Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir gözüm %90 görmüyor. Erken emekli olabilir miyim?

ttem

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba;
ben yeni üye oldum öncelikle böyle bir site için emeği gecenlere çok teşekkürler gerçekten çok güzel elleriniz dert görmesin....

özel bir sektörde 12 yıldır çalışmaktayım ve kendimi bildim bileli gözlük kullanmaktayım gözlüklerimi değiştirmek için özel bir hastaneye muayeneye gittim ve sol gözümün %90 oranında görme kaybı olduğunu ögrendim ..

Bu olay karşısında heyete girip rapor almalı mıyım ve malulen emekli olma olasılığım var mı ?
ilgi ve alakanıza şimdiden teşekkür ederim

MALULEN EMEKLİ OLABİLMEK İÇİN ŞU ANDAKİ YASAYA GÖRE;
1)%67 işgücü kaybına sahip olmak
2)1800 prim günü olmak
3)İşe başlarken maluliyet için geçerli olan hastalığa yakalanmamış olmak.
Şartlarınız geçerli ise başvuruda bulunabilirsiniz.

%90 sol gözdeki görme kaybı ....
vermiş olduğunuz cevaptaki
1)%67 işgücü kaybına sahip olmak ...durumuna giriyormu ?

2)1800 prim günü olmak.... Bunu zaten doldurmuş durumdayım

3)İşe başlarken maluliyet için geçerli olan hastalığa yakalanmamış olmak.
Şartlarınız geçerli ise başvuruda bulunabilirsiniz.

zaten iş alımlarında böyle bir durum ortaya çıkardı ve zannedersem işe alınma olayı olmazdı ..

şimdi böyle bir durumda izlemem gereken yol ve yapmam gerekenler nelerdir?
heyet raporu almalımıyım nasıl alınır ?

Evet girer. Bağlı bulunduğunuz SSK İL MÜDÜRLÜĞÜNE başvuracaksınız.onlar sizi Hastahaneye sevk edecekler.

Hayır hayır, bir göz hiç görmediğinde verilen işgücü kaybı oranı dahi %32'dir. Bu da değil malulen emeklilik, erken emeklilik için bile yetmez.

Merhaba OturanBoğa,
Bir gözün hiç görmemesine %32 verilmiyor. Bu konuda doktorların farklı uygulamaları var kimisi tek göze %16, kimisi %24 veriyor. Yeni özürlü cetvelinde açıklık getirilmemiş. Bu konu için İl sağlık müdürlüğünün Hasta haklarına şikeyette bulunmama rağmen doktorlar ne uygun görmüşse doğrudur dayatmasını işleme koydular. Bu oranı kesin olarak kimlerden öğrenebiliriz veya bizim yerimize bunu en doğru bilen bir uzmandan öğrenebilirmisiniz. ? teşekkürler

Bu görme konusunda çok değişik söylentiler var ttem kardeş rapor alırsanız durumu burda duyururmusunuz

#[FONT=sans-serif]ttem [/FONT]Benim tek gözüm görmuyor enseden gelen damar tıkanıklıgından dolayı heyete gırdım 2016 yılında %52 rapor aldım antalya arastırma hastanesınde heyet doktorları cok mutavızılerdı %32 eskıdenmıs takılmayın % 32 muhabbetıne gıdın bence baska rahatsızlıgınız var ıse yanınızda hastalıgınıza daır dosyaları evraklarıda goturun orda ınceleyorlar saygılar bu arada 2017 eylulde emeklıyım

metinisa
15 gün önce aldım tekgöz için en fazla oran % 32 verdiler eger daha fazla verilseydi 10 sene önce emekli olurdum

Üst Alt