Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir gözdeki ileri görme kaybı ve diğerindeki hafif görme kaybı için rapor..?

slimer

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
hocam merhaba benim sorum şöyle ve bir cevap alamadım tam olarak sizede danışmak istedim

şimdi ben 2006 öncesi aldığım raporda % 42 oran aldım
sorunum ise sağ gözde ileri derecede şaşılık ve kayma ayrıca görmemezlik sol göz ise hafif çapta uzağı görmede soru
n şimdi sorum şu bu şartlarda 2011 de sağlık raporu almaya kalksam engelli oranım yüzde kaç olur ?

peki doktor insiyatif kullansa ve oranı yukarı çekse bu mümkün mü ?

Bülent Bey, yeni yönetmelik ile de %40 ve üzeri almak mümkün değil mi?
%40 ın altındaki oranlar da bu yönetmelikle bir işe yaramayacak mı,
Bu yeni yönetmelik eski hakların iadesi anlamına gelmiyorsa bunca zaman boşuna mı bekledik acaba?

Teşekkürler..

Sağ göz görme kaybı ve şaşılıkla beraber kapak düşmesi, sol göz miyoptan yüzde kaç..?

sağ gözümde görme yok ve şaşılıkla beraber kapak düşmesi var sol gözümde ise miyop var sizce heyette yüzde kaç alırım ?

arkadaşlarim bunlari ben defalarca yazdim gözden rapor almaniz için göz kusurunuzun değil göz hastalığınızın ve görme kaybınız olmasi lazim ... cam,lens,lazerle düzeltilebilen miyop hipermetrop göz kusurudur göz hastalıgı degildir
amaliyatla düzeltilen şaşılık göz kapagi da gös hastalıgı deil göz kusurudur
gözden rapor almanin esas kriteri görme kaybinizin olmasidir

tek gözü tamamen kör olanlara şuan verilen oran %32-35dir
yani miyoptur şaşılıktırm astimattir fark etmiyor

Slimer sizin durumunuz kritik biraz eger sol gözünüz hiç görmüyorsa sag gözünüzdede görme kaybı var ise kaybın ne oldugunu belirtmemişiniz %40 ve üzerialabilme şansiniz var ama dediğim gibi görme kaybınızın olmasi esastır

göz saydıgım yöntemlerle görmesi düzeltiliyor ise bu oranda rapor alinmasi söz konusu değildir

Gözünüzdeki kapak düşmesi ve şaşılık tedavi edilebilir.. Miyop da tedavi edilebiliyor artık.. Siz gözünüzdeki sorundan dolayı hiç gittiniz mi doktora? Ameliyat durumunu falan görüştünüz mü? Aynı sorun benim annemde de var.. Göz kapağı düşük olduğu için göz burun tarafına kaydı şaşılık da var yani.. Yıllar önce gitmiştik biz iki ayrı ameliyatla düzeltilebiliyormuş.. Siz yakın bir zamanda gittiniz mi doktora? Yani yeni teknikler var mı acaba bu konuda diye merak ediyorum..

merhaba benim 2004 %42 sürekli raporum var sol gözümde göz tembelliği şaşılık ve hipermetrop teşhisi sağ gözümde 5 derece hipermetrop yeni yönetmeliğe göre aynı oranda rapor alamazmıyım vergi indirimi için başvursam vergi indirimi alamazmıyım fikriniz varmı .ve benim gibi rahatsızlığı olupta rapor alan arkadaş varmı.ben dünya göz hastenesine göz tembelliği tedavisi için gittim malesef ileri derecede olduğu için tedavisi olmuyormuş belli bir noktaya kadar göz tembelliğinin tedavisi mevcut.

jeam şöyle bi durum var evet şaşılık kpak düşüklüğü var ama bu giderilemiyor 5 kez ameliyat oldum ayrıca sol gözümdedeki miyop gözlüklede giderilmesse ne olacak ve bulanıklıkda bu arada sakatlık cetvelinde [FONT=&quot] Şaşılıkta görme bozukluğuna bağlı çalışma gücü kaybı oranına binoküler görme varsa Balthazard formülü ile % 10 eklenir gibi bi ibare var o ne demek oluyor ?

[/FONT]

Görme kaybı ve egzemadan yüzde kaç rapor alabilirim?

Benim bir gözümde % 100 görme kaybı var ayriyaten göğsümde, yüzümde, saçımda egzama denilen rahatsızlık var bu iki rahatsızlığımdan dolayı % 40 engelli raporu alabilir miyim ?

ayrıca yukarıda havva adlı üyemiz iyileşebilir demiş hayır iyileşme oranı sıfır çünkü benim sağ gözümdeki sinirler felçli o açıdan normal bi kapak ve şaşılık sorunu değil

Üst Alt