Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir Format tarifi...

mac72

Emektar Üye
Konular
60
Reaksiyonlar
49
Arkadaşlar benim pc min cd sürücüsü bozuk (ne zaman kullandımda ne zaman bozuldu onuda bilmiyorumya..:p) bu pc'ye nasıl format atarımdiye düşünürken aklıma az sonra yazacağım tarif geldi umarım bu tariften ihtiyacı olan arkadaşlar da faydalanabilir..

Malzemeler;
1-Cd sürücüsü bozuk pc
2-Bir adet daemontools proğramı

3-Bir adet windows .iso dosyası (pc niizin C ve D sürücüsü olduğunu ve windowsunuzunda C sürücüsünde yüklü olduğunu düşünerekten D sürücüsünde kayıtlı olmalı)

Tarif;

ilk önce indidiğimiz daemon tools proğramını pcmize kuruyoruz kurduktan sonra pcmizi yeniden başlatıyoruz ..Pc yeniden başlarken f8 tuşuna basıp pc mizi güvenli modda başlatıyoruz..

Güvenli modda pc açılınca daemon tools proğramını çalıştırıp bir sanal sürücü oluşturup D sürücüsünde kayıtlı olan windowsun.iso dosyasını gösterip ekranımıza gelen setup.exe dosyasına çifttıklayıp kurulumu başlatıyoruz ..

Bundan sonrası normal format atımı...yeni kurduğunuz windowsu açtıktan sonra C sürücünüzde windows2.old 'u göreceksiniz bu eski windowsunuz, bunu tamamen silebilirsiniz tüm eski kayıtlı ayarlarınızlabirlikte sanal çöplüğe gönderebilirsiniz..

Şefin tavsiyesi; Yemek yapmayı bilmiyorsanız tencereden uzak durun...:p

Ya kardes bunca yıldır formaT atarım denemedım ama oluyorsa harıka bır yorum

edip kardeş bizzat denedim üstelik vista home basic yerine windows 7 kurdum..

Çok ıyı bılader ne deyım cd rom ruz dvd rom takıyoruz bızde zarurıyetten

Flash Bellekle Kuruyorum ben %90 Windowsları.

evet flash bellekle de oluyor harici harddisk lede hatta ağ bağlantısıyla başka bir bilgisayardanda kurulabiliyor..amabu yöntemi denememiştim daha önceden...

ister harici HDD den istersen flash bellekten format atabilirsin...

güzel ve değişik bi yöntem . . bi nevi ghost atma gibi bişey . . paylaşım için tşkler

bi başlıkta nasıl yaptığını bizlerle detaylıca paylaşırsan eminim birinin bi zaman işine yarayacaktır cx571 kardeş..;)

neden olmasın ki.. Ama link vermek yasak mı ? ramdisk yansımasına yüklenen bir xp ile makıneyi açıp içinde ne var ne yok kurtarmak mumkundur. hee bazıları diyebilir hdd komple silinmiş ise napacaz? o zamanda geri getirme programlarım var sapasağlam onlarla geri getirim:)

windows .iso bulamıyorum isoburn bundan mı bahsediyorsun bana bukonuda yardımcı olabilirmisin??

Ve Bende Diyorumki : KimSeDoğduğu anda yemek yapmaktan anlamaz öncelik ona tencereye ne kadar ve nasıl yakın olacağını öğretmek :)

bak dostum senin dediğin sistem rahat geldi uygulamak istiyorum ama ya ben tam anlayamadım sanırım biraz açarmısın?
elimde 64 bitlik asus laptop var
C ve D sürücüleri var
Deamon tools'u indirdim
D: içerisinde hiçbirşey bulamıyorum windows klasörü dahil..!

:) Mutfağa yabancı değilsen eminim ki tarifle sende yemeği yapabilirsin ama mutfağa ilk kez giriyorsan zor..bundan bahsetmiştim arkadaşım..
Windows un iso dosyası internette vardır google amcaya sorabilirsin..
Önce deamon tools proğramını pc ye kur windowsun nerdeyse oraya
İndirdiğin windows.iso dosyanı windowsunun kurulu olmadığı sürücüye kaydet(Genellikle D oluyor bu )
Deamon Tools proğramını kurdun, windows.iso yu kaydettin
Pc yi güvenli modda çalıştır.
Deamon tools proğramını güvenli moddayken çalıştır. D deki windows.iso dosyanı göster açılan klasörden exe yi bul ve çift tıkla.. sonrası bildiğin format zaten..

iso'yu aç set-up'un üzerine çift tıkla yine olur.

Üst Alt