Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir gözüm görmüyor, % 20 oran verildi,! Ne yapabilirim?

grizu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
durumu kısaca anlatayım, 2012 yılında timör'den dolayı beyin ameliyatı geçirdim. Ameliyattan sonra sağ gözüm görmüyor... ekpss'ye girmek için 1 yıl önce engelli raporuna başvurdum % 35 (göz % 32, cildiye % 5) oranında bir rapor verdiler...

yakın zamanda bu siteyi keşfettim, özür oranı cetveli'ni indirdim ordan gördümki sağlam gözün görme alanına göre %32 oranı artabiliyor ki diğer gözümde iyi değil...20 gün önce tekrar engelli raporu için başvuru yaptım. muayene eden göz doktoru görme alanı testini de ekleyince %37 oran verdi. cildiye yine %5. bu defa tamamdır dedim, ancak

heyete girince farklı bir doktor vardı.. bugün rapor sonucu elime geçince heyette göz %20 verilmiş. soruma gelince

1) yönetmelikte yazan tek göze min %32 verilen orana nasıl %20 verebiliyor? bu doktora karşı hakkımı nasıl arayabilirim?

2) hemen il sağlık müdürlüğüne gittim, rapora itiraz ettim, farklı bi hastaneye gün verdiler, bundan sonraki süreç nasıl işler?

tşkrler.

İl Sağlık müdürlüğünü sevk verdiği hastanenin verdiği oran geçerli olur. O hastaneye git tekrar muayene ol.

İl Sağlık müdürlüğünü sevk verdiği hastanenin verdiği oran ilk orandan farklı olursa hakemin hakemi olur.

grizu kardeş en az yüzde 32 vermeleri lazım kesinlikle itiraz et bölge sağlık müdürlüğü hakem hastaneye sevk edecektir

itiraz ettim yolladıkları hastanede toplam 35 verildi. üçüncü hastane olarak il dışı hakem hastanesine göndereceklerini söylediler. Ancak boşuna uğraşıyorum galiba 40 olmayacak gibi... Hakem hastanesinde psikiyatriye de uğrayacağım, yaşadığım sıkıntıları anlatayım bi ihtimal oran yükselebilir.. Olmazsa vazgeçicem zaten. Ne sağlam ne engelli sayılıyoruz, nalet durum.

Evet zor durumdayız devlet benden sağlamsın diyor özel firmalar engellesin diyor haksızlık bu adalet siz lik diz boyu ALLAH yardımcım ız olsun

Üst Alt