Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir gözüm görmüyor silah ruhsatı alabilir miyim?

erdo33

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Bir gözüm tamamen görmüyor. Silah ruhsatı alabilir miyim. 2013 te danıştayın bozduğu bir kadar var. O karara istinaden alabilen oldu mu hiç.

erdo33

Bir gözünün görmesi ile silahın ne alakası var ki?
Benim bildiğim silahı pskolojik sorunlu olanlara vermiyorlar. Zaten bir gözün kapalı nişan alıyorsun

marangozz
Çok alakası var.
Ayrıca silah ruhsatı yönünden sadece psikolojik değerlendirme yeterli olmayıp, göz, kulak burun boğaz, nöroloji, ortopedi ve dahiliye değerlendirmelerini içeren sağlık kurulu raporu gerekmektedir.
Öyle önüne gelene silah taşıma ve bulundurma ruhsatı verilmez, verilmemelidir de.
Ayrıca Danıştay'ın iptal ettiği: "düzeltmeli ya da düzeltmesiz, bir gözün görmesi 2/10 dan aşağı, her iki gözün görme toplamı 12/20 den az olanlara silah ruhsatı verilemeyeceği" hükmü yerine getirilen düzenleme ile artık bunlara da ruhsat verilmesi değil, buna muayene eden doktorun karar vermesi kuralı getirilmiştir.

Çok çok zorlayıcı bir neden olmadıkça bireysel silahlanmaya şiddetle karşıyım.

Avcılara ruhsat veriliyorsa herkese verilmeli çünkü avcılar kadar doğaya veya canlıya zarar veren bilinçsizce katliam yapan hatta soykırım yapan yok.

Silah var silah var arada ki farkı çözmek lazım :) Kastamonu arazi bölgesinde hayvan saldırısına korunma amaçlı ise gayet doğal . Bu arada arkadaş belirtmemiş sağ göz mü sol göz mü ? Nişangah sağ gözden alınır :)

İstanbul gibi büyükşehirlerin göbeğinde silah taşımak ve ruhsat almak eşyanın tabiiatına aykırı :)

şizofrenim silah ruhsatı alabilirmiyim :D

Arkadaşların çoğu orada ki tabiatı bilmediğinden yaşamadığından bu soruyu eğlencelik olarak görür .

Kastamonu tarafında gece vakti aracın lastiği patladı . Doğal olarak yayan olarak yakın ilçeye gidip lastikçi bulduk . Lastikçi lastiği getirdi kurtlar var deyip apar topar acele kaçtı . Kırşehir tarafında da çoban köpeklerinin saldırısına maruz kalmıştık . Hele ki köyde hayvancılık yapıyorsa 2 ayaklılara ve 4 ayaklı çakallara karşı korunma ruhsatlı tüfek alması gerekiyor .

Kurtlar rast gele saldırmaz, saldırmadan günlerce haftalarca önce plan yaparlar. Ama ocak ayında insana aş ererler çünkü kurtlar için yiyeceğin en kıt olduğu ay ocak ayıdır.

tüm bipolar ve şizofrenler silahlanmalı.... bipolar yada şizofren hastaslıgını ogrenince deli diyorlar yada başka taraflarından bakıyorlar enazından silahlı bunlar deyip kaçsalar daha iyi :DD

Valla geçen bir tüfek alayım evde dursun her taraf değişik tiplerle dolu hepsi vahşi sırtlan sürüsü gibi dolanıyor ne konuştukları da belli değil dedim. Av bayii bana ruhsat verilmeyeceğini söyledi. Bir gözüm görmediği için. Bende gittim hanımın adına aldım. Yivsiz av tüfeği bulundurma ruhsatlı.

Bulunduğum ilçede her gün 5,6 tane adam vuruyorlar sanki teksastayim şizofreni hastasıyım kaldiramiyorum artık hakkınızı helal edin bizede kendimizi korumak için silah ruhsatı versinler şizolara

Üst Alt