Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir göz için verilen rapora itiraz etmeli miyim?

Phoria

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar, AİTK sonucu sol gözümü kaybettim ve protez kullanıyorum. Ayrıyetten koku alma kaybı, psikolojik travma ve sol gözde bir türlü kurtulamadığım enfeksiyonla uğraşıyorum.

Enfeksiyon yüzünden 3 ameliyat geçirdim sadece hafifletilebildi.
Bunlar sonucu iş bulma/çalışma hayatımda yaşadığım sorunlar artınca Ankara Numune'den Özürlü Sağlık Raporu aldım %32 verdiler. İtiraz ettim Keçiören EAH yine %32 verdi gene itiraz etmek istedim itiraz hakkın doldu dediler. Çabaladım yırtındım olmadı, peşini bıraktım.

Her bulduğum işte köpek muamelesi gördüm çıktım yada çıkarıldım. Paramı alamadım kaç kez! Ki zaten 100 işe başvurdumsa ya 1 ya 2 ancak! Ailemle sorunlar yaşadım hepsiyle aram kötüleşti sinir stres yüzünden evden ayrıldım. Tek başıma başka bir şehre gittim tutunabildiğim kadar tutundum bir çatı kurdum. Yine işleri bitince çıkarıldım işsiz kaldım.

Gelecek vaat eden onca iş var bütün görüşmelerim gözüm yüzünden olumsuz yanıtlanıyor. Mesleğim var icraa edemiyorum, yine göz yüzünden! Bilgi birikim azim var ama göz yok diye nereye elimi atsam kuruyor! Aylardır işsizim borçlarım arttı. Bugün işkur'a gittim danışmana derdimi anlattım. Yine aynı cevaplar "bizim yapabileceğimiz bir şey yok ki tek şansın %40'ı alabilmek" dedi.

Psikolojim iyice alt üst oldu. Uyku , yeme içme düzeni, sosyal hayat ve en kötüsü sağlıklı karar verebilme yetim karma karışıklaştı.

Devlet, belediye, parti vs. yalakası olup iş tutturmayı kati suretle kabul etmiyorum. Adam gibi bir iş bulup başımın çaresine bakmak istiyorum.

Şu an Akhisar(Manisa)'dayım. İzlemem gereken yol nedir, yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim ..

Rapor Tarihi: 2012-2013

İtiraz etmeden başvur gene zaten geçememişiniz 40ı

Gözden başka hastalık varsa eklet

Sanırım tam okumadınız. Manisa ilindeyim. Başka hastalık olarak ne diyebilirim psikolojim rahatsız. Manisa veya İzmir'de önerebileceğiniz yerler ve tavsiyeleriniz var mı?

Pskiyatriye girceniz hastalık varsa anlatacanız oda not düşecek 6ay beklicenama yada itiraz edecen

Eğitim araştırma hastaneleri veriyo devletin

Kulakların nasıl

Muayenede pskiyatriue grdinmi bahsettinizmi

Kulaklarımda sorun yok. Psikiyatriden bahsetmedim. Ki zaten raporu aldığım yıllarda psikolojik olarak problemim yoktu. Şimdilerde ise insanlara saldırasım geliyor. Herkesi düşman gibi hissediyorum.

tekrar başvur ve piskiyatriiyde söyle kardeşim. piskiyatriden rapor alan arkadaşlar var onlardan akıl al Allah yardımcın olsun.

İtiraz et direk pskiyatriyede gir

Kalıcı hastalıksa sürekli verir raporu. ilaçlıysa hastalık süreli verir

@Phoria öncelikle geçmiş olsun malesef tek göz e verilen oran en fazla verilen oran %32 dir sana en yüksek oran vermişler yönetmenlik böyle itirazların boşuna olmuş ancak farklı bir rahatsızlığın varsa onunla beraber değerlendirilerek %40 alma Şansın olur

psikyatriden oran alabilmen için en az 6 ay tedavi ve sürekli kullanmış olduğun bir ilaç olmalı Akhisar devlet hastanesi rapor için uygun bir hastane yönetmeliğe göre oran belirliyorlar 1 günde işin bitiyor 15 gün sonrada heyete giriyorsun

Son düzenleme:
Merhaba
Göz%32 değişmez. Psikiyatri ilaçlı tedavi oluyorsanız, kısmen ilaçla düzelebilen travmaya bağlı stres teşhisine %30 veriliyor.
Göz%32+Psikiyatri%30= %52.4 yapar size fazlasıyla yeterli olur.

Kbb yede gir koku alma için yeni aldınsa raporu 6ay sonra olur başvurun yada hastalık ekletecen öle kabul ederler yeniden başvurursun hemen il sağlığa git onlara de hastalık ekletecem oran yetersiz de seni hastaneye yönlendirirler

İşlh iş bulursun üzülme

40olayını çekseler aşağı millet rahat alır eziyet valla

Banada 38verildi

6ay geçti gene başvurdum 3cü hakemden sonra

Üst Alt