Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir gözdeki görme kaybından dolayı emekli olabilir miyim?

a hmet

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar herkeze hayırlı günler yaklaşık bir buçuk ay önce lastik gümlemesi sonucu sağ gözümden yaralandım iki kez amaliyat geçirdim görme hiç yok sadece el feneri tutulduğunda çok hafif bir ışık geliyor gözüm dediklerine göre ortadan ikiye ayrılmış ve dikmişler retinada çok zarar gördüğü için düzelmez diyorlar sol gözümde miyop 2.50 gözlük kullanıyorum yinede net göremiyorum sgk ya maluliyet için başvurdum 2 ayda anca sonuç belli olur diyorlar engelli olarak bir işe girmek için kendim devlet hastanesinden rapor alsam olurmu oluyorsa ne diye başvuru yapmam gerekir

a hmet öncelikle geçmiş olsun
Kazayı iş yerinde geçirdiniz:?
SGK girişiniz yılı nedir ve kaç günüz var
SGK sadece en az 1 hastalıktan %60 oran
İstiyor malulen emeklilikten
Göz de sadece 1 kayba %32 veriliyor

teşekür ederim bağkurluyum kendi aracım tır şöförüyüm iş kazası olarak işlem yapıldı 6200 gibi bağkurum var 1995 senesinden 495 gün ssk var

a hmet malulen değilde yaşlılık emekliliğe
Başvuru yapsaydınız keşke neyse red gelirse
Tekrar SGK gidip 5510 28 maddeye göre hastaneye sevk alın
%40 rapor alırsanız 4680 gün ve 18 yıl hizmet yılıyla emekli olabilirsiniz
Başka rahatsızlığınız var ise onuda ekletin
Gün ve hizmet yılınız açısında bir sıkıntınız yok.

umut bey çok teşekür ederim yaşlılık emekliğinde normaldeki 56 yaşı beklemeden olabiliyormuyuz birde yarın kendim devlet hastanesinden kendim rapor almak istiyorum engelli kadrosundan bir işe girebilmek için hastaneye nediyerek başvurmlıyım bilgi verebilirmisiniz

a hmet kendiniz rapor alabilirsiniz ama bunu erken emeklilik te kullanamazsınız Bağkur lu olduğunuz için SGK sizi sevk ederek %40 rapor alırsanız yaş şartını beklemeden emekli olursunuz

çok teşekür ederim umut bey hayırlı akşamlar

@umut2135 hayırlı günler malulluk başvurum ret geldi geçen hafta kendim devler hastanesinden rapor aldım %40 sgk ya yaşlılık emekliliği için başvurvurmak istediğimi söyledim bana dilekçe formu verdi (çalışma gücümün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücümün %40 ila %59 oranı arasıkaybedip kaybetmediğimin (5510/5 madde) )) yazan yeri işaretlememi söyledi..

Bu 5510/5 madesine göre emekli olabilirmiyim yada 5510/28. maddesine göremi dilekçe vermeliyim

İş kazası sonucu mesleğimi sürdüremiyorum ama emekli de olamıyorum

@OturanBoğa Bülent bey hayırlı günler ben tır şöförüyüm bağkurluyum 12.ayda tırımın lastiği gümlemesi sonucu sağ gözümü kaybettim iki sefer amaliyat geçirdim ama faydası olmadı kayıtlara iş kazası olarak geçti

sgk ya emeklilik için başvurdum dediğiniz gibi malulen işlem yapmişlar bir buçuk ay sonra ret yazısı geldi bu arada kendim devlet hastanesinden sağ göz 0 sol göz 0.7 ile yüzde 40 rapor aldım burdan takip ettiğim konulara ve yazılara göre sgk ya 5510 28e göre erken emekliliğe başvurmak istedigimi söyledim 6200 gün bağkur 95 ile 2000 arası 497 gün ssk var onlarda olabileceğimi söylediler

imzalatıkları dilekçede (((ÇALIŞMA GÜCÜMÜN VEYA İŞ KAZASI VEYA MESLEK HASTALIĞI SONUCU MESLEKTE KAZANMA GÜCÜMÜN YÜZDE 40 İLE 59 ORANI ARASINDAN KAYBEDİP KAYBETMEDİĞİMİN [ 5510/5 madde ] ))) yazan yeri işaratlememi söylediler devlet hastanesinden aldığım raporu kabul etmediler ilk başvurumdaki üniverste hastanesinde girdiğim heyet raporları ile ankaraya gönderdiler şubatın 27 sinde ankaradaydı dosya 30 martda telefonla sgk yı aradım dosyan geldi ama ankara yüzde 35 vermiş emekli olamıyorsun dediler

bu ankara hiç mesleğimi göz önünde bulundurmadan bir oran vermiş benim kanatimce bunda bir yanlışlık varmı Bülen bey şimdi ne yapmam gerekiyor bilgilendirirseniz çok sevinirim şu anda çalışamıyorum kanunca ticari araç kullanmam yasak 25 senedir yaptığım iş bu şimdiden teşekür ederim

@a hmet

Kardeşim şuan yapman gereken sgk kanalı ile değil,vergi dairesi kanalı ile emekli olmak.

Bunun içinde elindeki raporunla vergi dairesine başvurup vergi indirimi alıyorsun.

Yalnız buna başvuruken çalışıyor olman gerek.

Vergi indirimi aldıktan sonra,sgk seni vergi indirim belgene göre emekli ediyor.

Bu yoldan emekli olursan hiç sıkıntı yaşamazsın.
Geçmiş olsun.

Mehmet005 kardeşim öncelikle verdiğin cevap için teşekür ederim . belirtiğim gibi tır şöförüyüm kaza sonrası sağ gözüm hiç görmüyor bundan dolayı kanunen bir yerde şöför olarak çalışamıyorum başka işlerde de çalışayım dedim kahvede ve nalbur yanında onlarda bir gözüm kör olduğu için çalıştırmak istemediler 17 seneden beri bağkurlu olduğum için vergi indiriminden faydalanamıyorum diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin lütfen............Şuanda bağkurdan çıktım 3 ay oldu Öğrenmek istediğim diğer konu sgk nın ret kararına itiraz edebilirmiyim ediliyorsam nasıl bir dilekçe vermem lazım avukat tutmam gereklimi

a hmet

Bir göz tümden görmediğinde %32 oran veriliyor. Bu da engelli, statüsünde erken emeklilik için yeterli değil maalesef. Ancak başka rahatsızlıklar da carsa, bu t-rahatsızlıklar için verilen oranlar balthazard formülü ile toplandığında toplam %40 ve üzeri oran oluyorsa, o zaman engelli statüsünde emeklilik mümkün olur. Aksi halde itirazın da karşılık bulması mümkün değil.

Ama durum iş kazası olduğu için size sürekli iş göremezlik geliri bağlanır. Bu da tıpkı emeklilik gibidir. Bunun için süreç ilerliyor mu?

@OturanBoğa Bülent bey sağ göz 0 sol göz 0.7orbita bozuklukları astigmatizma ile %40 devlet hastanesi rapor verdi ama bunu sgk kabul etmiyor üniverste hastanesinde muayene ettirdiler burda ne yazıldığını bilmiyorum bu muayene evraklarıyla ankara ya gönderdiler başvuru dilekçemde iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücümün %40 ile %59 arası kaybedip kaybetmediğimin belirlenmesi şıkını işaretletdiler

mesleğim ağır vasıta şöförüyüm yani tır şöförüyüm tek gözüm hiç görmediği için şöförlük yapmam kanunen yasak sadece taksi kullanabiliyorum mesleğimegöre değerlendirme yapilmiş olsa en az %50 oran verilmesi gerekir diye düşünüyorum kendimce ankaradaki verilen karar mesleğime bakılmadan verilmiş gibi geldi bana

SÜREKLİ İŞ GÖREMEZLİLİK içinde başvuru yaptım ama Çanakkale sgk evrak kabuldeki arkadaş hasteneden gelen evrağı iş kazası bölümü yerine emeklilik servisine verince emeklilik dosyası ile ankaraya gitti ve bir buçuk ay sonra iş kazası bölümüne ancak ulaştı onlarda kazanın meydana geldiği karacabey savcılığından kaza raporlarını istemişler 20 gün oldu gelen birşey daha yok yani bizim iş baya bir uzayacak gibi

a hmet

Meslek hastalığı ya da iş kazası için oran berlilerken mesleğe (meslekte oluşan işgücü kaybına) bakılıyor, onun için sürekli iş göremezlik söz konusu olduğunda oran daha yüksek çıkar. Ama engellilikte/emeklilikte mesleğin bir önemi yok. Orada sadece sakatlık oranı cetveli belirleyicidir. Bir gözün tümden yokluğunda %32 oran verilir. Diğer gözdeki kayıp veya başka hastalık ayrıca değerlendirilir balthazard formülü ile toplanarak %40 oran bulunursa ne ala...

@KKELEBEKK @OturanBoğa @umut2135 hayırlı akşamlar arkadaşlar ben sigortalı bir işe başladım 15 gün oldu şimdi vergi indirimine başvuracağım bu sene aldığım gözden %40 oranında engelli raporum var bu raporla başvursam oranı düşürürlermi

BİR SORUM DAHA OLACAK Bu raporu alalı sekiz ay oldu geçen sürede bazı rahatsızlıklarımda çıktı on dakika yürüdüğüm zaman ayakta fazla kaldığımda ve çalışırken bel rahatsızlığım oluyor aynı zamanda sağ dizimde kireçlenme var sağ ayağımda ve bileğimde şidetliağrı oluyor bir müddet yürüdüğümde bacağım ve ayağımda kasılma oluyor vergi indirimine başvurduğumda tekrar rapor için muayene istesem bu rahatsızlıklarımın rapor oranını etkisi olurmu bir akıl verirseniz çok sevinirim şimdiden çok teşekür ederim

a hmet mrb geçmiş olsun mevcut elinizdeki rapor ile
Baş vurun vergi indirimine eğer olumsuz bir şey gelirse
Tekrar yeni bir rapor ile baş vurursunuz bahsettiğiniz rahatsızlıklardan fazla bir oran alamazsınız bel fıtığından dolayı ola bilir ayak ağrılarınız onada en fazla %8 verilir.

Mehmet005 KKELEBEKK OturanBoğa umut2135 Merhaba hayırlı akşamlar vergi indirim için başvurumun sonucu 6,5 ay sonra %37 olarak geldi devletin hastanesi %40 diyor devletin diğer birimi bu oranı düşürüyor nasip diyelim..
Benim sormak ve öğrenmek istediğim uyku apnesi için üniversite hastanesine başvurdum.31 Temmuza gün verdiler uyku odası için bağkurdan emeklilik için sgk dan hastaneye sevki hemenmi başvursam iyi olur yoksa uyku apnesi sonuçları çıktıktan sonra mı sgk dan sevk almalımıyım. Vereceğiniz cevaplara şimdiden teşekür ederim

a hmet mrb uyku apnesi için kesin sonuç ve raporlarınızı
Alıp teşhis konduktan sonra sgk sevkinizi alsanız daha iyi
Olur diyer türlü bu şikayetinizi göz önünde bulundurmaya bilirler çünkü teşhis tam olarak yapılmadığı için
Geçmiş olsun.

Mehmet005 KKELEBEKK OturanBoğa umut2135 Merhaba hayırlı akşamlar dün yeniden engelli emeklilik için SGK nın sevki ile üniversite hastanesine başvurdum rapor kaleminden verdikleri evraklar ile dokuz tane doktor gezdim yalnız doktorlar önceki gibi evrak üzerine yaptıkları muayene sonuçlarını yazmıyor lar sadece sisteme işlendi veya yazıldı yazıyorlar ve imzaliyorlar. Bilgisayara yazdıklarını gorebildiklerim ve aralarında konuşurlarken kulak misafiri olduklarım şu şekilde.... GÖZ: Sağ göz hiç görmüyor ışık hissi yok..Sol göz 3.0 numara miyop astigmat gözlük ile görme 0.6 onda altı..... NÖROLOJİ: Ağır derecede obsruktif uyku apne sendromu (OUAS) 77,71.…. DAHİLİYE: Kilo.126 Boy.177 diye yazdı obezite oranı etkilermi diye sordum yüzde beş yüzde on etkiler dedi bu sonuçlara göre engelli oranın tahminen kaç çıkar sizce??? Vereceğiniz cevaplara şimdiden teşekkür ederim hayırlı akşamlar

a hmet mrb geçmiş olsun
Göz için%32
Ağır uyku apnesi için%35 verilir
Obezite içinde%5 ile 10 arası oran verilecektir.
OturanBoğa dediği gibi kesin sonucu bekleyip gőreceğiz.

Teşekkür ederim sonucu buradan paylaşacağım

a hmet...hocam allah ın hakkı 3 dür umarım bu sefer yüzde 40 ve üstü gelir emekli olursunuz...hocam haddim değil kusura bakmayın ama merak ettim, bu süreler zarfında geçiminizi nasıl karşıladınız yanlış anlamadıysam mesleğinizi de yapamıyorsunuz göz nedeni ile?...kolay gelsin geçmiş olsun..

deathless inşallah hocam bu sefer olacak gibi duruyor geçimimi ailemin desteği ve 2022 maaşı ile sağlıyorum eşim el işi yapıp satıyor bende çıkarsa günlük yövmiye işlerine gidiyorum Allaha şükür idare ediyoruz.Allah bütün engelli kardeşlerimin ve yardıma muhtaç kardeşlerimin yar ve yardımcısı olsun inşallah.

OturanBoğa umut2135 Mehmet005 KKELEBEKK ve bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Herkeze Merhaba arkadaşlar.İş kazasından dolayı %52 oranla sürekli iş görmezlik ödeneği bağlandı 907 tl bürüt yazıyor edevlete rapor tarihi 02.04.2019 maaş bağlama tarihi 01.05.2019 yazıyor kaza tarihi18.12.2017 kazadan beş gün sonra başvuru yapmistim ama toplu ödenen para 4232tl verdiler buna göre toplu ödeme kaza tarihinden itibaren değil rapor tarihinden itibaren verilmiş oluyor herhalde itiraz etsem kaza tarihinden itibaren alabilirmiyim sizce ne yapmam lazım. Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim

a hmet mrb rapor tarihinden itibaren iş görmezlik maaşı birikmeye başlar.

Merhaba arkadaşlar 11.ayın biri itibaren bağkurdan emekliliğim bağlandı yüzde 47 engelli oranı ile darısı emekliliği bekleyen tüm kereşlerimin başına inşallah

Üst Alt