Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
benim sol gözüm görmüyor ben bunun için rapor aldım rapor oranım %32 geldi neden bu kadar düşük geliyor bir bilginiz varmı yardımcı olursanız sevinirim
psikiyatriden sanırım oyle pat diye rapor vermiyor ilaç tedavi vs..sonra veriyor yada ben yanlış bliyorum nedir bu durum bilen varmı sınırda kalırsak psikoyada görünürüz
Tek gözün hiç görmüyor olmasına verilen oran % 32.. Evet, çok az bencede. Tek gözün görmüyor olmasını sakatlıktan saymayanlar hele bir kapatsınlarda tek gözlerini anlasınlar gündelik hayatta nelere mani oluyormuş. Başında olanlar bilir ancak.
% 40 olabilmesi için % 12 daha oran gerekiyor. Psikiyatriden de oran almayı deneyebilirsiniz fakat bu defa da raporunuz süreli olur. 1 yıl sonra yeniden rapor almanız gerekir..
anladım tşk edrm. ya bu rapor konusunu ben anlamıyorum neye göre bir yüzde hesaplaması yapıyorlar ki hani sonuçta bir gözm hiç görmüyor ve protez takıldı acaba iki gözmde görmese oranı %64 mü vercekler
Hesaplama balthazard formülü denen bir öğütücü ile yapılıyor. Mesela iki göz için de ayrı ayrı % 32 verilmiş olsa, % 64 değil % 54 oluyor. Tek göz tümörden dolayı alınmışsa ve protez kullanılıyorsa % 32'ye ek % 10 daha puan verilir balthazard formülü karıştırılmaz işin içine rapor oranı o zaman direk % 42 olur. Yani, % 32+ 10=% 42 olarak hesaplanır..
benim de sol gözüm görmüyor diye rapora başvurdum banada 50cm den parmak sayar deyerde görme oranı tespit ettiler.gözümde retina yırtığı oluştu kalıcı görme kaybı %30 gibi gözden %40 da ortopedi den toplamda %59 2yıl süreli rapor verdiler.