Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir gözüm şaşı. Ehliyet alabilir miyim?

Zaytanx

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Doğuştan gelen göz tembelliği var. Sağ gözümde görüşü engellemeyecek kadar çok ufak göz kapağı düşüklüğü var. Aynı gözümde ufakta bi dışa doğru kayma yani şaşılık var. %90 civarı da görme kaybım var sağ gözde. Sağ gözüm için lens kullanıyorum -11 derece falan.

Bide gözlüğüm var gözlükle diğer gözümle %100 görebiliyorum.
Ehliyet almak istiyorum bu yaz. Sağ gözüm için ehliyette bir sorun çıkar mı? Ehliyet alabilir miyim? Bide aile hekimi inceliyor mu yoksa sağlık raporunu veriyor mu?

Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Zaytanx

sürücü yönetmeliği'nde ilgili maddeler:

(9) Diplopi (monokülerler dahil) ve paralitik şaşılığı olanlara görme dereceleri ne olursa olsun sürücü belgesi verilmez. Diplopi tanısı konulduğu anda sürücünün sürücü belgesine el konulmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğüne bildirilir. Tedavi ile diplopi ve paralitik şaşılığın düzelmesi durumunda uzman tabibin kanaati ile sürücü belgesi verilebilir.

(10) Şaşılığı mevcut olup da binoküler görmesi olan ve görme dereceleri ikinci fıkradaki şartlara uygun olanlara sürücü belgesi verilebilir.

OturanBoğa
Öncelikle cevabın için teşekkürler.

Diplopi yani çift görme sorunu yok bende. Şaşı olan gözüm az gördüğü için beyin sağlam gözdeki görüntüye odaklanıyor. Diplopi sorunu yok. Paralitiği araştırdım fakat net birşey bulamadım. Göz felci olarak geçiyor ama bende var mı bilmiyorum. Benim tanı göz tembelliğine bağlı olarak şaşılık. Bu paralitik mi oluyor?

Şaşılık ehliyet

Merhabalar sağ gözümde şaşılık var ehliyet ile ilgili ne yapmalıyım çok kararsızım işin gerçeği sağ gözüm hiç görmüyor aynı zamanda şaşılıkda var ben sadece şaşılık diyip ehliyet alabilir miyim yoksa moneküler ehliyet mi alayım bilgiğim kadar sağlık ocağından rapor alabiliyoruz, bir diğer sorumsa bir gözde tamamen görme kaybı ve şaşılık varken ötv indirimine dair herhangi birşey alabilir miyim?

Abi birkaç sorum var 1. Si monoküler ehliyet için adım adım ne yapmam lazım sağlık raporu kaldı bitek nereden alıcam ne diye alıcam ikinci sorumda engelli raporum yok çıkartmalı mıyım? Çıkartmadan monoküler ehliyet alamaz mıyım?

Furkangibifurkan

Engelli raporu ile hiç bir işin yok. Aile hekimine git, seni göz doktoruna sevk etsin, o da il sağlık komisyonuna. Sonra oradan verilecek rapor ile sürücü kursuna yazılı ehliyet alabilirsin.

Kursdaki abi gece araç kullanamıyacağımı söylüyor. Burada okuduklarıma göre kalktığını iddaa ediyorlardı biraz abiye bahsetmek isterken abi acaba kalkmışmı diyemeden öyle birşey yok kalkmadı diye üsteledi baya baskın bir şekilde bu konuda bir bilginiz var mı? Birde bazı araçlarda kullanım kısıtlaması var mı? Örneğin kamyonet diye ruhsatta geçen araçlarda! Teşekkür ederim bu arada

Bende bir monoküler ehliyet sahibiyim. Gece sürüş yasağı kalktı.
Gece araç kullanırken polis tarafından durdurulmuşluğum var herhangi bir sıkıntı olmadı.
Araç kısıtı ise ticari araç kullanılamaz deniliyor.
Furkangibifurkan

AYDALT

Monoküler kullanıcılar için gece sürüş kısıtlaması söz konusu değil: bkz

Ticari araç ise kullanamazsınız maalesef. Hiç bir engelli kullanamıyor...

[FONT=sans-serif]@AYDALT[/FONT][FONT=sans-serif]
Normal ehliyete göre ne gibi farklılar var, arabaya fazladan bir donanım vs taktırmak gerekiyor mu? [/FONT]

Her yıl sağlık raporu almak gerekiyor. Aracınıza herhangi bir donanım taktırmıyorsunuz. Ayrıca bazı araçların kullanımında kısıt var.

Üst Alt