Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir gözüm alındı, yüzde görüntü olarak da bozukluk var. Oran ne verilir?

vipdiplomat

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
herkese merhabalar. benim sol gozum ve goz kapaklarim kezzap dokulmesi sonucu yandi. goz alinip icerisine mercek takildi.mercegin uzerindede protez var. agzimin icinden kulak arkasindan vs alinan et parcalariyla goz kapagi olusturuldu. yani dis goruntude bozuk.

bundan sebeple 2005 yilinda %42 surekli raporu aldim ama o donem cocuktum. raporu ilk kullanmak istedigimde ise girmek icin sene 2009 du. raporumun artik gecersiz oldugu ve yenisini almam gerektigi soylendi. yeni rapor aldim %20 .. devletten umudu kesip kendi cabalarimla bugune kadar kendi isimi yaptim lakin suan o da bitti.

suan sene 2018 bende iki tane rapor var. 2005 (%42) raporun asli gibidir nushasi. 2009 (%20) raporununda asli elimde mevcut. bu iki raporda surekli. ve ben ise girmek istedigimde bana yeni rapor almam gerektigi soyleniyor.

yeni rapor alsam verecekleri yuzde 32 biliyorum. 1 ay sonra cocugum olacak ve ben issizim.... ne yapmam gerek bilmiyorum. en son bursa valiliginin onunde kendimi atese verecegim. ne ozurlusun ne normal biz ne yapacagiz????

vipdiplomat öncelikle geçmiş olsun evet yönetmenlik degışti ancak %20 lik raporun olmasaydı eski raporun%42
Olan rapor sürekli olduğu için geçerli olurdu
Şu anki cetvelde tek gòz kaybına %32 veriliyor ancak sizin cildiye ve ya cerrahiden de oran olabilirsiniz
Yeni rapor için hiç başvuruda bulundunuz mu?

yok hayir basvuru yapmadim. bugun saglik bakanligina gittim iki raporuda yanima alip, bayan bana engelli veri bankasi sistemini oradan goremediklerini soyledi. dilekce yazilmasi gerekiyormus o dilekceyle yeniden heyete girebilirmisim ve daha once rapora itiraz ettigim icin yonlendirilecegim hastane sehirdisinda bir hastane olurmus

Cildiyeden oran alırsız pskiyatriden bide geçmiş olsun

Var var

Ne hastalık varsa eklet

vipdiplomat raporunuz eski yönetmenliğe gòre olduğu için itiraz etmenize gerek yok direk bir hastaneye başvuruda bulunun itiraz süreci ve sonrası uzun zaman alır.

yani daha once rapor aldigim bir hastane olurmu? veya baska bir ilde hastaneye gidebilirmiyim?

Fizikten de gir herkeste skolyoz,bel fitigi var ordan da oran alabilirsin,cildiyeden alirsin en son ruh hastaliklari obsesyondan alirsin biraz belirtilerini internetten oku ona gore cevaplar verirsin.

SS4G9 Mira cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

green16
oncelikle tesekkur ederim ilginiz icin. arastirdim biraz ben soylediklerinizi.benim omurgayla bel ile bi sikintim yok ama herkeste birazda olsa olabiliyormu demek istediniz. birde bu obsesyondan oran yazilinca rapor sureli oluyormus sanirim dogrumudur

Bel fitigi baslangic olsa %10 oran

Evet obsesyon ekletirsen süreli oluyor maalesef.Ama baska bir psikolojik sorun bulabilirssn surekli de yapabilirsin,oran yukseltmek icin son care psikoloji.

SS4G9 Mira cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ben biseyi merak ediyorum aslinda. mesela benim yuzumde yanik izleri dikis izleri. goz kapagi yerine yapilan seylerin hic goz kapagiyla alakasi yok. hatta uzerinde kirpik bile yok. disarida insanlar gorunce donup donup bakiyorlar. bu sebeple insan icine karismak zulüm. sosyal hayata uyum saglayamamak ile ilgili bi oran yokmu

green16
ben biseyi merak ediyorum aslinda. mesela benim yuzumde yanik izleri dikis izleri var. goz kapagi yerine yapilan seylerin hic goz kapagiyla alakasi yok. hatta uzerinde kirpik bile yok. disarida insanlar gorunce donup donup bakiyorlar. bu sebeple insan icine karismak zulüm. sosyal hayata uyum saglayamamak ile ilgili bi oran yokmu

Bu dediklerin psikiyatrinin alanı içine giriyor .sosyal fobi vb...Geçmiş olsun zor bir durum olmalı :(

malesef oyle, tesekkur ederim.. sanirim bu tur rahatsizliklarda sosyal fobi vs. ilacla tedavisi olabilen rahatsizliklara girdiginden oran cikmiyormus. goz cevresindeki yanik izleri icinde cildiyenin %8 verecegini hic sanmiyorum.

velhasili yapacak bisey yok gorunuyor. sonra haberlerde neden bu katliamlar cogaldi neden insanlar cinnet geciriyor ??

Üst Alt