Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir gözüm görmüyor. Hangi haklardan yararlanabilirim?

fatih_55

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,,,
1981 doğumluyum,2001 yılında askere gittim,acemi birliğimi geçirdikten sonra ,dağıtım iznimi geçirdiğim süre içersinde gözüme top çarpması sonucunda sağ gözüm hasar gördü.usta birliğine gittim,15 aylık asker oldum gözümün görme kaybı ilerlediği için askeri hastahaneye muayne oldum.ankara askeri hastahaneye sevk edildim.ve gözümün ameliyatla düzelmeyeceğine karar verildi.askerliğe elverişsiz raporu aldım.3700 gün sigortam var.başlangıç 1999.benim herhangibi bir devlet kurumundan,mehmetcik vakfından,veya başka bir kurumdan yardım alma hakkım olurmu.bilgisi olanların yardımcı olmalarını rica ediyorum.teşekkürler.

Hak elde etmeniz icin yuzde 40 ve uzerirapor almali siniz

tek gözü görmeyene %40 veriliyordu ama akp hükümeti kaldırdı artık %40 verilmiyor diğer gözün de kör olmasını bekliyor sanırım !!! bu sakıncalı durum halla var diğer gözden de birşey olursa verile bilir muane ol askerlikten aldığın raporda heyet içinde olsa iyi olur geçmiş olsun

Tşkler,,,

başka bilgisi olan varsa yazabilirmi rica ediyorum,,,

Bir gözün görmemesi halinde %40 ve üzeri rapor alamayacağınız için sakat statüsünde haklardan da yararlandırılmazsınız maalesef

bülent abi bir gözün görmemesi yüzde 40 abi ben daha yeni aldım bilgine

bende 2 hfta evvel aldım yüzde 32 arkadaşlar sağ gözümden

asi prens;

en dogrurusunu sen almışsın asi prenses çünkü özürlülük ölçütü cetveline göre bir gözün tamamen görmemesi yüzde 32 olarak kabul ediliyor tabi burada gözün kaybedilme şekli göz önüne alınarak örnek kazadan dolayı kaybedilen göze balthazar formülüyle artı bişeyler eklenbiliniyor his kaybı göz kapak hareketleri vs

lopen kardeş raporu hangi kurumdan aldın ne yapmam lazım nereye hangi evraklarla başvurmam lazım,tşkler,,

fatih kardeşim geçmiş olsun öncelikle ne gii rapor alacaksın sol göz ve ya sağ göz görmemesi en kötü ihtmal yüzde 40 üstünde bilgine

lopen;

Merhaba belki sizin rahatsızlığınızdan dolayı kaynaklanan farklı bir durum vardır.Çünkü tek göz görmeme oranı 2.
Benim sol gözüm hiç görmüyor sağ işe ` görüyor %40 görme kaybı var buna rağmen B engelli raporumu çok ama çok zor direterek aldım.

öncelikle merhabalar benim sağ gözüm protez ve hipotiroidi hastasıyım Dr sadide bana gözden 32 hipotiroididen 10 verdiler balthazarla da toplam 39 verdiler

arkadaşların dediği gibi yeni hesaplamada %32 ama başka rahatsızlığın varsa iç hastalık vs ne bileyim beraber hesaplanarak 40 üstüne çıkabilirsiniz.ben 2001de aldım %40 raporu.sol gözüm görmüyor.

merhaba ayşegül öncelikle şunu belirtmeliyimki benimde sol gözde problem var.ve ayrıca başka bir rahatsızlığım kesinlikle yok ve ben ekimin 4 ünde rapor aldım ve yüzde 40 geldi raporum bilgine ve sizinde kesinlikle yüzde 45 in üstünde olacağına eminim bilgine

fatih kardeşim şişli etfal hastanesine veya okmeydanı ssk hastanesine gidip başvurailirsin

lopen

slm lopen kardeşim doğrudur sen yüzde 40 olarak almışsındır inanıyoruzda bide sen o raporun iş görecegi kuruma yani vergi indirimi için ankara yüksek saglık kuruluna gönder bakim onlar bu yüzde 40 oranını kabul edeceklermi işte bütün meselede ankarada bitiyor ankara diyorki ben bir özürlülük ölçütü cetveli belirlemişim buna göre benim kabul edecegim bir gözün görmeme oranı yüzde 32 den fazla olamaz ve ankara yüksek saglık kurulu hesabını malum özürlülük ölçütü cetvelini baza alarak hesabınada ona göre yapıyor yoks a bu kadar magdur olmaz dı kimse hastanenin verdigi her oran kabul edilseydi eyer saygılar ...........

nazisam kardeşim öncelikle merhaba size şunu belirtmeliyimki eğer siz burdan raporu alıp ankaraya gönderip oradan yüzde 32 geliyorsa sadece size şunu söyleyebilirim kendiniz gidin ankaraya ve kendiniz halledin bunu üstüne basa basa söylüyorum.

sayın lopen kardeşim siz hiç ankaraya rapor gönderip onaylattınızmı ? ikincisi ankaraya şahsi olarak başvurma lüksümüz yok maliye aracılıgıyla gidiyor yüksek saglık kuruluyla hiç bi şekilde görüşme şansınız yok şahsi olarak

ben ne dersem boş onun için kendi işinizi kemdiniz yapın bu arada ben emekli oldum bilgine

Merhaba Fatih Bey ben bu konuda diretmiyorum var olanı söyledim.Üstelik bunun birebir kanıtıda balthazar cetvelidir.Ayrıca sadece bu konuda bilgi almak isteyen arkadaşa bilgi verme amaçlı yazdım.Kimseyle yarış halinde de değilim....

Üst Alt