Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir göz %16 diğeri %50 görüyor. Erken emeklilik için yeterli mi?

MERİÇ

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben iki gözümdede best hastalıgı var.
sol göz % 16
sog göz% 50 ğörüyor.
malülen emekli olmam için yeterli mi?

Malulen emekli olamazsınız, maluliyet derecesinde rapor verilmez...
Onun dışında, eğer %40 ve üzerinde rapor alınabilirse, o zaman ilk sigortalı olunan tarihe göre değişecek koşullarda erken emekli olunması mümkün. Ama bunun için vergi indirimi talebiyle defterdarlığa başvuru yapılması ve en az %40 rapor ile 3. dereceden vergi indirim hakkı elde edilmesi şart.

Not: Hangi hastalığa/sakatşlığa hangi oranda işgücü kaybı oranı verileceği İlgili Cetvel'de belirtilmiştir.

ilk sigorta girişi :1991
pirim :3700

sorun göz hastalıgı tanı:best hastalıgı

durum devamlı ilerleme
tedavisi yok oyüzden heyete ggirip ropor almak istiyorum.
ne yapabilişrim
not sol % 16
sag % 50 görüyor şimdilik buduruma göre kaç puan alırım
bilen lerin cvp yazmasını istiyorum

teşekkürler

En az %40 rapor almanız gerekmektedir.

Vergi indirimi için defterdarlığa başvurun. Sizi hastaneye sevk edecekler... Hastane %40 ve üzeri rapor verir, Ankara Maliye sağlık kurulu da onaylar ve 3. dereceden vergi indirim hakkı verirse, o zaman erken emeklilik hakkını elde etmiş olursunuz.

Ve, 06.08.2003 tarihi itibariyle sigortalılık süreniz 12 yıldan fazlaysa hemen, 9-12 yıl arasındaysa 3760 gün primle emekli olursunuz.

Not: İşgücü kaybı oranını belirleyen cetvelde GÖRME SİSTEMİ bölümünde örnekler de verilmiş. Bir inceleyin isterseniz

Teşekkürler bakalım önümüzdeki günlerde gidecegim
gelişmeri o zaman yazarım

SLM
bügün heyete girdim
muhane sonucunu foto kopisini aldım sizlerle paylaşmak istedim
sag göz 0,3 + 0,50 ( +1,0 l 90 ) ,4, 0,6
sol göz 0,1 ( artmıyor )
bu şekilde belli edilmiş
sizce ne durumdayım ve bu sonuca göre kac pun verirler
bilenlerin yardımcı olmasını istiyorum tşk

SLM
henüz roporum elime geçmedi
bir haftaya kadar hastene defdedarlıga posta ile gönderecekmiş
benim merkım görme snuclarıma göre kaç puan vercekleri yazmış olacagım oranlara göre kac puan alırım bilenlerin yazmalarını istiyorum
sol göz 0,1
sag göz 0,3
işgücü kaybı % 65
sizce kac puan verirler ilginize tşk

İşgücü kayıbı derken anlayamadım..

Fakat
sol göz 0,1
sag göz 0,3

Oranlar çok yüksek değil..

benim gözlerimde best hastalıgı var.
ileşme gibi bir durumum da yok hastalık ilerleme yapıyor
iki gözümdede aynı
heyete girdim roporda
sol göz 0,1
sag göz 0,3 diye belirtilmiş ve makulapati ( best ) hastası diye eklenmiş
benim bu durumum nasıl bir sonuç ve kaç puan verirler.
gözdegerlerime göre bu cetvel puanıma bakdım iş gücü görme kaybı % 65 gösteriyor ama benin buduruma göre kaç pun alacagımı hesaplıyamıyorum
durum bundan ibaret
sizce sizce vergi indirim hakkım lobilirmi bu ropora göre ve gözlerimin durumöuna göre

Arkadaşım Göz için her iki gözünde 10/2 görmesi halinde verilen rapor %35 veriliyor genelde. Fakat bu konuda bir bekle raporun çıksın..

ARKADAŞLAR raporum şuanda maliye gitmiş henüz durum ne oldugunu bilmiyorum
nasıl ögrenecegim 24 temmuzda maliyeye göndermişler
birde kötü haberim var işdende ayrıldım bügün şimdi ne olacak eyer raporum % 40 ve üzeri gelirse ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim panikdeyim bukadar ugraşım ne olacak işden ayrılmam nasıl bir engel yartcak

----------

sevgili arkadaşlar durumm beli heyete girdim kurul onayladı defdedarlıga raporum gitdi ve en son 24 temmuzda raporum maliyede bulunmakda henüz ropor oranımı bilmiyorum işden de ayrıldım raporum olumlu olursa ne olacak nasıl bir yol izlemeliyim....?

Rapor sonucuna göre defterdarlık vergi indiriminden yararlanıp yararlanamayacağınızı (ayrılmış olsanız da) işyerinize bildirecek. 1-2 ay sonra işyerinize gidip sorun defterdarlıktan yazı gelmiş mi diye. Ya da defterdarlığa gidip sorabilirsiniz sonucu...

Sonuç olumlu olursa, o zaman (prim gün ve sigortalılık süresi de tamsa) emeklilik için en son çalıştığınız işyerinin bağlı olduğu sigorta müdürlüğüne emeklilik için başvuracaksınız.

tşk ederim yani fazla bir sorun yok yani tekrar bir yr girip çalışmam gerekmiyor yani dimi?....

% 40 rapor alabilmek için iş gücü kaybı ne olmalıki 40 rapor alına bilsin

BENİM şimdilik iş gücü kaybım % 65
yani göz puan cetvelinde ki karşılgı bu çift görme engel olan makulapati best hastalıgım var diger bir adıda sarı nakta hastalıgı hastalıgım puan etkisi yaparmı yani % 40 almam için göz önünde bulundurulurmu özür durumuma göre olan işgücü kaybı olan %65 karşıgı kaç oran olmalı

RAPORUM CIKMIŞ ama bekledigim kadar yüzde ile karşılaşmadım.
% 18 vermişler defdedarlaga gitib nası % 18 olduguna bakacam şimdilik yapacak bişey yok sanırım maliyenin verdigi sonuc böyle gözüküyor.

Meriç,

Hastanenin verdiği raporu maliye mi düşürmüş. Yoksa hastane mi zaten %18 vermişti de maliye de aynen %18 olarak onayladı. Biraz açıklar mısın. Mesajlarınızda bahsettiğiniz %65 lik işgücü kaybını hastane mi verdi yoksa siz kendiniz mi o oranda olabileceğini tahmin ediyorsunuz?

İşgücü kaybı oranı ile rapor oranını farklı birşeymiş gibi yazmışsınız hep ikisi de aynı şey bildiğim kadarıyla.

HASTANE verdigi işgücü % 65 kayıpımın bulundugu şekilde maliye ise özür durumu % 18 diye rapor yazmış ve onaylamış durum böyle işgücü durumuna göre iş gücü kaybı diyorlar bir hastalıkdan en az % 60 olmalı ki % 40 verilebilsin. dimi benim ise işgücü kaybı neyse işde o %65 durum böyle işde.....?

Üst Alt