Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir gözüm görmüyor, diğeri ileri derece miyop. Askerlikten muaf olur muyum?

vontrier99

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba hepinize.
Sol gözümde doğuştan beri var olan bir %95 üstü görme kaybı var. Herhangi bir tedavisi bulunmuyor. Gözlük, lens, ameliyat vb hiçbir çaresi yok.
Sağ gözümde de en son gittiğimde 7.5 miyop vardı fakat o zamandan beri ilerlemesi göz önünde bulundurulursa şimdi 7.5 üzerinde.

Arkadaşlarım bana "senin askerliğe gitmen imkânsız" dediler. Ben simdiye kadar bu konu üzerinde hic düsünmemistim, askerliği yaparım zannediyordum fakat bu ara aklıma düştü ki askerlik yapan tanıdıklarım da alınmamın imkânsız olduğunu söylüyorlar.

Acaba bu konuya dair bir bilginiz var mı? Ne olur benim durumum?

2 gözün toplamı 14 numaradan fazla olunca askere almıyolar dıye bılıyorum tek gözün 95 sorun varsa zaten muaf olursun

Hocam sol bir numaraya tabi tutulmadı cünkü göz retinamda doğuştan var olan bir kusur söz konusu. %95 körlük mevcut diyebiliriz. Gözlük, lens, ameliyat vb hiçbiri işe yaramıyor. Bunu nasıl değerlendirirler ki onlar?

Üst Alt