Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir görme engellinin (az gören) başından geçen komik anılar

::(umut)::

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Öncelikle kendimi kısaca tanıtayım. Doğuştan görme engelliyim daha önceden görme engelim yüzden 60 larda iken bazı talihsiz olaylar sonucu %90'a kadar yükseldi. Ama 10 senedir bu gözümle öğretmenlik yapıyorum. Her engelli gibi benim de başımdan geçen komik, üzücü, trajik anılar var. Bunları komik, üzücü gibi başlıklar açarak paylaşmak istedim.
Her mesajımda bir anımı paylaşacağım.

Tahmini tarih: Ekim ayının ilk haftası 2016

Ben bastığım yerleri göremiyorum ama birkaç metre iieriyi görüyorum bir de ışığın az olduğu yerlerde zorlanıyorum ama gene de markete gttiğimde kimseden yardım istemeden ihtiyaçlarımı yardım almadan gideririm. Yine markete gttiğim bir gün alışverişim tamamlayıp kasaya gittim. görevli aldıklarımı kasadan geçirdikçe ben de poşete dikkatli br şekilde malzemeleri koyuyorm. Birşeylr unutmamak için de elime gelen herşeyi poşete götürüyorum ama kasanın üstünde bulunan her nesnenin bana ait olmayabileceğini hesaplamadığım zamanlar oluoyr. Poşete hızla alışıveriş malzemelerini dolduruken elime geçen birşeyin ban ait bişey olmadığını fark etmem 3 saniyemi aıdı.Yanıışlıkla masadaki kredi kartı post cihazını poşete doğru götürmek üzereydim ki bu şeyin bana ait olmya kablo iie kasaya bağlı post cihazı oluğunu fark ettim. Kasier bu kısa zamanda gerekleşen olayı sanırım faketmedi. Ama benmarketten çıkıncaya kadar içimden güldüm

ben poşetlediğin anda kasier de kasandan geçirdiği şeyleri koyuyordu iyi ki kasierin elini falan alıp götürmedim :)

Sen yeter ki; mücadeleni sürdür zerre göremesen de. O vakit dünyayı çal götür be kardeş.
Başka var mı?

Var ama üzücü olaylar daha fazla. En kısa zamanda bir tane daha gülümseten anımı paylaşayım inşallah.

Ah ah hocam Yaratan hepimizin yardımcısı olsun. Marketteki olayda İyi ki kasiyer kızı alıp götürmemişsin:) tabi bu affına sığınarak yazdığım latife-şaka. Benim Ankara da eskiden Ego otobüslerinin ve duraklarının tabelaları ile başım dehşet dertteydi. Halı hazırda da Ankara daki dolmuş tabelaları hayır İstanbuldakilerin şapkaları ve hatların renkleri var ordan kurtarıyorum Ankara'da şapkada yok.

Üst Alt