Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir Film Konusu Olarak Sakatlık [Araştırma]

ı$ık

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba dostlar,
Uzun süredir sitenizi ziyaretçi olarak takip ediyorum ve bir çoğunuzu artık tanıyorum...
Sizlerle bir konuda fikir alışverişinde bulunmak istiyorum..
Bir kaç yıldır üzerinde çalıştığımız film senaryosunun oturmayan tek karakteri sakat olarak şekillendirdiğimiz ,ki bu tabiri forumdan esinlenerek kullanıyorum hassasiyet gösterilmez umarım,ve oyunu üstüne kurduğumuz karakterdir.
Biz karakteri belirlerken insanların duygularını sömürmek,salt ağlatmak üzerine şekillendirmek ve sakatlığı gündemde tutup bunu maddi kazanç ögesi haline getirmemek için titizlikle uğraştık..Ve elbette aynı hayatı paylaşan dostlarımızın bizi yanlış anlamaması için çok yoğun çalıştık..Fakat bunun en güzel yolu sanıyorum sizlerin içinde sizlerle fikir birliği yapmak olacaktır..
Sizden yardım edeceğinizi umarak fikir beklediğim bir kaç alt başlığı burada belirtiyorum:

* OF'lilerin günlük yaşamda karşılaştığı fiziki ve psikolojik problemler nelerdir ?
* Ergenlik sürecinde (17-18) OF'li olan bir erkeğin kabulleniş aşaması nasıl seyreder?
*3 yaşındaki bir çocuk ile OF'li bir insanın sürekli birliktelikleri nasıl seyreder ? (Çocuk psikolojisi,sorumlu yaklaşımı,sorunlar,duygular,değişimler )
* Kabul edemeyen bir insanın hayata bakışı ve kendi içindeki çelişkileri nelerdir ?

Eğer bu konuda fikirlerinizi başlık altında paylaşırsanız sizlere minnettar kalacağım..Dostlukla...

Sonradan sakat kalan biri ile ilgili reel cevaplar verilebilir. Fakat sizi pek tatmin ediceğini sanmam!
Bir film izlemiştim Evlenen bir çift vardı. İlk gecesinde kadın ve erkek mutlu bir şekilde düğünden sonra evine giderken erkek yere düşüyor.
Ve sonucunda t. sandalyeye mahkum oluyordu. Film böyle başlıyor. İnanın filmin ismini hatırlamıyorum. Hatırlasam gidip dvd sini alıcam evde bulunsun diye...
Filmi bulabilirseniz alıp izleyin bence çalışmanıza baya bir katkısı olucağı kanısındayım.

Saygılar.

Merhaba,
cevap için teşekkür ederim..Vereceğiniz her türlü cevap benim için değerlidir dilediğinizi yazabilirsiniz..Filmi araştırırım ismini öğrenirsem sizinle de paylaşırım.
İyi geceler.

Merhaba...bende elimden geldiğince cevaplamaya çalışayım :)
Fiziki şartlar belli zaten her engelli gibi yol , ulaşım ,kaldırımlar, uygunsuz mekanlar psikolojik olarak da insanların sana bakışları batar kendini eve hapsetmeler insanların sana acıdığını anlamak psikolojini darma duman eder
Kabullenmek aslında en zoru belki bu yuzden de en güzelidir. AİLE çok önemli bu konuda seni ilk önce onlar bu durumu kabullenmeyi kolaylaştiriyor ikincisi ise sosyal cevreden gelen destek seni yaşama biraz dağa fazla bağlıyor...
Diğer iki sorunu yaşamadığım için bi şey diyemem.
Bu cevaplar pek sade olcak sanırım benim de bi kaç önereceğim film olcak

” Biçimsiz ve bozulmuş bir bedenin bekçisi olan bir insan için, yani benim için, saygınlık nedir? Ben, hayatı, özgürlüğü seven çoğu insan gibi, yaşamanın bir hak olduğuna, ama bir mecburiyet olmadığına inanıyorum “(Ramón Sampedro)
” Eğer kaçamıyorsan ve başkalarına bağımlıysan gülümseyerek ağlamayı öğreniyorsun”
( Mar Adentro / İçimdeki Deniz) İzlenmeli
2.Music Within
ikiside bol ödüllü filmlerdir. hayırlı çalışmalar

teşekkür ederim A-Kılıç cevapların benim için çok değerli..Umarım herkes cevaplar :)
Teşekkürler..

Dilerim güzel bir film ortaya koyulabilir... Bugüne dek Türkçe'de "iyi" diyebileceğim -hatırladığım- ne bir film var ne de karakter. Hepsi birbirinin aynı...

Bugüne dek sakatlık konulu izlediğim en en en iyi film AALTRA. Bence bu filmi mutlaka ama mutlaka ama mutlaka izleyin. Çok keyif alacaksınız ve şaşıracaksınız.
Uzun zaman önce izlediğim, hatta üzerine bir yazı yazmayı planlamışken yoğunluktan ve tembellikten unuttuğum, ama yakınlarda yeniden izleyip yazmayı düşündüğüm bir film...

284-PosterLarge.jpg

284-Capt1.jpg

284-Capt2.jpg

284-Capt3.jpg

284-Capt5.jpg

Film şuradan indirilebilir: World Film, Wo-Film: Aaltra (Aaltra) (2004) - Benoît Delépine, Gustave de Kervern
Şuradan da indirilebilir: Aaltra 2004 DvDRiP XviD-VOSE | TR Altyazılı |Multi
Bu da Türkçe altyazı (694 MB'lık sürüme senkronludur. Fransızca'dan çeviriymiş. Sanırım divxteam.net'deki ile uyumlu): Aaltra (2004) Filmi Trke DivX Altyazs ( 1 CD, 25 Fps, SubRip, DenizYz ) Sub id: 114849

Not: Şimdi zamanım olmadığı için daha detaylı birşeyler yazamıyorum, ama ilk fırsatta yazacağım...

Teşekkür ediyorum yayınlanmış filmler için arşiv taraması yapan arkadaşlarımız mevcut ben filmlerden ziyade sizlerden birebir duymak isterim..
Oturanboğa,haklısınız.Türkiye'de sakatlık eksenli yapılan filmler tekdüzedir ve duygu sömürüsüne dayanır..Sakat erkek mahallenin güzel kızına aşık olur...Biz bu eksenden sıyrılmak istiyoruz onun içinde burada sizlerle sohbet etmek benim birincil tercihim..
Tekrardan teşekkür ederim.

Forumlarda birebir hikayeler fazlasıyla mevcut aslında.
Dört soru sormuşsunuz. Hepsi de cevaplaması çok zor sorular. Yani o kadar geniş ki, oturdum ve ne yazacağımı bilemedim.
Böyle olunca, soruş şeklini değiştirmek lazım gibi geldi bana.. Ne bileyim, bir enstantane aktarın mesela, o somut enstantanede "benim" ne yapacağımı sorun... Ancak bu şekilde uğraşarak bilgi edinebilirsiniz diye düşünüyorum...

Anladım,haklısınız o halde olay betimlemeleri yapayım ben vakit olduğunda verdiğiniz başlıkları düzenli olarak takip ediyorum..
Teşekkür ederim sizlere.

işitme engellileri anlatan bir film

Başka dilde aşk son zamanlarda izlediğim benimde işitme sorunum olduğu bir film.hayattaki yaşanan zorluklar ve bizlere bakış açılarını güzel bir şekilde anlatan bir film .bu film mi de izlemenizi tavsiye ederim.

teşekkür ederim Aliali evet güzel bir yapım.
Oturanboğa olayı somutlaştırmak adına örnek istemiştiniz bir soru ile somutlamaya çalışacağım

-Misalen tekerlekli sandalyedeki bir insan 3-4 yaşlarındaki bir çocukla iki üç gün yalnız kalacak olsa o çocuğun hangi ihtiyaçlarını sakatlığından ötürü karşılayamaz ?

Bu biraz da çocukla ilgili sanırım... Eğer çocuğun kişiliği sakin ve uyumlu ise -sandalyedeki kişi kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda ise bir de- bence çocuğun tüm ihtiyaçlarını bir şekilde karşılayabilir... Ama eğer çocuk bıcır bıcır ve iletişimi zor bir çocuksa, o zaman onu "sakinleştirmek" işi sandalyeden bağımsız olarak baya bir beceri ister...

sevgili ısık beni fliminde oynatsana benim hayatım flim zaten ben oflu degilim ama ilçem of :)) yani ofluyum işine yararmı bilmem kendimde yürüme engelliyim hep birgün birileri beni keşfedecek diye bekledim durdum ama yaşda geldi geçiyor sanırım meşhur olma yaşım geçmek üzere (33)elinizi çabuk tutun:)) saygılar başarılar...

Teşekkür ederim cevaplarınız için başlığı takip etmeyi sürdüreceğim katılımcı olunur umarım :)

Üst Alt