıyla güvendiğimi belirteyim. Birçok konuda da engelli olmayan insanlardan bile daha başarılı olduğumu, yaşamış olduğum çevremdeki bütün insanlar da kabul etmektedir. Çünkü gerçekler göz ardı edilemez.

Yaşamış olduğumuz toplum da bir insanın, özelliklede engelli bir insanın, kendisine olan özgüveni çok önemlidir. Hayatta kendisine güvenemeyen insanın başarılı olması kesinlikle düşünülemez. Önce kendimize güvenerek hayata tutunmaya çalışmak, hem iş hayatımızda, hem de normal günlük hayatımızda, bize hem maddi anlamda, hem de manevi anlamda, birçok kazanımlar sağlayacaktır.

Hayatın her aşamasında, kendimize olan güvenimizin tam ve yerinde olması, karşımızdaki insanların bizlere karşı, bakış açılarını önemli ölçüde değiştireceği bir gerçektir. İşte bu değişimlerin olumlu sonuçlarını, bizzat hayatımıza yansıtabilmek için, kendimize her zaman güvenerek, aciz bir insan olmadığımızı gösterebilmeliyiz. Engellilerin, toplumumuzun bu güvenine o kadar çok ihtiyaçları var ki; İşte bunun için bize de kendimize her zaman güvenerek toplumumuzun önyargılarını ortadan kaldırmalıyız.

Öncelikle bir engelli olarak, ben engelliyim psikolojisinden kurtularak, kendimize güvenerek, birçok işlerde başarılı olabileceğimizi bilmemiz gerekir. Bu şekilde toplumumuza da engellilerin birçok işlerde, neler yapabileceğini göstererek, toplumumuzun takdirini kazanmamız, bütün engelli kişiler adına psikolojik olarak önemli bir kazanımdır.

Hayatımızda kendimize olan güvenin ve insanlara olan güvenimizin hiç eksik olmaması temennisiyle…

esat yazılrını beğeniyorum

mrb rkadşım yazılrını okuyorum beğeniyorum gzel konulara açıyorsun dikkat çekici ayrıca anlatım gücünde güzel tebrk ederm
konuya gelince kendime güvenıyorum bugüne kadar başlyıpta yarım b ıraktığım hiçbirşey olmadı çok şükür her işin sonunda başım dik çıktım başardım hep mücadeleciyimdr azmimle yaptım ben bırçok şeyi ümidini yitirmeden isteyerek inanarak bunları aldın mı yanına koydun mu heybene yapamıcamız hiçbirşy yok bence ben böyle düşünüyorum kendime güvenıyorum birde bizi bze bıraksalar daha iyi olcak güvenimiz dahada artacak öyle dimi:)

deniz yıldızı;
Her şeyden evvel çok teşekkür ettiğimi belirtmek istiyorum.
Biz burada, bu sitede, her zaman için engelli olan arkadaşların, özelliklede hayata küsen veya hayata küsme aşamasına gelen engelli arkadaşlarımızı hayata bağlamak için elimizden gelen bütün çabaları ortaya koymaya çalışıyoruz. Tabi bilmiyorum bu konuda ne kadar başarılı olabiliyoruz. Burada benim için başarılı olmanın da hiç bir önemi yoktur. Bir başarı da aramıyorum. Eğer bir engelli kardeşimi hayata bağlayarak, topluma kazandırabiliyorsam. Benim için mütlulukların en büyüğüdür.

Aslında engelli arkadaşlarımıza bir fırsat verseler onlara bir güvenseler ben engelli olan arkadaşlarımın bir çok normal olan insandan daha başarılı olacağı konusunda çok emin olduğumu belirtmek isterim.

Güvenmek inanmak başarmanın yarısıdır.. Bu söz özellikle bizler için çok daha önemli.. Çünkü bizim toplumumuzda engelliysen hiç bir şey yapamazsın inancı vardır hatta evden dışarı bile çıkma ye iç otur oturduğun yerde.. Biraz göz önünde olduğun zaman bir şeyler yaptığın zaman vay be neler başarıyor derler ki aslında yaptığınız şey herkesin yaptığı sıradan şeylerden farklı değildir sadece belki sağlıklı insanlardan biraz farklı şartlarda yapıyoruz..
Bende kendime güvenenlerdenim.. Hatta biraz fazla güveniyorum.. Her şeyi yapmak istiyorum olsun derim en azından denemiş olurum iyi yapamazsam kötü yaparım ama mutlaka bir şekilde başarırım diye düşünürüm.. Böyle oluncada her şey daha kolay oluyor hayatta.. Çevremdeki insanların veya ailemin yapamazsın edemezsin sözleri beni hep kamçılar ve dahada hırslanırım..
Bunların bana eksiden fazla artı getirileri olmuştur bu güne kadar hep.. Hatta bana artıları olduğu gibi çevremdeki kişilerinde düşüncelerini değiştirmeye başladığını görüyorum zamanla..
Ekonomik özgürlük, bir şeyler yapmak hatta başkalarının size ihtiyac duyduğunu bilmek bunlar çok önemli biz engellilerin yaşamında.. İnsanın kendine olan güvenini dahada arttırıyor..

Yaşamış olduğunuz toplumda ki insanlara vermiş olduğunuz izlenim gerçekten takdir edilecek kadar güzel. Çünkü engelli olanların toplum karşısında kendilerini anlatma ihtiyaçları malesef hala vardır. Toplumumuzun bu önyargılarını ortadan kadırmak içinde, biz kendine güvenen engellilere büyük görevler düşmektedir.

Kendinize olan güvenin tam olması elbetteki bir çok konuda sizi öne çıkartacak, bir çok artıları olacaktır. Ben hiç bir şeye yaramam, psikolojisinden kurtulup; yaptığımız işlerde kendimiz başarılı olduğunu görmeniz gerçekten mutluluk vericidir.

Her işte de başarılı olunacak diye bir kaide yoktur. Çünkü her insanın kabiliyet ve yeteneklerı farklı farklıdır. Bizde kendimizi en çok başarılı bulduğumuz konularda kendimize tam olarak güvenerek en güzel işleri ve hayata tutunmayı başarabilmek dileklerimle...

Arkadaşım inat olmayı neden düşündünüz tam olarak anlayamadım.
Fakat sorunlar konusunda inatçı olunmalı, azimli olunmalı, üstüne gidilmeli. Çünkü eğer biz sorunların üstüne gitmezsek sorunlar bizim üstümüze gelecektir.

Öylemi?
Demekki tam olarak algılayamamışım. Kusura bakma arkadaşım. Bu engelli arkadaşını maruz gör artık...

Kendimize olan güvenimiz.
Oysa birçok engelli hayata tutunarak toplumumuzla iç içe yaşayarak en güzel şekilde hayatını sürdürmek ister. Toplumumuzda ki bazı kendini bilmez diye nitelendirilecek olan kişilerin engellileri adeta geri planda görmeleri maalesef engellilerin toplumdan uzaklaşarak kendilerine olan güvenlerini yitirmelerine neden oluyor.

İşte bizim bura da dikkat edeceğimiz konu ise bir engelli olarak bu insanların söylemlerini boşa çıkartarak kendimize en güzel şekilde güvenerek toplumun gözünde en güzel şekilde yer edinmemiz gerekmektedir.

Unutmayalım ki; her insanın kendisine göre yetenekleri vardır. Bizde kendimizdeki yetenekleri keşfederek bu yeteneklerimizi en güzel şekilde geliştirip; en güzel şekilde toplumumuzun ve insanların hizmetine sunmamız çok yerinde olacaktır.

İşte bizim burada kazanacağımız güven yaşayacağımız mutluluk yaşama bağlanmak ve özelliklede birilerini yaşama bağlamak adına çok anlamlı olacaktır.

küçükken kendime çok güvenirdim. ortaokula kayıt yaptırmaya bile kendi başıma gitmiştim, veli imzası lazım dediler sonra çağırdım babamı. hiç bir zaman engelli olarak görmedim kendimi. saolsun arkadaş çevremde hiç hissettirmedi bunu bana. anadolu lisesini kazandım. kendi kendimide gaza getiriyordum azmin zaferi diye :). ama büyüdükçe kendime olan güvenim yavaş yavaş kaybolmaya başladı. bir çok şeyi içime atmak zorunda kaldım. lise hayatı sabun köpüğü gibi gelip geçti, üniversiteye başladığımda iyice karamsar olmaya başladım. ne olacaktı ki. okuyup meslek sahibi olacağımda ne olacak, istediğim hayatı itediğim kişiyle yaşayamadıktan sonra diye düşünmeye başladım. şimdi son sınıfta okuyorum. kısmetse seneye bir dönem uzatıp okul bitecek. ama bitince ne yapacağım bilmiyorum. hayattan bir beklentim yok. kendime hala güveniyor muyum bunu bile bilmiyorum.

Değerli arkadaşım Herşeyden evvel, okulunu bitirdikten sonra güzel ve mutlu bir yaşam temenni ederim. Gün doğmadan neler doğar. Bu kadar karamsar olmamalısın.

Bence siz kendinize güvenemeseydiniz. Şu an okuduğunuz okulda okumazdınız. Bu okulu okuyorsanız elbette bir amacınız, bir idealiniz vardır. Bunların doğrultusunda hayatınızı şekillendirmeniz gerekmektedir.

Belki istediğiniz her şey, istediğiniz doğrultuda olmasa da, olanın en iyisini yaşamalısınız. Belki istediğiniz kişiyle bir hayat süremeyebilirsiniz. Engelli olmasa da, bir çok insan istediği kişiyle hayat süremiyor. Ama dünyanın sonu da olmuyor. Hayat bir şekilde devam ediyor. Bizim de bu hayatı en güzel şekilde değerlendirerek, mutlu olma çabası içerisinde olmamız gerekiyor.

Bir gün pişman olmamak için. Çünkü hayat o kadar kısa ki,

Aslında insanın engelinden dolayı bazı konularda kendisini geri plana atması gerekmemektedir. Belki vucudumuz daki engelimizden dolayı yaşam olnaklarımız kısıtlı olabilmektedir. Zira bu olanakların kısıtlı olması bizi hayattan koparmak yerine daha da hayata perçinlemelidir. Belki bazı işlerde başarılı olamayabiliriz. Lakin her insanın kendi çapında yetenekleri vardı bu yetenekler doğrultusun da kendimize de güvenerek birçok işlerde başarılı olmak gayet mümkündür.

İşte burada bizim bunu istememiz ve kenidmize ait yetenekleri keşfederek kendimize olan güvenide ortaya koyarak çok mükemmle işleri başarmak içten bile değildir.

İşte bundan dolayı her insanın yapacağı ve başaracağı bir veya birçok iş mutlaka vardır. Bunu keşfedebilmek çok önemlidir.

ben kendime güveniyorum. benim güvenerek yaptığım şeyleri engelli olmayan arkadaşlarımın yapmaya korktuğunu görüyorum. görüyorum ki güven engeli aşar. ve insan kendine güvendikten sonra hedefler daha da yaklaşır. bu güvende bana yeterli sanırım.:)

yapabileceklerimi çok iyi bir şekilde ika edeceğimi cevremdekilerde bilir.öyleki bana herhangi bir konuda yardımcı olma gereği duymuyorlar.zaten öyle bir gayrette olsalar işte o zaman benim bittiğim andır. ben galiba onur meselesi yapıyorum bu yardım konusunu.mutlaka herşeyin bir pratiğini üretiyor sonunda yapıyorum

yani arkadaşlar olan beden bütünlüğü mü çok iyi kullanıyorum. yapabildiklerimle kendime çooook güveniyorum.

ben kendime güveniyorum pek çok şeyi başarabiliyorum ama bi kısıtlama oluyo bu engelli olduğum için mi yoksa bşka şeylermi var bilemiyorum çevreye güvenmiyoruz diyorlar beni bana bırakmıyolar belki kndilernce haklılar düşündükleri vardır kimbilir ama bu kadarda kısıtlı olmamaları gerek diye düşünüyorum

her insan hayatında birşekilde bazı konularda kendisine güveniyordur.. ayyüzlününde dediği gibi "yapabildiklerimle kendime çok güveniyorum" .. önemli olan yapılabilecek şeylerde güven kaybetmemek. engellide olsa bir kişi, kendisini geliştirmeyi yenilemeyi yapabileceği şeylerı artırabilmeyi de becerebilmeli. asıl kazanım o noktadan sonra başlar, yenilemek, geliştirebilmek insanın kendisini.. ve herşey düşünceyle başlar, hani denir ya beyinde biter herşey.. beyin yaparsa beden illa bunu kapasitesi ve gücü dahilinde başaracaktır..

Üst Alt