Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir göz ve bir kulağın tam kaybında hangi oranda rapor verilir?

Konular
15
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar meraba benim bir gözüm ve bir kulağım tamamen sakat raporum kaçtır sağolun,

Merhaba
Diğer gözünüz ve kulağınız %100 verimlimidir?
Eğer onlarda bir sıkıntı yok ise Göz için %21
Kulak için iki kulak duyma oranlarını ilen bir hesaplama var yanıltmayım ama onda en fazla 8-10 arası bişey alırsınız.

neden yardım eden yok

bir sakatlıkmı heseplanır yoksa hersakatlık değerlendırilıp ona göremi heseplanır mesala bir gôz ve birkulak tamamen sakatsa yada doguştan iki kalça çıkıklığının rapor oranları kaçtır ?

Arkadaşım bir kişinin birden fazla sakatlığı varsa o zaman her iki oran baltazar yöntemiyle belirlenir... İki oran birleştirerek tek bir oran olarak çıkar

Bunuda nacak doktora gidip derdini anlatıp değerlendirmede öğrenirsin...

Ümit Kurtuluş;
Abicim sen hepten bizi salam yaptın ya tek kulak duymaması nedemek bilıyomusun bu verdıgin bilgiler bilgi alanın icindemi yoksa iş olsun diyemi cevap veriyosun?

Sakatlık oranı cetveli'ne göre bir göz için %27-32 arasında rapor veriliyor. Tek kulak için de %10-15 veriliyor diye biliyorum.
Çok eşikte bir durum. Kurula girip hesaplatmadan net bir yanıt mümkün değil...

aynı hastaneden iki rapor farkı

sayın bici ben şişli etfal hastanesınden 1999yılında elli dört nokta kırkiki 2006da ankaradan 32ye düştü tekrar şişli etfale gitti kurula girdim gene32 verdiler şimdi neyapmam lazım bana ayrıntılı yol gösterirmisin 1999yılında işkurun sakat olarak göndermiş olduğu özel sektörde hala çalışmaktayım ama vergi indirimınden yararlanamıyorum?

özürlü raporları hakında

arkadaşlar 2006 kanunundan sonra buşekilde rapor alanlar yardımcı olsun

tek kulak ve tek gözü tamamen sakat olan birinin rapor oranı kaçtır veya sedece tek kulağı tamamen sakat olan yüzde kaç almıştır veya tek gözü tamamen sakat olan yüzde kaç almıştır.
Herkez bişeyler söylüyo kafam karışıyo herkez tahminini yazıyo tamamen karışıyo bu işi yapmış yada böyle bir olayı olanlar hastane belgesi olanlar yazsın lütfen
belgeli yani birebir yaşamışsak eminsek sorulan sorulara ona göre çevap verelim

teşekürler.

kulak özrü için bir şey diyemem fakat mart 2010 Kdz.ereğli Devlet hastanesinden sol göz görme 0 oran %20 oldu. bazı hastanelerde doktorlar %27 ye kadar verebiliyor tek gözü. doktor yorumu+türkiye gerçeği

sol kulak tamamen sakat vsol göz tamamen saKAT VERGİ İNDİRİMİ İÇİN MÜRACAT SONUÇ SADECE 25 YAZIKLAR OLSUN 52DEN 32YE İNDİRDİLER TEKRAR 2AY ÖCE İTİRAZ DÜN SONUÇ GELODİ İŞYERİNE ORAN 25ÖZÜRLÜ DEYİLİZ YANİ BİRGÖZ BİRKULAK BİR KAFAYA YETER HESABINI BU HÜKÜMET GERÇEKLEŞTİRMİŞ OLDU BİZDE BU HÜKÜMETE OY VERDİK BİRDAHA TÖVBE..........

Üst Alt